Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY HELEN DORON ANAOKULU’NDA VELİLER DE EĞİTİLİYOR…

Erken yaşta özel eğitim

Erken yaşta özel eğitim anaokulu Helen Doron Çekmeköy şubesinde miniklerin dışında velilere de özel seminerler düzenlenerek, ebeveynler çeşitli konularda eğitiliyor..

Çekmeköy’de hizmet veren erken yaşta özel eğitim anaokulu Helen Doron Şubesi, sadece minik yavrularımıza değil onların velilerine de özel eğitim seminerleri düzenliyor. Helen Doron Çekmeköy Şubesi’nde her ay düzenlenecek olan veli seminerlerinin bu ayki konusu ‘Öfke nöbetlerine karşı pozitif disiplin yaklaşımı’ oldu.  Çift dilli eğitim uzmanı ve ebeveyn iletişim, mindfulness danışmanı Dr. Aslıhan Onaran, çocukların öfke nöbetleri karşısında özellikle anne ve babaların göstermesi gereken yaklaşımı ele aldı.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer oldukça verimli geçti. Ebeveynlerin çocukların bu durumu karşısında dengeli ve kontrollü hareket etmesi durumunda daha verimli sonuçlar alınacağını dile getiren Onaran, anne ve babaların çocuklarının öfkeli zamanlardaki davranışlarına ilişkin örnekler alarak konunun ayrıntılarını sundu.

Veliler yönelik eğitim seminerlerinin ilk gününde www.yerelgazete.com.tr ye değerlendirmelerde bulunan Helen Doron Anaokulu Sahibi Gündüz Alpman, Helen Doron uygulamasındaki bütün programların çocuklarda araştırma ve merak uyandırmaya odaklı hazırlandığını ifade etti. “Eğitime ciddi bir bakış açısı ile yaklaşan Helen Doron anaokulları bütün programlarını, bilimsel temellere dayandırarak, etkinliği kanıtlanmış bir metodoloji ile bizlere sunmaktadır” diyen Alpman, “Programları içerisinde, ingilizce ile birlikte matematik, fen, doğa, sanat ve spor alanlarında da özgün programlar sunan Helen Doron Anaokulları, bu süreçte çocuklarımızın sosyal, bilişsel ve duygusal gelişim alanlarını desteklemektedir” dedi.

Helen Doron Felsefesi ve Hedefleri..

Okul öncesi dönem çocuğun yaşama koşulsuz bakabildiği, yaratıcılık ve kendiliğindenliğin en yüksek düzeyde olduğu, büyüme, gelişme, öğrenme sevincinin hissedildiği bir dönemdir. Çocuklarda doğal değerler vardır. Bunlardan birkaçı; dürüstlük, içtenlik, doğallık, gerçekçilik, nedensiz sorgulama, araştırma gibi. Bu değerlerin korunmasını ve ortaya çıkmasını, yetişkin hayatında da devam ettirmesini istiyoruz.

Çekmeköy Helendoron Eğitim Programının Özellikleri

  • Çocuğun çok yönlü gelişimi önemlidir.
  • Yaratıcılık ön plandadır.
  • Çocuk merkezli programdır.
  • Çocuğun özgürce hareket etmesini sağlar.
  • Program, problem çözme yöntemlerini öne çıkarır.
  • Bütün gelişim alanları önemlidir.
  • Çoklu zeka, Montessorri, Gems gibi programdan oluşan eklektik bir yaklaşımla hazırlanmıştır.

www.helendoroncekmekoy.net internet adresinden Helen Doron Çekmeköy Şubesiyle ilgili tüm ayrıntılara ulaşabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.

Reklamı Geç