Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN TARİHE GEÇECEK DEV BİR PROJE..

Çekmeköy Belediyesi’nin  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın

Çekmeköy Belediyesi’nin  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlediği, toplam 400 Bin Türk Lirası ödüllü “100. Yıl Marşı Yarışması” başladı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Üstlendiğimiz bu yükün ehemmiyetinin farkındayız” dedi.

Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı başarılı organizasyonlar ile adından söz ettiren Çekmeköy Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda “100. Yıl Marşı Yarışması” başlattı.  Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Küçüksu Kasrı’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Kaymakam Adem Arslan, Başakşehir Kaymakamı Uğur Tuğran, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İlhan Varank Hastanesi Başhekimi Nurettin Yiyit, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Handan İnci Elçi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Hacı Salihoğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçe emniyet, ilçe milli eğitim, ilçe sağlık ve gençlik spor müdürleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il dernek yöneticileri, iş adamları, sanat ve spor dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Hepinize hoş geldiniz diyorum ve bu güzel vesileyle aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti belirterek başlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin ilanına giden süreci hepimiz çok yakından biliyoruz. Gün gün, ay ay, yıl yıl, neler oldu… Balkan Savaşlarından,1. Dünya Savaşı’na devam eden süreç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışı, Amasya, Erzurum, Sivas, Büyük Millet Meclisimizin açılışı, Kurtuluş Savaşı ve en nihayetinde Cumhuriyetin ilanı. Zor ve meşakkatli bir ölüm kalım süreci. Biz hem şanlı imparatorluk tarihimizi hem de Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden tüm tarihi gerçekleri ve olayları gelecek nesillere detaylarıyla doğru şekilde anlatmakla yükümlüyüz” dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Üstlendiğimiz bu yükün ehemmiyetinin farkındayız. Bu sebeple titizlikle çalışarak son derece hassas çalışmalar yaptık. Yaklaşık bir buçuk yıl sürecek yarışmamızı en doğru seçimleri yapabilmek adına şiir ve beste olmak üzere iki kısma ayırdık. Müzik, tarih, edebiyat alanında önde gelen isimlere seçici kurulumuzda yer verdik. Yarışmamızın ilk basamağı olan şiir kısmında kazananları 2021 yılının sonunda açıklayacağız. Ardından bu şiirler üzerinden devam edecek beste yarışmamız başlamış olacak ve nihayetinde 2022 yılının Eylül ayında kazanan marşımızı düzenleyeceğimiz bir törenle açıklayacağız. İnanıyorum ki milletimizin tarihinden esinlenerek yazdıkları marşlar yüzyıllar boyunca dillerden hiç düşmeyecek; coşku, gurur ve sevinçle her zaman söylenecek. Bugün bu alanda bizleri yalnız bırakmayıp heyecanımıza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere yurt kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Marşı’mızı meydanlarda omuz omuza söyleyeceğimiz inancıyla hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Yarışma seçici kurulu adına söz alan Yücel Arzen “ Şimdi halkımıza beklentilerini, özlemlerini, arzularını… hem kişisel hem de millet olarak hasretini dile getirmesi için bir fırsat. Sarılalım kağıtlara kalemlere bu kez enstrümanlarımızın başına  yeni 100 yılın Türkiye’sinin ezgilerini tanıtalım” dedi.

Başkan Poyraz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a konuşmasının ardından hediye takdiminde bulundu.

Başvurular için son tarih 29 Ekim 2021: İki aşamada gerçekleştirilecek yarışmaya başvuralar www.yuzuncuyilmarsi.com adresi üzerinden alınacak. Yarışmaya katılacak şiirler için son başvuru tarihi Ekim 2021 olarak belirlendi. Gelen şiirler içerisinden seçilecek ilk 100 şiir ise, Aralık 2021 ‘de düzenlenecek bir törenle açıklanacak.

Seçici kurulda birbirinden ünlü isimler yer alıyor: Yarışmanın seçici kurulundan Türk Müziği’nin önde gelen isimleri Yücel Arzen,  Aşkın Tuna, Garo Mafyan, Özdemir Erdoğan, Cengiz Erdem, Sinan Akçıl, Azerin, Tuluyhan Uğurlu ve Aydın Sarman;  Sunucu Pelin Çift, Tarihçi Yazar Tufan Gündüz, Edebiyatçı Sibel Eraslan ve Cahit Koytak, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Yazar Hayati Develi, Sosyolog Erol Erdoğan bulunuyor.

Toplam Ödül 400 Bin Türk Lirası: Şiir yarışmasında ilk 100’e giren şiirlerin şairlerine 2.500 Türk Lirası, beste yarışması birincisinin bestelediği şiirin şairine 50 bin Türk Lirası, birinci olan marşın sahibine 100 Bin Türk Lirası olmak üzere toplamda 400 Bin Türk Lirası ödül dağıtılacak. Yarışma takvimi, ödüller, programlarda yapılacak değişiklikler gibi önemli duyurular; Çekmeköy Belediyesi Web sitesi, sosyal medya hesapları, yuzuncuyilmarsi.com ve yarışma sosyal medya hesaplarından yapılacak.

Reklamı Geç