Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY ULUS PAZARI ESNAFI VE BÖLGE HALKI ÇÖZÜM BEKLİYOR..

‘Çözüm bulunana kadar kapalı

‘Çözüm bulunana kadar kapalı Pazar yeri AVM’ye taşınmıyoruz’ kampanyası başlatan Ulus Pazarı, binlerce imza veren vatandaştan büyük destek görüyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a çağrıda bulunan esnaf; “15 Temmuz gecesi millet iradesi diyordunuz, işte millet iradesi burada ve bu milletin ekmeğiyle oynanmasına izin vermeyin” diye feryat ediyor.

ulus pazarı çözüm bekliyor 7Çekmeköy’de aylardır süren ‘Kapalı Pazar Alanı’ tartışması bir türlü neticelenmedi. Bir yanda Ulus Pazarı ve semt pazarları esnafı, diğer yanda Çekmeköy Belediyesi aylardır uzlaşamadı. Büyükşehir tarafından yaptırılıp işletmesi Çekmeköy Belediyesi’ne ve oradan da meclis kararı ile Yeditepe Şirketi’ne devredilen Kapalı Pazar Alanı’nın şehir merkezine ters bir noktada olduğu ve Pazar esnafının ticaret yapmasına elverişli bir mekan olmadığı gibi gerekçelerle taşınmak istemeyen pazarcı esnafı, aylardır sesini duyurmaya çalışıyor. Sosyete Pazarı olarak da bilinen Çekmeköy Ulus Pazarı esnafı ise kooperatifleşmiş olduğu UPEK aracılığı ile yer tartışmasında haklarını korumaya çalışıyor. Belediye ise Kapalı Pazar yerini açmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

ulus pazarı çözüm bekliyor 6Kapalı alanın bir Pazar kültüründen ziyade AVM’yi andırdığını öne süren UPEK yönetimi, “Taşınmamızı istediğiniz kapalı Pazar yerini esnafımızın ticaret yapmasına uygun hale getirin, esnaftan talep etmiş olduğunuz aylık kira hariç, tahta başı 7 bin lira olmak üzere; 1.120 tezgahtan toplamda 8 milyon lirayı bulan ücretten vazgeçin ve anlaşma protokolüne süre sınırlaması koymayın. Bunlar yerine getirilirse biz de taşınma konusunda esnafımızla oturup bir karar alabiliriz” gibi taleplerle şartlarını sundu.

ulus pazarı çözüm bekliyor 10ESNAF, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM’A SESLENDİ..

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi’nin teklifine cevap vermeyen belediyenin esnafa ay sonuna kadar müddet tanıyan bir uyarı yazısı dağıtması tepkilere yol açtı. Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Ulus Pazarı esnafına 31 Ocak 2016 tarihine kadar süre tanıyan yazıyı Pazar girişinde yakıp yerlere atan Ulus Pazarı Esnafı, “Biz böyle bir kararı tanımıyoruz” diyerek adeta isyan etti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a seslenen Ulus Pazarı esnafı; “Millet iradesi burada ve ekmeğimiz uğruna verdiğimiz mücadelede sesimizi duyun” diye çağrıda bulundu.

ulus pazarı çözüm bekliyor 9Çekmeköy Belediyesi yetkililerine seslenen Ulus Pazarı Esnafı; “Gelip pazarda binlerce esnaf ve müşteriye sorsunlar sadece bir tanesi burayı kapatıp o yere gitmek isterse başımızın üstünde” diye feryat etti. Tezgahların ekmekleri olduğunu ve ekmekleriyle hiç kimsenin oyun oynamasına izin vermeyeceklerini haykıran esnaf, 15 Temmuz gecesini hatırlatarak; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyoruz: ekmeğimizle oynanmasına izin vermeyin. Millet iradesi her şeyin üstündeyse işte millet burada ve gelip bize sorsunlar” dedi.

ulus pazarı çözüm bekliyor 4“ÇÖZÜM BULUNANA KADAR KAPALI PAZAR YERİ AVM’YE TAŞINMIYORUZ”

Ocak 2017 itibarı ile durumlarının ne olacağı belli olmayan gelişmeler üzerine bir kampanya başlatan esnaf, “Çözüm bulunana kadar kapalı pazar yeri AVM’ye taşınmıyoruz” kararı aldı. Başta pazar müdavimi müşteriler olmak üzere; her görüş ve düşünceden binlerce imzayla bölge halkından kampanyaya destek yağıyor. UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu; “Millet iradesi burada ve millet ne istiyorsa hepimiz buna saygı duyup uymalıyız. Defalarca yetkililere ilettiğimiz pazar esnafımızın talepleri ve şartları belli” diyor.

ulus pazarı çözüm bekliyor 8UPEK BAŞKANI BÜLENT REİSOĞLU; “Daha önce de Cumartesi günü konusunda dayatmada bulundular. Baktılar ki tutmuyor ve semt pazarları kapalı alanına kesinlikte taşınmak istemiyor, bizi çağırıp ‘istediğiniz günü siz belirleyin’ diye geri adım attılar. Şimdi de aynı durum geçerli. Esnaf ve milletle ters düşmenin kimse yararı olmayacak.”

Layout 1

ulus pazarı çözüm bekliyor 3

ulus pazarı çözüm bekliyor 2

ulus pazarı çözüm bekliyor 5

ulus pazarı çözüm bekliyor 1

Reklamı Geç