Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY MECLİSİ YİNE HARARETLENDİ…

Son dönemlerde oldukça çekişmeli

Son dönemlerde oldukça çekişmeli toplantılar yapan Çekmeköy Belediye Meclisi, hararetli bir oturum daha gerçekleştirdi. CHP’nin, hiç toplantı yapmada rapor gönderen Hukuk Komisyonu görüşlerine şerh koyduğunu açıklayarak ret oyu vermesi toplantıya damgasını vurdu.

cekmmc3Dönemin son meclis oturumunu gerçekleştirerek tatile giren Çekmeköy Belediye Meclisi, yine hararetli bir oturum yaptı. İsrail’in Filistin’e saldırısının CHP’li Gülali Alagöz tarafından şiddetle kınanmasından sonra Ak Parti’li üyelerin de desteğiyle gündeme geldiği mecliste, tabelasız inşaatlar, belediye şirketi Yeditepe’nin sermaye artırımı, belediyeye reklam işi yapan ajans firmasının alacak durumu, amatör spor kulüplerine maddi destek, mesire yerlerinin ihale işi, basın yayın müdürlüğünün çalışma şekli gibi pek çok madde görüşüldü.

cekmmc2İsrail’ın Filistin’e yaptığı zulmün kınanması için Çekmeköy’de bir eylem yapılması gerektiğini ifade eden Gülali Alagöz, “Siz Ak Parti olarak böyle bir organizasyonu düzenleyin biz de CHP olarak destek verelim. Yani yapan siz olun yeter ki bir şeyler yapalım” dedi. İlçede bazı noktalarda ruhsatsız tabilalar olduğuna da vurgu yapan Alagöz, “Örneğin Ulubatlı Hasan Caddesi üzerinde iki tane tabelasız inşaat ve ve yapımı bitmek üzere” dedi.

cekmmc5Daha sonra meclise araştırılmak üzere yazılı bir soru önergesi verildi. Önergede; belediyeye reklam ve tabela işleri yapan firmanın ne kadar alacağı olduğu ve firma yetkililerinin dışarıda belediyeden alacağı olduğu yönünde konuşmalar yaparak adeta belediyeyi küçük duruma düşürdüğüyle ilgili araştırma yapılması istendi.

cekmmc4Hukuk ve imar komisyonu görüşlerinin okunarak onaylanması esnasında ise söz alan CHP’li Muzaffer Tokmak, “Tek bir toplantı bile yapmadan, rapor düzenleyen ve bunun altına imza koyarak meclise gönderen Hukuk Komisyonu’nin görüşleri gerçeği ne kadar yansıtabilir. Ben de bir hukukçu kimliğimle bu raporlara imza atmayıp partimiz adına şerh koyduk ve belki de içerisinde onca olumlu madde bulunan bu görüşlere ret oyu veriyoruz” dedi. Yine CHP’li Sıtkı Aydemir de hiç bir toplantı yapmaksızın ve hiç bir konuşu görüşüp tartışmaksızın imzalayıp meclise gönderen Hukuk Komisyonu görüşlerinin yok hükmünde sayılmasını istedi.

Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün ise, komisyon raporlarında atılan imzalara bakarak hareket ettiklerini ifade ederek oylamayı tamamladı. Toplantı sonunda Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Şenol Çetin, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı ve Kadir Gecesi’ni şimdiden tebrik ederek hayırlara vesile olması yönündeki dilek ve temennilerini dile getirdi. Meclis Başkanı Selamet Aygün de mecsili 1 Eylül’de toplanmak üzere tatil ederek oturumu sonlandırdı.

Reklamı Geç