Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYE MECLİSİ YENİ YILDA KARIŞACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR…

Aralık ayı ikinci oturumu

Aralık ayı ikinci oturumu ile 2015 yılının son toplantısını gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi, yapılan konuşmalar ve ileri sürülen vahim iddialardan da anlaşıldığı üzere yeni yılda fırtınalı günlere gebe gözüküyor.

cekmekoy meclis 6Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumuna Bağımsız Üye Hüseyin Yüksek krizi damgasını vurmuştu. Bir süre önce mensubu olduğu Ak Parti grubunu yolsuzluk iddiaları ile suçlayan Hüseyin Yüksek, hızını alamamış ve CHP grubunun da Ak Parti’ye sessiz kalarak destek verdiğini hatta ortak olduğunu iddia etmişti. Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün ile de üslup tartışması yaşayan Yüksek, el kol hareketleri ile kürsüye yönelmiş ve bir süre yüksek sesle bağırıp, çağırdıktan sonra toplantıyı terk etmişti.

cekmekoy meclis 5HÜSEYİN YÜKSEK’E KINAMA CEZASI GÜNDEMDEYDİ

Yaşanan bu durum tüm meclis üyeleri üzerinde adeta soğuk duş etkisi yaratmış ve Hüseyin Yüksek’in salonu terk etmesinin ardından hakaret ve iftira iddiasıyla kendisine kınama cezası verilmesi gündeme gelmiş ve CHP’li üyeler kınamanın yetersiz kalacağını, aralarında yapacakları istişare sonucunda konuyla ilgili kararın bir sonraki oturuma bırakılmasını istemişti.

cekmekoy meclis 3MECLİSİN BEKLEDİĞİ “ÖZÜR” GELDİ AMA…

Yaşanan bu tatsız olayın ardından CHP’nin çiçeği burnunda yeni İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın da katıldığı ikinci oturumunu yapan Çekmeköy Belediye Meclisi, Bağımsız Üye Hüseyin Yüksek’in hem CHP grubundan hem meclis başkanından hem de konuyu üzerine alınan Ak Parti’li üyelerden özür dilemesiyle tatlıya bağlandı bağlanmasına ancak bu kez de olayın ardındaki sır perdesi farklı bir gündemi ortaya çıkardı.

cekmekoy meclis 4CHP’Lİ POLAT; “BU İŞİN ALTINDA BAŞKA İŞLER VAR”

Bağımsız Aday Hüseyin Yüksek’in bir önceki oturumda bağırıp çağırarak bir şeyler anlatmaya çalışmasının altında önemli yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları olabileceğini kürsüde anlatan CHP Meclis Üyesi Yusuf Polat, konuya farklı bir pencereden bakılması gerektiğini ifade etti.

cekmekoy meclis 2“YÜKSEK NE BİLİYORSA BİLGİ VE BELGESİNİ MECLİSE SUNMALI”

Hüseyin Yüksek’in bir süre önce Ak Parti üyesi ve ilçe başkan adayı olmasını da hatırlatan Polat, “Demek ki ortada bağırıp, çağırmayı gerektiren bir şeyler var ve biz, Hüseyin Yüksek’in elindeki tüm bilgi ve belgeleri açıklamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

BİLGİLENDİRMELER NEDEN ZAMANINDA YAPILMIYOR?

Eleştirilerini bir adım öteye taşıyan CHP’li Yusuf Polat, geçtiğimiz 7. ayda yeni Nikah Sarayı’ndaki işletmelerin akıbeti hakkında istedikleri bilgilendirmenin 12. ayda kendilerine verilmesini garabet olarak nitelendirdi ve; “Biz 7. ayda sormuşuz belediye bize 12. Ayda bizahmet cevap veriyor, buraların ihalesi 8. Ayda yapıldı diye. İşin ilginç yanı ise ihale 30.500 liraya tanıdık bir şirket Yeditepe’ye veriliyor. Bu 30.500 liranın aylık mı yoksa yıllık mı olduğu da belirtilmemiş. Biz dileriz ki aylık olsun. (Burada araya giren Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, 30,500 liranın aylık olduğunu söyledi) Neden zamanında bizim de bilgimiz olmuyor. Belki müdahil olurduk belki de ihale sürecini takip etmek isterdik. Şimdi merakla bekleyeceğiz bakalım Yeditepe Şirketi bu yerleri 3. şahıslara kaç liraya ve nasıl verecek takipçisi olacağız” dedi.

