Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY ÇÖZÜM’DEN 500 TAM PUANLA TÜRKİYE BİRİNCİSİ..

Büyük merakla beklenen LGS

Büyük merakla beklenen LGS sınav sonuçları açıklandı. Bölgemizden Çekmeköy Çözüm Akademi Ortaokulu öğrencisi Alperen Kaş, tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puanla Türkiye birincisi olma başarısı gösterdi. Büyük mutluluk yaratan güzel haberin ayrıntıları ilk kez www.yerelgazete.com.tr de..

5 Haziran 2022’de uygulanan LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. Başvuruların tüm 8’inci sınıf öğrencileri için otomatik olarak alındığı sınava 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. Sınav sonuçları ile birlikte ‘Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu’ da yayımlandı. Sınav sonuçlarına göre bölgemizde hizmet veren Çekmeköy Çözüm Akademi Okulları 8. sınıf öğrencisi Alperen Kaş, tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. Türkiye birincisi çıkarma başarısı gösteren Çekmeköy Çözüm Akademi Okulları’nda büyük mutluluk ve sevinç yaratan güzel haber bölgemiz için de gurur kaynağı oldu. Türkiye birincisi olma başarısı gösteren Çekmeköy Çözüm Akademi Okulları öğrencisi Alperen Kaş’ın duygu ve düşüncelerini aldık.

Yerel Gazete: Alperen kendini tanıtır mısın?..
Alperen Kaş: “5. sınıftan beri Çekmeköy Çözüm Akademi Ortaokulu’nda okuyorum ve bu sene mezun oldum. 1 kız kardeşim var.”

Yerel Gazete: Alperen nasıl Türkiye birincisi oldun?
Alperen Kaş: “Düzenli çalışarak ve kendime inanarak bunu başardım.”

Yerel Gazete: Peki bu süreçte nasıl ders çalıştın?
Alperen Kaş: “Son derece bilinçli ve düzenli şekilde her soruyu analiz ederek, soru çözdüm. Yapamadıklarımı mutlaka öğretmenlerime sordum.”

Yerel Gazete: Çok soru çözmek önemli mi?
Alperen Kaş: “Çok soru çözmek değil, çözdüğümüz her soruyu bilinçli çözmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ama çözülen soru sayısında da hedeflerin altına düşülmemeli ve bol bol deneme sınavına girmemiz gerekiyor.”

Yerel Gazete: Başka söylemek istediğin bir şeyler var mı?
Alperen Kaş: “Çekmeköy Çözüm Akademi Ortaokulu öğretmenlerime, bana inanan aileme ve Çekmeköy Çözüm Kurs Merkezi’ne çok teşekkür ederim.”

Çözüm Akademi Ortaokulu: Madenler Mahallesi İlke Sokak No: 1 Ümraniye / İSTANBUL Tel: 0 216 499 40 40
Çekmeköy Çözüm Kurs: Meclis Mahallesi Derviş Sokak No: 40 Sancaktepe /İSTANBUL Tel: 0 216 540 40 04

Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi. Öğrencilerin yüzde 9,93’ü, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı yüzde 56,04 ile 200-299 oldu.

Reklamı Geç