Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY KUDÜS İÇİN TAŞDELEN’DE BULUŞTU..

Amerika Birleşik Devletlerini’nin uluslararası

Amerika Birleşik Devletlerini’nin uluslararası hukuk kurallarını çiğneyerek yaptığı tek taraflı açıklamayla özel bir statüde bulunan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığına dair yaptığı açıklamalar, tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy’de de protesto edildi. Cuma namazı çıkışında Sultan Murad Caddesi’nde toplanan binlerce Çekmeköylü tekbirler ve sloganlar eşliğinde İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) protesto etti.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yunus Başer ve İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının hazır bulunduğu protesto gösterilerinde TBMM de yayınlanan ortak bildiri okundu.

Protesto gösterilerinde vatandaşlara seslenenlerden biri olan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ”Peygamber Efendimiz başta olmak üzere Hz. Ömer’in yadigarı olan, Selahattin Eyyubi’nin yadigarı olan, bütün Allah yolunda olanların yadigarı olan Kudüs için buradayız. Rabbim bu kararı alan ve destekleyenlerin zulümlerini yüzlerine çarpsın. 1948’den bugüne sistematik olarak yapılan bu girişimlerde temel hedef olan Kudüs’e dil ve el uzatacak kadar ileri gittiler. Hem İsrail hem ABD bilsin ki Kudüs islam’ın ve Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bugün göreceksiniz, tüm Müslümanlar Kudüs’ün statüsünün değişemeyeceğini dünyaya haykıracaktır” dedi.

Reklamı Geç