Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY HAFTA SONU HAMSİ VE HORON’LA COŞTU..

Çekmeköy Belediyesi’nin Hamsi ve

Çekmeköy Belediyesi’nin Hamsi ve Horon Festivali’nde İstanbullular; hamsi, horon, fıkra ve Karadeniz müziğine doydu. Kızgın yağ kazanları ve mangallarda 10 ton hamsi pişirilerek, festivale gelenlere ikram edildi. Öğle saatlerinde pişmeye başlayan hamsilerin dağıtımı, gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Hamsiler öldüğünü anlasın diye yenen helva da ekmek arası balığın yanında sunulanlar arasındaydı. Balığını yiyenler horon halkasına katılınca alanda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı festivale; AK Parti  İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve binlerce vatandaş katıldı. Programda selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “İstedik ki Taşdelen Meydanı’nda tüm vatandaşlarımızla hem horon edelim hem de güzel bir gün yaşayalım. Burası 15 Temmuz Meydanı diye de geçer. Bu meydanda nöbet bekleyen insanlarımızla böyle güzel bir eğlencede beraber olalım istedik. Binlerce insan katıldı, her birine çok teşekkür ediyorum. İnşallah herkes doyasıya eğlenmiş ve hafta sonunu en güzel şekilde değerlendirmiştir. Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Selim Temurci kültürümüzün bizi biz yapan, birlik ve beraberliğimizin timsali olduğunu belirterek 7 bölge ve 81 vilayetle her yer yöremizin bütün güzellikleri ülkemizin desenini oluşturduğunu ifade etti. Temurci: “Bugün Taşdelen’de Çekmeköylü hemşehrilerimizi bir arada görmekten ve birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tulumu horonu ve kemençesiyle Karadeniz’in Taşdelen Meydanı’na taşındığını görüyoruz. Bizler bu meydanlarda millet olarak el ele gönül gönüle bir araya geldikçe 15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacak. Hiç kimse bir daha ezanlarımızı susturmaya ve bayrağımızı indirmeye cesaret edemeyecek” dedi.

AK Parti Milletvekili Metin Külünk; “Bu güzel hafta sonunda bizleri bir araya getiren Çekmeköy Belediyemizin  anlamlı organizasyonunda sizleri görmek sizlerle muhabbet etmek  bizim için onur vericidir gurur vericidir. Buna müsebbip olan belediye başkanımız ve ekibine şükranlarımı ifade ediyorum. Ülkemiz son  derece  çetin günler çetin aylar çetin yıllardan geçiyor. Tıpkı Çanakkale öncesi  ve sonrası bir süreci yaşıyoruz. Bu aziz milletin devletini çökertmek bu aziz vatanlarını bölmek ve işgal etmek için  operasyon üzrine operasyon çeken bu güçlere tıpkı Çanakkale’deki gibi geldikleri yere geri göndermek bizim boyun borcumuzdur. Unutmayın siz 15 Temmuz’da bu meydanda bir ay siz bu vatan topraklarına sahip çıktınız, siz  bu devlete, bayrağa, istiklalinize ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız” dedi.

En çok hamsiyi ben yerim diyen yarışmacılar arasında hamsi yeme yarışması yapıldı. Şişe dizilen hamsileri, bir dakika içinde bitirmeye çalışan yarışmacılara kemençe eşlik etti. Tüm katılımcıların kazanan ilan edildiği yarışmanın ödüllerini Belediye Başkanı Ahmet Poyraz verdi.

İmera, Davut Güloğlu ve Şükrü Güler konserlerinde binerce kişi doyasıya eğlendi. Hamsi ve Horon festivalinde Karadeniz müziğinin güçlü sesleri arka arkaya sahne aldı. Binlerce Çekmeköylü’nün doyasıya eğlendiği konserlerde İmera, Davut Güloğlu ve Şükrü Güler’e ilgi yoğundu. Başkan Poyraz konser bitiminde ünlü sanatçılara Çekmeköylüler adına teşekkür çiçeği verdi.

Reklamı Geç