Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY YUSUF CEBİR CAMİ MEYDANI AÇILDI..

Çekmeköy Belediyesi’nin Cami Önü

Çekmeköy Belediyesi’nin Cami Önü Meydanları projesi kapsamında hayata geçirdiği Yusuf Cebir Cami Önü Meydanı kullanıma açıldı.

Sultan Murat Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması ve cami duvarlarının kaldırılması ile ortaya çıkarılan meydan, Osmanlı kültürünü yeniden canlandırıyor. Camilerin duvarlarla sınırlar içine alınmasının ardından kaybedilen bir kültürü yaşatmak amacıyla hazırlanan proje, bölgeye sosyal ve ekonomik açıdan da hareketlilik kazandıracak.

Cuma Namazı çıkışında gerçekleşen açılış törenine AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, meclis üyeleri, muhtarlar, cami dernek yönetimi ve çok sayıda Çekmeköylü katıldı.

7500 m2’lik alanda hazırlanan meydan projesinde; granit ve bazalt kaplama ile yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Alana; manolya, çınar, ladin, selvi, kartopu, taflan gibi 2000 bitki dikilirken; oturma gruplarıyla cadde hem alışveriş hem de dinlenme alanı olarak tasarlandı. Cami önü meydan projelerinin Alemdağ Merkez ve Vakıf Camileri ile devam etmesi planlanıyor.

Reklamı Geç