Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY TAŞDELEN’DEN SANCAKTEPE’YE FIRSATÇI EMLAKÇILAR BIKTIRDI…

Son aylarda gayrimenkul sektöründe

Son aylarda gayrimenkul sektöründe yaşanan canlanma, fırsatçı emlakçıları ve iyi niyetli olmayan inşaat firmalarını da harekete geçirdi. Kurbanlarını ‘gelberi’ tarzındaki aldatıcı internet ilanları ile ağına düşüren fırsatçı arabulucular, türlü türlü hileli oyunlar sergiliyor. Vatandaşa gördüğü daireden başka evi satan da var, konut sahibinin komisyonunu alıcıdan çıkaran da…

Düştükçe düşen konut faizleriyle birlikte gayrimenkul satışları da yeniden hareketlendi. İpotekli konut satışları her geçen ay bir öncekini ikiye katlıyor. Konut sahibi olmak isteyen pek çok vatandaşın ise portföylerini ortak kullandırıp tekelleşen fırsatçı emlakçılar yüzünden hevesi kursağında kalıyor. Fırsatçı emlakçılar ve bazı iyi niyetli olmayan inşaat firmalarının en çok kullandıkları dolandırıcılık yöntemleri ise şöyle: “Gerçeği yansıtmayan düşük fiyatlı ilanlarla vatandaşı ofislerine çekip, başka gayrimenkullere yönlendirmek, diğer emlakçılarla işbirliği yapıp, ev sahibi ve kiracının yerine fiyat belirlemek, evin büyüklüğü konusunda yalan söylemek.”

Anadolu yakasında Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir gibi konut sektörünün hareketli olduğu bölgelerde hizmet veren saygın kurumları gölgeleyen fırsatçılar akla hayale gelmedik oyunlarla vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Örneğin, Yenidoğan bölgesindeki bir dairenin görsellerini Taşdelen diye ilana giren bir emlakçı, telefonda arayıp daireye talip olan müşterisine dairenin değil kendi emlak ofislerinin Taşdelen’de olmasından dolayı böyle yaptıklarını söylüyor ve ısrarla başka daireler öneriyor. Yine bir başka fırsatçı emlakçı da inşaat firması süsü vererek kendini daha cazip kılmaya çalışıyor. Sahibinden ilanlarını sıkı takip eden bu fırsatçılar izinsiz olarak başkalarının resimlerini alıp başka ilan gibi de yayınlıyorlar. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’ne göre tüketiciyi aldatmaya yönelik yanıltıcı bilgi vermek suç ve yetkililer bu suçu işleyen fırsatçıların Emlakçılar Odası’na şikayet edilmesi yönünde uyarılarda bulunuyor.

YETKİLİLER UYARIYOR: BU HİLELERE DİKKAT!

Kiracı evi göstermiyor deyip başka bir daireyi almaya ikna ediyorlar.
Bütçesinin çok üzerinde bir evi gösterip düşük olanına razı ediyorlar.
Evin satış bedelinin üzerine kendi geliri ve diğer emlakçının komisyonunu ekliyorlar.
Portföylerini ortak kullanıp tekel gibi hareket ediyorlar.
Satılık eve ait olmayan farklı görseller kullanıyorlar.
Evin metrekaresini farklı gösteriyorlar.
Pazarlamaya çalıştıkları konutun adresini rağbet gören bölge gibi gösteriyorlar.
Başkalarına ait görselleri izinsiz olarak kullanıyorlar…

Reklamı Geç