Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY HİLAL SİTESİ ÇARESİZ…

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan Hilal Sitesi’ndeki bir blok daha dünkü İstanbul depreminin ardından akşam saatlerinde mühürlenerek tahliye edildi. Evlerinin başlarına yıkılmasından korkan çaresiz vatandaş valizlerini alıp 2 gün kalacağı otelin yolunu tuttu… Önceden de bir blokun mühürlendiği fakat vatandaşın evlerine dönüp yaşadığı sitede bu daire sahiplerinin de yeniden döneceği konuşuluyor..

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı, CHP Meclis Üyesi İlhan Bayram, İlçe Emniyet Müdürü ve Zabıta Müdürü Mehmet Ekşi de sitede incelemelerde bulundular. Son zamanlarda can güvenliğini tehdit edici çatlak ve kaymalarla ilçe kamuoyunun gündeminde olan sitedeki C blok da bir süre önce mühürlenerek tahliye edilmişti. Sitenin yanı başında inşaa edilen tartışmalı malum yüksek binalarla ilişkilendirilen çatlak ve kaymanın deprem korkusuyla bir kez daha gün yüzüne çıkması bölge halkını tedirgin etti.

Daha önceden tahliye edilen C blok sakinlerinin de bir süre sonra imkansızlıktan yeniden evlerine dönüp yaşamaya devam ettikleri ifade ediliyor. Dün akşam saatlerinde belediye zabıtası, polis ve yetkililerin de eşlik ettiği tahliye işleminin de yine bir kaç gün sonra site sakinlerinin evlerine yeniden dönüp yaşamaya devam etmesi ile noktalanacağı konuşuluyor. CHP Çekmeköy Meclis Üyesi İlhan Bayram, olay yerinde yaptığı değerlendirmede; “Hilal Sitesi’nde yaşanan mağduriyeti çözmek için elimizden geleni hem Çekmeköy hem de Büyükşehir meclisinde gündeme getirerek çözüm noktasına ulaştıracağız” dedi.

Vatandaşın çaresizlikten dolayı bu evlerinde yaşamaya mahkum olduğunu dile getiren site sakinleri, “Ne yapalım, nereye gidelim. Yetkililer bizim iki günlük otel masrafımızı karşılıyor hepsi o kadar. Binalarımızın neden bu hale geldiğinin cevabını veren, sorumluluğunu alan yok. Binalarımız durup dururken bu hale gelmedi. Çekmeköy’de sadece Hilal Sitesi ve her ne hikmetse bu inşaatlara yakın bloklar çatladı, patladı” diye dert yanıyor.

Reklamı Geç