Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY PARK OF İSTANBUL AÇILDI..

50 farklı türde 200

50 farklı türde 200 hayvanın bulunduğu, macera parkları ve yeşil alanlarıyla tüm İstanbulluları misafir edecek olan Çekmeköy Park Of İstanbul’un açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Başkan Ahmet Poyraz, yeni döneme ilişkin projeleri arasındaki teknopark müjdesi verdi..

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi’nde 200 Bin Metrekare alan üzerine kurulan Park Of İstanbul’un açılışı bir törenle gerçekleşti. Açılış törenine Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Milli Parklar İstanbul Bölge Müdürü Resul Doğan ve çok sayıda Çekmeköylü katıldı. İçerisinde; macera parkuru, piknik alanları, 50 farklı türde 200 hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi, kıl çadır konaklama alanları bulunacak olan Park Of İstanbul, 7’den 70’e binlerce vatandaşa hizmet verecek.

Açılış töreninde katılımcılara seslenen Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “İlçemize yatırım yapan Park Of İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Burak Memişoğlu ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Genç yatırımcı kardeşlerim ülkemize ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde büyük bir yatırım yaptılar ve yüzün üzerinde vatandaşımıza da iş imkanı sağladılar. Büyük bir sosyal donatı alanı olan bu tesiste vatandaşlarımız keyifli vakit geçirecektir. İlçemize ve tüm İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İş bilenin, kılıç kuşananın. Şu anda Çekmeköy’ü 100 dönümün üzerinde en az 5 tane parkı olan bir ilçe haline getirdik. Şimdi yapımı devam eden Seyir Tepesi, Doğa Parkı, Ömer Aktuğ Parkı’nı birbirine bağlayarak sizlerin kullanabileceği 1 milyon metrekare yeşil alan daha üretiyoruz. Bu hizmetleri yapabilmiş ve karşınıza çıkabilmiş bir kardeşiniz olarak Allah’a şükrediyorum” dedi.

Başkan Poyraz’dan Metro ve Teknopark Müjdesi

Başkan Ahmet Poyraz konuşmasının devamında; “Biz birileri gibi cakcuk yapmıyoruz. Diyoruz ki, Çekmeköy’e metro getirdik. İşte farkımız bu. Şimdi de hastanemizi açtık. İki gündür Alemdağ’daki Çekmeköy Devlet Hastanemiz polikliniklerde hizmet vermeye başladı. Biz de belediye olarak her mahalleden ücretsiz servis koyduk. Farkımız bu. Çekmeköy’e kadar metroyu getirdik. Şimdi Taşdelen’den Aydınlar, Soğukpınar, Kirazlıdere devam ediyor, Güngören’den, Taşdelen’den, lunaparkın oradan bizim nikah sarayımız, oradan Sancaktepe, Sultanbeyli, Sabiha Gökçen’e devam eden bu metroyu inşallah milletimiz takdir edip Rabbim nasip ederse Binali Bey’le beraber Nişantepe’ye kadar getireceğiz. Bir durağımız Alemdağ Merkez, Çatalmeşe ve Nişantepe olacak. Çekmeköy’ün bütün mahallelerinden inşallah metro geçecek. 750 metre mesafeden metroya bineceğiz. Öyle birileri gibi hikaye anlatmıyoruz. Biz yaptık, yapıyoruz diyoruz. Farkımız bu. Birileri de yapacağız, edeceğiz, vereceğiz Yok kardeşim. Siz kendi döneminizde Çekmeköy’de 60 milyon borç bırakıp gittiniz. Dağıttığınız erzak paralarını biz ödedik Allah’a hamdolsun. Ama bugün geldiğimiz noktada 300 trilyona yaklaşan bütçesiyle, hiçbir borcu olmayan bir belediyeyiz. Bu güçle ve alt yapıyla biz şu anda Türk Alman Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Vakfı’mızla birlikte Çekmeköy’e bir teknoparkta yapıyoruz. Bu hizmetimizin özellikle bizi sevindiren iki noktası var. Birincisi, bölgemizin marka değerini arttırıyoruz. İkincisi de üniversite mezunu kardeşlerimize istihdam yaratma adına önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş oluyoruz. Böylelikle bölgemizin hem marka değeri artacak, hem de istihdama dönük önemli bir çalışmayı üniversite mezunlarımız için bölgemize kazandırmış olacağız” dedi.

Açılış kurdelesini kesen Başkan Poyraz ve katılımcılar daha sonra hayvanat bahçesini dolaştı.

Reklamı Geç