Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BİLİM OLİMPİYATLARI FİNAL SERGİSİ..

10 farklı ülkeden 733

10 farklı ülkeden 733 proje başvurusunun yapıldığı Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Olimpiyatları’nda ilk 70’e giren Projeler Maltepe Üniversitesi kampüsündeki Marma Otel’de sergilenmeye başlandı.

Bilimle ilgilenen gençlerin yerli ve milli bilimsel çalışmalara katılımlarını artırmak, geleceğin teknolojisini ve geleceğin dünyasını bilim ve barış odaklı inşa etmelerini sağlamak gibi amaçlarla hazırlanan Uluslararası Bilim Olimpiyatları bu yıl da ilim, fikir, siyaset ve devlet  adamı olarak son devre yön veren önemli bilim insanı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına düzenlendi. Maltepe Marma Otelde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Final Sergisine Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, jüri üyeleri  ve  çok sayıda davetli katıldı.

Final sergisinde katılımcıları selamlayan Başkanı Ahmet Poyraz: “Bu projeyi 3 yıldır yapıyoruz.  Birincisini Aziz Sancar adına yaptık. İkincisini Aliye İzzetbegoviç adına yapmıştık.  Şimdi de üçüncüsünü çok değerli hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına yapıyoruz.  İstiyoruz ki ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimize yerel yöneticiler olarak bir katkıda bulunalım. Bu yıl yaptığımız çalışmaya 733 tane projemiz müracaat etti. Biz bunları eleyerek 70’e düşürdük. Buradan da İnşallah 15 gencimizin icadını değerlendireceğiz ve dereceye girenleri belediye olarak  bilime yönlendirmek ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla ödüllendireceğiz. Birinci olanlara 10’ar bin lira ödül vereceğiz. Ve toplamda da 66 bin lira ödül dağıtacağız. Burada projelerini sunma imkanı bulan gençlerin vatana millete hayırlı işler yapacağına inancımız tamdır” dedi.

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar: “Çekmeköy Belediyesi’nin eğitim, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini gıpta ile izliyorum. Bir üniversite rektörü olarak da çok değerli başkanımızla 3 yıldır ortak projeler yapmakta ayır bir onu verici bizim için. Tabi yeni Türkiye’nin yapı taşı gençlerinin eğitilmesinde ve ilerlemesinde bir parça bizim de tuzumuz olursa ne mutlu bize. Çünkü artık dünyadaki gelişmeleri izleme devri kapandı. Dünyadaki gelişmeleri önderlik etme, aktör haline gelme devri başladı” dedi.

Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altında 3 kategoride yapılan değerlendirmeler sonunda kategori birincilerine 10 bin TL, ikincilerine 5 bin TL, üçüncülere 3 bin TL, 4. ve 5.’lere ise 2 bin TL ödül verilecek. Ödüller, İstanbul Marma Otel’de 12 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek programda verilecek. Kurdele kesiminin ardından açılan Final Sergisinde, öğrenciler projelerini gelen davetlilere anlattı. Başkan Poyraz öğrencileri dinleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılarının devamını diledi. Projeye katılan öğrenciler katılım sertifikalarını Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve protokolden aldı.

Reklamı Geç