PARK ADANA, DİLEK PASTANESİ, AKÇAABAT KÖFTE SALONU, DOĞA PARK İÇİNDEKİ İŞLETME VE NUR ABLA RESTORAN YİNE GÜNDEMDE…

İddialarını sürdüren Yusuf Polat; “Bakınız yine daha önce gündeme getirdiğimiz belediyenin kiraya vermiş olduğu yerler üzerindeki Park Adana Restoran, Dilek Pastanesi, Akçaabat Köfte Salonu, Doğa Park içindeki işletme ve Nur Abla olarak bilinen yerler ile de ilgili olarak kira bedellerini sormuşuz ve belediyemiz bize cevap vermiş. Yaklaşık 500 metre kapalı alanı ve en az 5 bin metre açık alanı olan Adana Park’ın aylık ödediği kira 3.700 lira, Doğa Park içindeki işletmenin kirası 1.885 lira, Nur Abla’nın kirası 4.000 lira ve Dilek Pastanesi’nin kirası aylık sadece 3.575 lira. Şimdi soruyorum siz aynı zamanda çoğu müteahhit, emlakçı ve işletmeci olan meclis üyelerimize; bu rakamlar Şahinbey Caddesi’nde sadece 20-30 metrekare dükkan kira bedelleri değil midir… Öyle olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Peki o halde neden belediyemizin uğradığı zarara bir an önce dur demek için fiyat güncellemesi yapma gereği duymuyoruz. Bu konuda devletin resmi kurumu SPK teftişini pekala isteyebilir ve bu yerlerin gerçek kira bedellerini ortaya çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.

ADI GEÇEN BU İŞLETMELER KAĞIT ÜZERİNDE BÜFE OLARAK GÖZÜKÜYOR…

Adı geçen restoran ve işletmelerin belediye kaydında büfe göründüğünü de ifade eden Yusuf Polat; “Bu komik durumu özetlemek gerekirse Çekmeköy’ü ve bu işletmeleri bilmeyen birine olayı anlatsanız, ‘Şu CHP’lilere bakın, kalkmış ufak işlerle uğraşıp ekmeği için mücadele veren büfecilere kafayı takmışlar’ diyerek bizi suçlarlar. Koskoca işletme Park Adana Restoran nasıl oluyor da büfe oluyor. Benim bildiğim büfeler, ufak, oturma yerleri olmayan, ayaküstü atıştırmalık bir şeyler satan, seyyarın biraz ötesinde konuşlanmış yerlerdir ki her belediyenin de zaten böyle yerleri olur. Ancak işin rengi böyle değil” dedi.

ŞEFFAF MUTFAK PROJESİ BU İŞLETMELER İÇİN GEÇERLİ OLMASIN ÖNERİSİ…

Çekmeköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan ilçedeki restoran tarzı işletmelere yönelik Şeffaf Mutfak Projesi’ni hatırlatan Yusuf Polat, “Sözlerimi esprili bir şekilde sonlandırmak istiyorum. Belediyemizce başlatılan Şeffaf Mutfak Projesini gayet olumlu ve güzel bir çalışma olarak değerlendiriyorum. Fakat bir önerim var bu proje, az önce isimlerini zikrettiğimiz işletmeler için geçerli olmasın çünkü oralar küçük birer büfe” dedi.

cekmekoy meclis 3HÜSEYİN YÜKSEK’TEN “YENİ YILDA KUCAK KUCAK DOSYA GETİRECEĞİM” ÇIKIŞI…

Önceki oturumda yaşanan tatsız olaydan dolayı özür diledikten sonra kendisinin bir süre önce Ak Parti’den meclis üyesi olduğunu söyleyen Bağımsız Üye Hüseyin Yüksek; bu durumun Ak Parti ilçe başkanlığı ile ilgisi olamayacağını kaydetti. Mevcut ilçe başkanı Salih Kırıcı ile son derece güzel diyaloglar içerisinde olduğunu söyleyen Yüksek, Çekmeköy’ün Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bir emaneti olduğunu ve kendisinin de bu makamlarla yakın temasta olduğunu iddia etti.

