Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYE MECLİSİ’NDE İMAMOĞLU HAKKINDA YAPILAN ‘RUM’ YORUMU TARTIŞMASI..

Haziran ayı ilk oturumunu

Haziran ayı ilk oturumunu meclis başkan vekili Şenol Alan başkanlığında gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi’ne, Ak Parti Meclis Üyesi Yılmaz Sezgin’in bir süre önce sosyal medya hesabından CHP Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı bir yorumda önce “Rum” demesi ve ardından bunu “Rum Yanlısı” olarak değiştirmesine yönelik yapılan kınama ve tepki damgasını vurdu.

Çekmeköy Belediye Meclisi Haziran ayı ilk birleşiminde mahalle muhtarlarına nakdi destek konusu da gündemdeydi. CHP’nin bu yönde verdiği önerge Ak Parti tarafından zaten gündemde var denilerek başkanlığa havale edildi. Yine İYİ Parti kadrosundan CHP Meclis Üyesi olan Adnan Ülke’nin verdiği Doğa Park isminin Atatürk Parkı olarak değiştirilmesi yönündeki önerge de önce oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi, ardından Şahmettin Yüksel’in “Çekmeköy’de Doğa Park adında bir yer yok Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı var. Dolayısı ile önergenin bu şekilde düzeltilmesi halinde gerçeklik kazanır” uyarısı üzerine CHP anında önergesini geri çekti ve yapılan ikinci oylamada yine oy birliği ile teklif geri çekildi.

Toplantıya, Ak Parti Meclis Üyesi Yılmaz Sezgin’in bir süre önce sosyal medya hesabından CHP Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı bir yorumda önce “Rum” demesi ve ardından bunu “Rum Yanlısı” olarak değiştirmesine yönelik yapılan kınama ve tepki damgasını vurdu. Grubu adına söz alarak Yılmaz Sezgin’in özür dilemesi gerektiğini kaydeden CHP Meclis Üyesi Kamil Özkanca, “Meclis üyesi bir arkadaşımız sosyal medya takipçisine verdiği cevapta ‘Siz niye Rum aday seçtiniz. Hiç Türk yok muydu? Ortaya karışık her tarafa dönen’ diyor. Oysa Sayın İmamoğlu, milliyetçi, yurtsever, milli ve manevi değerlerine bağlı bir Trabzonlu’dur. Bu emperyalist bir söylemdir. Böl ve yönet taktiği Karadenizli ve Trabzonlu hemşerilerimizi üzmüştür. Bugünlerde Ak Parti’li bazı meclis üyeleri ve yöneticileri oy uğruna iftira atarak insanları ayrıştırmaya çabalıyor. Dinimiz ve yüce Kur-an da iftira ve bu tür kötü söylemleri yasaklamaktadır. İftira toplumsal afettir. Rabbim cümlemizi iftira etmekten, iftira belasını bulmak ve iftiraya uğramaktan korusun. Yılmaz Sezgin arkadaşımızın, sosyal medya hesabındaki bu yanlışını düzeltmesini ve özür dilemesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Özkanca’nın CHP grubu adına gösterdiği tepki üzerine söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Şahmettin Yüksel, “Hepimiz bu çatı altında yerel bir meclisi temsil ediyoruz. Sayın Özkanca’ya yüce Kur-an kelamını hatırlatması için teşekkür ederiz. Zaman zaman herkes bazı hak ihlal edici söylemlerde bulunuyor. Şimdi burada karşılıklı bu tür polemik işlerine girişirsek hiç kimse karlı çıkmaz” şeklindeki sözleriyle tartışmayı yatıştırmaya çalıştı.

CHP Meclis Üyesi Sami Yayla da tartışmaya dahil olarak Yılmaz Sezgin’in ya özür dilemesi ya da konuyu izah etmesi gerektiğini söyledi ve durumun bu şekildeki bir açıklamayla kapatılamayacağını ifade etti. Meclis Başkanvekili Şenol Alan da Yılmaz Sezgin’in özür dileme yönünde bir girişimde bulunmadığını kaydederek; “Sizler, kendisiyle ilgili bir eleştiriniz varsa bunu direkt olarak yine Yılmaz Sezgin arkadaşımıza iletebilirsiniz” diyerek tartışmayı sonlandırdı.

Meclis Üyesi Yılmaz Sezgin, Ramazan ayında sosyal medya hesabındaki bir paylaşımının altındaki yoruma cevap verirken, CHP Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu için önce “Rum aday” demiş ve gelen tepkilerin bazı meclis üyeleri tarafından gazetemize kadar ulaştırılmasının ardından bizim de YEREL GAZETE olarak durumu kendisine sormamız üzerine “Rum Yanlısı Aday” olarak değiştirmiş ve gazetemize düzeltme yaptım diye bildirmişti.

Bugünkü meclis oturumunda konunun yeniden gündeme gelmesinin üzerinden meclis çıkışında Yılmaz Sezgin, “Ben o yorumu karşımdaki arkadaşımın samimiyetine yönelik olarak öylesine yapmıştım ve düzeltmesini de yaptım” diyerek kendini savundu. CHP’li bazı meclis üyeleri de Sezgin’e, “Sen bu şekilde bir yorumu samimiyete ve öylesine yapamazsın sonuçta bizler toplumun gözü önündeki insanlarız dikkat etmemiz lazım” şeklinde cevap verdi.

Gazetemizin konuyu daha önceden kendisine sorduğunu hatırlatan Sezgin; “CHP’li meclis üyelerine bu durumu siz bildirdiniz” şeklinde serzenişte bulundu. Ancak gerçek öyle değil, hakikat CHP’li meclis üyeleri ve çok sayıda partili ile Ekrem İmamoğlu taraftarı Yılmaz Sezgin’in bu tepki çeken yorumunu fark etti ve gazetemize kadar ulaştırarak haber yapmamızı ve kamuoyuna duyurmamızı istedi.

Biz de YEREL GAZETE olarak tarafsız ve objektif yayıncılık anlayışımız gereği; Yılmaz Sezgin’e telefonla ulaşarak durumu izah etmesini, konu doğru ise bir açıklamasının olup olmayacağını sorduk. Yılmaz Sezgin de yarım saat sonra yeniden bize dönüş yaparak durumu düzelttiğini ifade etmişti. Konunun bugün belediye meclisinde yeniden gündeme gelmesi ve Sezgin’in düzelttim dediği yorumu ‘Rum’ yerine ‘Rum Yanlısı’ olarak değiştirdiğini bir kez daha hatırlattı.       

Reklamı Geç