Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY CHP’DEN KADIN ŞİDDETİNE DUR EYLEMİ…

Toplumsal sorunları bir bir

Toplumsal sorunları bir bir ele alarak eylem ve basın açıklamalarını artıran CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün son gündem maddesi ‘Kadına Şiddet’ konusu oldu. ‘Kadın anadır, kurban değil’ diyen partili ilçe yöneticileri ve Çekmeköylü kadınlar, ‘Sessiz kalmayalım’ çağrısında bulundu.

chpcekkadneylem2‘Kadına Şiddet’ olaylarının son bulması için Madenler Meydanı’nda basın açıklaması yapan CHP Çekmeköy İlçe Örgütü yöneticileri ve kadınlar, ülkemizin önemli bir sorununa parmak bastı. “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Cennet anaların ayakları altındadır”, “Kadın anadır, kurban değil”, “Şiddet, tehdit, dayak ve küfüre dur de”,  “Susma haykır” gibi pankartların yazılı olduğu afişler taşıyan Çekmeköylü yüzlerce kadın, “Şiddete hayır” dedi. İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt, ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları ile bazı meclis üyelerinin katılarak destek verdiği eylemde basın açıklamasını İlçe Başkan Yardımcısı Tulumcu okudu.

chpcekkadneylem4Basın açıklamasında özetle; kadınların sıkça şiddete maruz kaldığı ülkemizde adalet, yargı ve kolluk kuvvetlerinin de yetersiz kaldığını ve bunun karşısında vicdanların ve insanlığın harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

chpcekkadneylem1“İlkel bir erkek egosu kokuyor hava” denilen açıklamada; “İncinmiş gurur edebiyatı, öylece dikilmiş duruyoruz elimizde kanlı bir bıçak ve tabancayla. Son altı yılda 45.000 kadının kocası, oğlu ya da akrabası tarafından öldürüldüğü bir ülkede yaşadığımızın farkında mısınız? Bir şeyler yapılmalı, olana bitene göz kapatmamakla işe başlanmalı. Sağır olmamalı tüm bu olanlara. Bu yanlışlık bitsin diye mücadele verenlere destek verilmeli, omuz verilmeli. Yoksa elinde kanlı bıçakla öyle dikilip duracaktır o katil. Yerde kanlar içinde bir anne, bir kardeş, bir kadın, gözleri açık, gözümüzün içine bakıyor. Bir şeyler yapsana diyor. Ölümüme izin verme, bir duvarın önünde durur gibi durma” denildi.

chpcekkadneylem3

Reklamı Geç