“BAŞKAN AHMET POYRAZ HER SEFERİNDE DÜZELTECEĞİZ DEDİ…”

Yeni yılda meclise düzenli olarak geleceğini ve kucak kucak dosyaları kamuoyunun gündemine sunacağını dile getiren Yüksek; “Bakalım o zaman ne cevap verilecek” dedi. Sorununun meclis üyeleriyle değil, sistemdeki işleyişle olduğunu söyleyen Yüksek; “Ben bu aksaklıkları ve sorunları Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’a da defalarca anlatmış ve kendimize çeki düzen vermemiz için ikazlarda bulunmuş biriyim. Başkan Poyraz her seferinde kendine has şivesiyle ‘sıkıntıları biliyoruz, çözeceğiz’ dediği halde şimdi bu haldeyiz” şeklinde konuştu.

CHP’Lİ ÜYE SITKI AYDEMİR’DEN “TAŞDELEN’DE OKUL SIKINTISI VAR” İSYANI…  

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin 2015 yılı son oturumunda gündeme Taşdelen’deki okul sıkıntısı da geldi. Nevaser Konakları etrafında yer alan yaklaşık 32 dönümlük belediyeye terk alanın 16 dönümünün büyükşehir belediyesine satılması yönündeki maddenin derhal geri çekilmesini isteyen CHP’li Üye Sıtkı Aydemir; “Taşdelen’in nüfusu iki kat artmasına rağmen bölgeye yapılan tek bir okul yoktur. Bu nasıl eğitim vadisi bir ilçedir. Yapmayın, etmeyin elinizi vicdanınıza koyun. Yine Yenidoğan yolundaki 17 dönümlük yeri de eğitim alanından mezar yerine çevirdiniz. Taşdelen’e neden yeni bir okul yapılmıyor diye sorduğumuzda yer yok diyorsunuz. Peki soruyorum şimdi; Nevaser Konakları yanındaki bu yer eğitim vadisi Çekmeköy sloganıyla hareket eden ilçemizin Taşdelen beldesinde yıllardır yaşanan okul sıkıntısı için bulunmaz bir alan değil midir” dedi.

MUHTARLARIN EĞİTİM İÇİN TAA KIBRIS’A GİTMESİNE NE GEREK VAR?..

Yine Çekmeköy Meclisi’nin gündemindeki bir başka madde ilçedeki muhtarların eğitim amacıyla Kıbrıs’a 5 günlük bir gezi yapması yönündeydi. Hem Ak Parti hem de CHP’li üyelerin ortak kararı ile onaylanan madde gündeme “Eğitim için taa Kıbrıs’a gitmeye ne gerek var” sorusunu getirecek gibi.Tüm meclis üyeleri ve belediye yetkililerinin geçtiğimiz günlerde yaptığı Fas gezisinin ardından Çekmeköy’e hangi buluş ve yenilikleri getirdiği yönünde zerre kadar bir açıklama yapmamaları, muhtarların Kıbrıs gezisinin ipuçlarını aslında bir nebze anlatıyor gibi.

ŞENOL ÇETİN’DEN YENİ YILDA GÜZEL TEMENNİLER..

Toplantı sonunda konuşan Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, meclisin 2015 yılında 22 oturum yaptığını ifade ederek; “Yıl boyunca ilçemizin hayrına olacak güzel çalışmalar yapan meclisimiz yeni yılda da güzel işler yapmasını diliyorum” temennisinde bulundu.

Reklamı Geç