Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE YAZ MESAİSİNDE…

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Yaz aylarında herkes tatil planları yaparken, bizler mesaimizi artırıyoruz. Belediyecilik, yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışmayı gerektiriyor; bu nedenle çalışma aşkı olmadan yapılamaz. Yazın sıcağı, kışın soğuğu demeden bu şehre hizmet eden tüm mesai arkadaşlarım, bu aylarda da yoğun olarak çalışıyor” dedi..

Yaz aylarında süren çalışmaları değerlendiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz: ”Alt yapı, asfalt, kaldırım, temizlik zaten belediyelerin asli görevleri arasında yer alıyor. Vatandaşımızın yaşam kalitesinde bir düşüş yaşamaması için bu işlerin de aksamaması gerekiyor. Bizler evlerimizde otururken ya da ofislerimizde çalışırken mevsim şartlarıyla mücadele ederek bu hizmetleri aksatmamak için uğraşan insanlardan ne kadar haberdarız acaba? Mesela kar yağdığında herkes kapısının önü açık olsun istiyor, belediye ekiplerimiz 24 saat cadde cadde, sokak sokak kar temizliyor. Yazın da mevsimsel nedenlerden dolayı yapılamayan bazı çalışmaları yapmamız gerekiyor; herkes klimalı ortamlara koşarken arazide çalışan mesai arkadaşlarım asfalt, kaldırım, sokakların temizliği, parkların düzenlenmesi için güneşin altında çalışıyorlar. Kendilerine de her fırsatta söylüyorum, ben onların belediye başkanları olarak değil çalışma arkadaşlarım olarak, büyük emek sarf etikleri için, Allah rızası için çok seviyorum, hepsinden Allah razı olsun.

Meydan kültürü canlandırılacak…

Taşdelen Sultan Murat Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında çalışmalar başladı. Taşdelen’in en büyük camilerinden biri olan Yusuf Cebir Camisi’ni de içine alan projeyle bölgede değer artışı yaşanacak. Cadde üzerindeki inşaatların tamamlanması ve biten binalarda yeni işletmelerin açılmasının ardından Çekmeköylüler’in yoğun ilgi gösterdiği sokaklar, araç trafiğine kapatılıyor. Plana göre, alışverişe uygun hale getirilecek caddenin cami kısmı da büyük bir meydan olarak hazırlanacak. Geleneksel mimariden esinlenerek hazırlanan cami önü meydanı vatandaşların dinlenme ve buluşma noktası olacak. Eşzamanlı olarak devam eden Turgut Özal Bulvarı Prestij Cadde uygulamalarında da cami ve alışveriş merkezi önündeki trafiğin, döner kavşakla düzenlenmesi planlanıyor. Taşdelen’deki çalışmaların tamamlanmasının ardından diğer mahallelerimiz için de meydan projelerimizi hayata geçireceğiz.

Anadolu Yakasına ikinci Çamlıca geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, Merkez Mahallesi’nde deniz seviyesinden 270 m yüksekliğindeki tepeye yaptığımız Çekmeköy Seyir Tepesi çalışmaları sürüyor. Tesis çalışmalarımız bittiğinde Çekmeköy Seyir Tepesi’nin içerisinde; park ve yeşil alanlar, hobi bahçeleri, tematik yürüyüş parkurları, tenis kortu, bisiklet parkuru, biyolojik gölet, futbol ve basketbol sahası, bulunacak.  İstanbul ve Çekmeköy manzarasına sahip seyir kulesinin yapımında da son aşamaya gelindi.

Yeni kültür merkezleri geliyor..

Artan nüfusa bağlı olarak mahallelere yeni kültür merkezleri kazandırmak için çalışmalara başladık. Üç yeni kültür merkezinin projelendirildiği hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Yeni kültür merkezleri; Şahinbey Caddesi, Hamidiye ve Çamlık Mahalleleri’nde yapılacak.

Çekmeköy Kültür Merkezi

Doğa Park’ın girişine yapılacak Çekmeköy Kültür Merkezi, 11 bin m2 üzerine inşa edilecek. Merkezin içerisinde; tiyatro salonu, konferans salonu, cep sineması ve sahneler yer alacak. Merkezin alt katları bölge halkının kullanımına sunulmak üzere otopark olarak tasarlandı.

