Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY ORMANLARINDA NE DRAMLAR YAŞANIYOR..

Başıboş sokak hayvanlarının adeta

Başıboş sokak hayvanlarının adeta evi haline gelen Çekmeköy ormanlarında duygu yüklü dramlar yaşanıyor. Kimi zaman aç-susuz perişan gezen köpeklerin yardımına koşan hayvansever dostları, örnek mücadeleler sergiliyor. Ameliyathane teknisyenliği görevini bırakarak bütün zamanını bu sokak hayvanlarına ayıran Ceyhun Güven, bu örnek insanların başında geliyor…

Metropol kent İstanbul’un özellikle Çekmeköy gibi uçsuz bucaksız ormanlara sahip semtlerinde hayatın acı bir gerçeği sokak hayvanları ve bu hayvanların yaşam öykülerini konu alan dramlar. Kentin bir çok yerinde kimi zaman vahşice toplanıp ormanlara getirilip bırakılan başıboş köpekler, kışın açlıkla, yazın susuzlukla mücadele ediyor. Bakımsızlık ve ilgisizlikten çok zaman da hastalanıp köşe bucak yaşam mücadelesi veren sokak köpekleri, hayvansever dostlarının yardım ve desteğiyle hayata yeniden tutunuyor. İşte bu hayvansever dostlardan biri de Ceyhun Güven. Asıl mesleği ameliyathane teknisyenliği olan Ceyhun Güven, işi gücü bırakıp Çekmeköy ormanlarında sokak hayvanlarının yardımına koşuyor. Duyarlı bir grup arkadaşı ile birlikte Çekmeköy ormanlarında başı boş gezen sokak köpeklerine yardım eden Ceyhun Güven, onların beslenmesinden bakım ve tedavilerine kadar her açıdan daha iyi bir yaşam sürmeleri için pik çok insana örnek bir mücadele sergiliyor.

Sokak hayvanları için oluşturulan, başta şarkıcı ve yazar Ömür Gedik’in kurmuş olduğu HACİKO Derneği gibi kurum ve kuruluşlarla işbirliği de yaptıklarını gazetemize anlatan Ceyhun Güven, www.yerelgazete.com.tr aracılığı ile hayvansever dostlarına anlamlı mesajlar verdi. “Sokak hayvanlarını satın almayın sahiplenin” diye seslenen Güven; “Kimi zaman bir hevesle satın alınan binlerce hayvan, bir zaman sonra bu ormanlarda kaderine terk ediliyor. Bir çoğu bakımsızlıktan ve en çok da ilgisizlikten harap düşüyor, perişan oluyor. Çoğu hayvan yiyecek bulmakta zorlanıyor. Ben ve bizim gibiler bu ormanlarda onların en yakın dostları olmaya çalışıyoruz. Yaz, kış demeden hemen hemen her gün buralara gelip onların beslenmesini ve acil ihtiyaç halinde tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Artık hepsi beni tanıyor. Ben ve arkadaşlarım da onları tanıyoruz. Hepsine kucak açmaya çalışıyoruz. Hayvanlara karşı şiddetin yasalarla cezalandırılması için gerekli girişimlerin bir an evvel yapılmasını diliyorum” dedi.

Reklamı Geç