Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY HAMİDİYE’DEKİ OKUL SORUNU BELEDİYE MECLİSİNDE..

Hamidiye Mahallesi’nde uzun zamandır

Hamidiye Mahallesi’nde uzun zamandır tartışma konusu olan yaklaşık 2.400 mevcutlu Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu’nun depreme dayanıksız olduğu yönündeki raporlara ilişkin olarak yıkılıp yeniden yapılması ve bu arada da öğrencilerin yeni bir okula taşınması noktasında yeniden gündemde.

cekmekoy okul 215 Temmuz hain darbe girişiminin ardından aynı mahallede mülkiyeti belediyeye ait olan hain FETÖ terör örgütüne ait Anafen Okulu’nun Milli Eğitime devrolunmasıyla başlayan Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin buraya taşınması yönündeki umutlar da suya düşmek üzere. Yıllardır büyük korku ve endişeyle çocuklarını depreme dayanıksız okula eğitim amacıyla göndermek zorunda kalan Hamidiye Mahallesi sakini veliler Anafen okulu kapılarının çocuklarına açılacağı yönünde beklentileri boşa çıktı. Çünkü yıkılması gereken depreme dayanıksız okul yeni dönem için de kayıt almaya başladı. Kapılarının çocuklarına açılacağı beklenen Anafen okulunun da farklı şekilde değerlendirileceği gündemde.

cekmekoy okul 1BELEDİYE MECLİSİNDE GÜNDEME GELDİ, CHP ÜYESİ YUSUF POLAT UYARDI.. 

Belediye meclisinin Eylül ayı oturumunda CHP’li üye Yusuf Polat tarafından gündeme getirilen duruma göre; FETÖ terör örgütünden Milli Eğitime devrolunan Anafen Okulu halkın beklediği ve istediği gibi Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine kapılarını açmayacak çünkü burası bir meslek okulu denilerek İmam Hatip Lisesi yapılacak.

cekmekoy okul 3“Bölgede İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyaç var ise bir değil on tane yapılsın” diyen CHP Meclis Üyesi Yusuf Polat, “Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki ülkemizde bir deprem gerçeği var ve bu gerçek İstanbul için çok daha etkili bir şekilde yaklaşıyor. 2.400 mevcutlu, depreme dayanıksız olduğu ve yakılıp yeniden yapılması noktasında onca raporlar olan Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu Allah muhafaza en ufak bir sarsıntıda onca evladımızın başına çökebilir” dedi.

cekmekoy okul 4“Onun için yeni eğitim ve öğretim dönemi başlamadan bizler üzerimize düşeni yapıp bu okulun öğrencilerini Anafen okuluna nakledebiliriz” diye çağrıda bulunan Polat; “Bu şekilde hem bölge halkının beklentisi ve isteği karşılanır hem de can güvenliği olmayan binlerce yavrumuza güvenli ve güzel bir binada yeni eğitim dönemi yaşatılır” dedi.

Anafen binasının meslek lisesi denilerek İmam Hatip Lisesi’ne çevrilmek istendiği yönünde bilgiler aldıklarını da ifade eden Polat, “Bu isteğimize bir gerekçe kılmak üzere de duyuyoruz ki depreme dayanıksız, can güvenliği yok yönünde raporlar verilen Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu yeni dönem için de kayıt almaya başlamış. Gelin yıllardır korkuyla bu okula yavrularını göndermek zorunda kalan bölge sakinlerine aynı korkuları bir kez daha yaşatmayalım” dedi.

Reklamı Geç