Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY KONUT PİYASASI GERİLEDİKÇE GERİLİYOR…

Son aylarda düştükçe düşen

Son aylarda düştükçe düşen konut kredi faiz oranlarına rağmen umduğu satış rakamlarını bir türlü yakalayamayan inşaat sektörü adeta can çekişiyor. İstanbul’un yeni ilçelerinden Çekmeköy de konut ve inşaat sektörünün battıkça battığı yerlerin başında geliyor. 0.99’a kadar düşen oranlara rağmen fiyat yükselten bazı satıcıların da yaptığı olumsuz katkılarla tüketici ve yatırımcı bir türlü almaya yanaşmıyor.

Ülkece son yıllarda yaşadığımız ekonomik krizin en çok etkilediği inşaat sektöründe darboğaz bir türlü aşılamıyor. Hükümetin inşaat firmalarını kurtarmaya yönelik girişimleri de bu noktada henüz sonuç vermiş değil. Düştükçe düşen kredi faiz oranlarına rağmen; fiyat yükselten satıcılar başta olmak üzere bazı fırsatçılar yüzünden tüketici ve yatırımcı konut almaya yanaşmıyor. İstanbul’un yeni ilçelerinden Çekmeköy’de de inşaat sektörü krizi tüm derinliği ile yaşamaya devam ediyor.

Özellikle merkez beş mahallede; ekonomik krizden önce de mahkeme kararı ile iptal edilen imar planları yüzünden durgunluk yaşanmasından dolayı adeta çifte kriz yaşayan Çekmeköy inşaat piyasası, daraldıkça daralıyor. Kredi faiz oranları düşmeden önce konut stoku hayli yüksek olan ilçede şimdilerde çok da fazla değişen bur durumun olmadığı ifade ediliyor. İlçenin özellikle Taşdelen ve Alemdağ gibi bölgelerinde konsept projelerin alıcı için cazip olduğu fakat fiyatların el yaktığı konuşulurken; merkez mahallelerinde ise konutların iç içe olması ve otopark gibi başlıca sorunları yüzünden tüketicilerin ilgisini çekmediği söyleniyor.

Bitişik nizam, otoparksız yapılar, araç işgali altındaki kaldırımlar ve geçit vermeyen sokaklar, Çekmeköy merkez 5 mahallede oturmak isteyenleri artık ilçenin dışına gitmeye adeta mecbur kılıyor. Çoğunluğu müteahhit firmalar tarafından kat karşılığı olarak yapılan binaların alt bodrum kat dairelerin bazı noktalardaki yetersiz alt yapı ve yağmur ile atık su giderlerinin aynı kanala bağlanması sonucu taşan sel ve su baskınları da işin ayrı bir boyutu. Tüm bu gibi sorunlar üst üste geldiğinde Çekmeköy’ün konut piyasasında olumsuz imaj yaratan sonuçlar, hem satışları etkiliyor hem de tercih edilme oranlarını iyice düşürüyor. Ekonomik kriz de vurunca sektör hepten sıkıntıya giriyor ve sonuçta Çekmeköy’de inşaat sektörü düşen kredi faiz oranları ve tüm desteklere rağmen istediği satış rakamlarını bir türlü yakalayamıyor.          

Reklamı Geç