Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY RAMAZAN BEREKETİNİ İFTAR SOFRALARINDA PAYLAŞIYOR..

Mübarek Ramazan ayını dolu

Mübarek Ramazan ayını dolu dolu yaşayan ilçelerin başında gelen Çekmeköy’de, bu aya özel etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Belediye bahçesindeki hemşeri çadırlarının yanı sıra her akşam kurulan iftar sofraları binlerce vatandaşı ağırlıyor. Ömerli’den sonra Merkez Mahallesi Köroğlu Caddesi’nde yapılan sokak iftarında da binlerce kişi aynı sofra etrafında buluştu.

Ramazan ayının manevi havasını ilçe sakinleriyle birlikte yaşayan Çekmeköy Belediyesi, Merkez Mahallesi sakinleriyle iftar sofrasında buluştu. Geleneksel sokak iftarına AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İftar yemeği öncesinde ney dinletisinin ardından Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

İftar yemeğinin ardından selamlama konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, “İstanbul’un şuanda her noktasında bu sokak iftarlarında İstanbullu ile buluşuyoruz. Biraz önce masaları ziyaret ettiğimizde şunu gördük ve sevindik ki, komşuları ile birlikte aynı sofrada Rabbimizin vermiş olduğu nimetlere şükrederek hep birlikte, beraberiz. İşte bu iftar sofralarının bize söylediği bir cümle var. 15 Temmuz sonrası ilk Ramazan-ı Şerif’teyiz ve buradan haykırıyoruz. Bu millet bu iftar sofralarında bu şekilde bir ve beraber olmaya devam ettikçe bu sofralar kardeşlik sofraları olacak. Bu sofralar dua sofraları olacak. Allah’ın rahmeti, bereketi hepimizin üzerine olsun” dedi.

8 yıldır vatandaşları aynı sofrada bir araya getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise, “İl başkanımızdan Allah razı olsun. Bu akşam bizleri yalnız bırakmadı. Aynı sofra etrafında beraber olmamıza imkan sağladı. Sizlerden de Rabbim binlerce kez razı olsun. Bu davetimize icabet edip bizleri kırmayıp böyle bir sofra etrafında orucumuzu açmak iftarımızı yapmak fırsatı verdiğiniz için siz kıymetli hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Bu sofralarda bereketi paylaşıyoruz, komşuluklarımızı pekiştiriyoruz. 15 Temmuz’da  canını ortaya koyan vatandaşlarımızdan, şuan doğuda sınır ötesinde yurdumuzun güven ortamı için serden geçen kahraman polis ve askerlerimizden Allah razı olsun. Ramazan’ın İslam alemine kardeşlik barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı da; “Ramazan ayının tüm islam alemine barış ve huzur getirmesini diliyorum. 15 Temmuz sonrası yaşadığımız ilk Ramazan ayı. Bugün burada barış ve huzur içinde iftar yapabilmemizi sağlayan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ramazan ayında onları dualarımızdan eksik etmeyelim” dedi.

Reklamı Geç