Yeni Hamidiye Kültür Merkezi

Genç, yaşlı birçok mahalle sakinin BELNET, eğitim ve hobi kursları için kullandığı Hamidiye Kültür Merkezi yıkılarak kısa zaman içinde yeniden yapılacak. Mevcut bina ve yeşil alanın değerlendirileceği proje 13 bin m2 üzerine çalışıldı. Yeni tesiste; derslikler, konferans salonu ve sosyal alanlar bulunacak. Bölgenin trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurularak otopark ihtiyacına cevap verecek yeni Hamidiye Kültür Merkezi’nde 263 araçlık otopark da bulunacak. Kültür merkezi, çevresindeki yeşil alanın da düzenlenmesi ile birlikte daha kullanışlı bir sosyal tesis haline getirilecek.

Yeni Fatih Kültür Merkezi

Çamlık Mahallesi’nde bilgi evi olarak kullanılan eski bina yıkılarak yerine yeni bir kültür merkezi tesisi yapılacak. 3600 m2 toplam alana sahip olacak yeni tesiste; kütüphane, derslikler, atölyeler ve zemin altı otoparkı olacak.
Spor yapan genç kötü alışkanlıklardan uzak kalır.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve insan sağlığına etkileri nedeniyle göreve geldiğimiz ilk günden bu yana genç, yaşlı her yaştan insanı vücut kapasitelerine göre spor yapmaya çağırıyoruz. Büyük çoğunluğu orman olan ilçemizde, İstanbul genelinden katılımların olduğu doğa sporlarına ev sahipliği yapıyoruz. İlçe halkımızın da, ‘spor yapmak istiyoruz ama yapacak yer yok’ bahanesi olmasın diye parklarımızı spor yapmaya uygun hale getiriyoruz. Küçük parklarımızda spor aletleri, büyük parklarımızda yürüme ve bisiklet yolları yapıyoruz. Belediye bahçemizde bunlara ek olarak kum voleybolu ve basketbol sahası, Özgecan Aslan Parkı’nda tenis kortları yer alıyor.

Hergün binlerce Çekmeköylünün ziyaret ettiği Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Park’a bu yıl 60 bin metrekarelik yeni bir alan ilave edildi. Yapım aşamasında 800 ağaç dikildi; belli aralıklarla 5 bin ağacın daha dikilmesi planlanıyor. Bu parkımızda dinlenme ve piknik alanlarının yanı sıra yeni yürüyüş ve bisiklet yolları hazırlıyoruz.

Yaz Spor Okulları

Yazın en rağbet gören çalışmalarımızdan biri yaz spor okulları oluyor. Çeşitli nedenlerden dolayı tatile gidemeyen aileler, çocuklarını bize emanet ediyorlar. Çocuklarımız bu okullarda hem spor yapıyor, hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Bu okullarımızda uzman eğitmenler tarafından; atletizm, futbol, voleybol, yüzme dersleri verildi. Yüzme dersleri için okul bahçelerine biri eğitim diğeri oyun için ikişer tane havuz kuruldu. Bizim okullarımıza kayıt olan 1500 çocuğumuz ve bir o kadar da farklı yaz okullarından ve sevgi evlerinden çocuklarımız havuzlarımızda misafir oldular. Denize gidemeyen çocuklarımız okullarının bahçelerinde suyun ve güneşin tadını çıkardılar.

Yazın ders çalışan çocuklarımız da var..

Eğitim yılı içerisinde TEOG’a hazırlanmak isteyen 8. Sınıf öğrencileri ve ödevlerini yaparken yardım alak isteyen diğer yaş gruplarındaki öğrencilerimiz için hizmet verdiğimiz Test Çözüm Merkezleri’nde 3 bin 500 öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerimizden 850 tanesi yaz kurslarımıza da devam ediyor. Yeni eğitim dönemine hazırlanmak isteyen çocuklarımız 6 eğitim merkezimizde Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Değerler Eğitimi alıyorlar. Her ders branş öğretmenleri tarafından veriliyor. Çocuklarının yazın Kuran-ı Kerim öğrenmesini isteyen ailelerimiz de İlçe Müftlüğü tarafından açılan kurslara gönderiyorlar. Belediye olarak o kurslarımızdaki çocuklarımıza yiyecek içecek ikramları götürüyoruz.

Uzay Teknolojileri Merkezi geliyor..

Özellikle lise çağındaki bilimle ilgilenen gençleri teşvik etmek için kurduğumuz Yenilik Akademisi çalışmaları kapsamında Bilim Olimpiyatları düzenliyoruz. Bu olimpiyatların geçen yılki ödül töreninde Nobel Ödüllü Bilim adamımız Aziz Sancar’ı da misafir etmiştik. Şimdi bu kapsamda yeni bir adım daha atıyoruz. Uzay Teknolojileri Merkezi için son hazırlıklarımızı yapıyoruz; Eylül ayında hizmete açacağız.”

Reklamı Geç