Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY ERA KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI PROJE..

ERA Kolejleri Çekmeköy Kampüsü,

ERA Kolejleri Çekmeköy Kampüsü, ortaokul kademesinde 2017-2019 süresince dört farklı ülkeden proje ortaklarıyla birlikte “FuturEU Sustainable World” (Sürdürülebilir Dünya) adlı bir Erasmus+ projesi gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği destekli Erasmus+ projeleri kültürel etkileşimle birlikte, öncelikli olarak öğrencilerin yabancı dil ve sosyal becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Farklı kültürlere sahip kendi yaş gruplarından öğrencilerle bir araya gelme ve yurt dışı deneyimi kazanma şansı yakalayan öğrencilerin özgüvenleri gelişirken proje içerikleri ile de farkındalıkları artıyor.

Bu bağlamda, Çekmeköy ERA Koleji, söz konusu projeyle “İspanya, İtalya, Romanya ve Kıbrıs”tan okullarla 2 yıl süren bir çalışma gerçekleştirdi. 12 öğrenci ve 6 öğretmene proje hareketliliğinde yer verilerek, proje ortağı olan ülkeleri ziyaret edip, çalıştay ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Proje ortağı okulların ziyaretlerinde, “İklim değişikliği, sağlıklı yaşam, istihdam ve yeşil ekonomi” gibi konular konuşuldu. Çalışmalar okul içine de yayılarak, sürdürülebilir bir dünya bilinci, derslere ve okul yaşantısına entegre edildi.

Ziyaretler sırasında, misafir olunan ülkelerin belediye başkanlarıyla bir araya gelindi, radyolarına konuk olundu ve kültürel gezilere katılım sağlandı. Öğrenciler sosyal ve akademik olarak kendilerine katkı sağlarken öğretmenler de farklı ülkelerden meslektaşlarıyla bir araya gelerek mesleki deneyimlerini paylaşma olanağı yakaladı.

Proje hakkında gazetemize bilgi veren okul yetkilileri, şunları söyledi; “İki yıllık süreç sonunda, ülke ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra, Ortağımız ülke okullarının öğretmenlerini final toplantımızı gerçekleştirmek üzere okulumuzda ve şehrimizde ağırladık. Proje değerlendirmemizi yapıp, şehrimizi tanıtım gezileri gerçekleştirdik.

Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret edip, Beykoz’da bulunan cam fabrikasında workshop çalışması yaptık. Böylelikle, toplantımızın yanı sıra ülkemizin kültürel ve tarihi değerlerini de konuklarımıza tanıtmış olduk.

ERA Kolejleri olarak, yabancı dil ve sosyal becerilerin gelişiminde bu tür projelerin büyük katkısı olduğunu düşünüyor ve her zaman içinde olmaya çaba gösteriyoruz. Şimdi, projemizi bitirirken, yeni projelere adım atacak olmanın heyecanıyla 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılını tamamlıyoruz.”

Reklamı Geç