Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE 3. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI BAŞLIYOR..

Çekmeköy Belediyesi’nin bu yıl

Çekmeköy Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda “Komşuluk” teması işleniyor.

Çekmeköy Belediyesi’nin 3. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın tanıtım toplantısı Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, yarışma jürileri Mehriban Zeki, Erol Erdoğan, Birol Güven ve Betül Soysal Bozdoğan, ön seçici kurul üyeleri Adnan Erdoğan ve Bünyamin Yılmaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Çekmeköylü katıldı. 3. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında bu yıl Komşuluk temalı filmler yarışacak.  15 Mart – 1 Eylül tarihleri arasında başvuruları alınacak yarışmanın sonunda birinci seçilen filme 20 Bin TL, ikinciye 15 Bin TL, üçüncüye 10 Bin TL verilecek. En İyi Komşuluk Özel Ödülü’ne 5 bin TL, jüri özel ödülüne 5 bin TL ve 5 film için 2’şer bin TL mansiyon ödülü, sinemaya emek verenlerin olacak.

Danışma kurulu ve ön eleme ekibini geçip, jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri 9 Ekim Salı günü düzenlenecek törende verilecek. Yarışmacılar çektikleri kısa filmleri www.cekmekoykisafilm.com adresinden yarışma kuruluna iletebilecekler. Birol Güven, Burak Hakkı, Erol Erdoğan, Betül Soysal Bozdoğan, Turgay Tanülkü, Mehriban Zeki ve Ahmed İmamoviç’in jüri üyesi olduğu yarışmanın, geçen yıllar olduğu gibi bu yılda Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması hedefleniyor.

Tanıtım toplantısında selamlama konuşması gerçekleştiren proje koordinatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, “Yarışmamızın temasını komşuluk olarak belirleyerek evvela kendi kültürümüze hizmet etmek istedik. Çünkü biz komşuluğun gönül işi olduğunu, mekan ve sınır tanımadan ihtiyacı olan herkese el uzatmak olduğunu bilen bir milletiz. Bu noktada, yetenek ve potansiyellerini sergileyebilecek, bu yarışmaya katılacak genç sinemacılardan beklentimiz; milli değerlerimizin aktarılmasını önceleyen, farkındalık uyandıran, estetik değeri yüksek işler ortaya çıkarmalarıdır. Dileriz ki insanlığın böylesine kıymetli ortak bir değerine yakışır nitelikte filmler çekilir” dedi.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir,” diyen bir Peygamberin ümmeti komşuluğu unutmamalı diyen Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Sadece birey olarak değil, artık ülke olarak da komşularımıza el uzatan bir milletiz. Modernleşme ile olumsuz yönde değişime uğrayan bu güzel değerimizin kaybolmaması için bir hatırlatma yapmak istedik. Komşuluk şuanda gerek İslam’da gerek Türkiye’de çok konuşmamız gereken, üzerinde birçok çalışma yapmamız gereken önemli bir hadise. İlçemizde birçok sitemiz var. Ama bu sitelerde bir komşusunun annesi hakkın rahmetine kavuştuğunda hemen yanı başındaki komşusunun haberdar olmadığını görüyoruz.Bizde bu yaşanmışlıklardan yola çıkarak hem ilçemizde hem ülkemizde komşuluğun önemini bir kez daha hatırlatacağız. İnşallah proje sonunda hedefimize ulaşmış ve topluma fayda sağlamış oluruz” dedi.

Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız: “Değerli konuklar belediyemiz ile beraber yıllarca Çekmeköy ilçemizin İstanbul’umuzun aile sıcaklığı içinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarının birbiriyle uyumlu olduğu Anadolu’nun sıcaklığını İstanbul’unda büyüklüğünü yaşayan tam bir köprü konumunda olan bir ilçe olarak anlamaya anlatmaya, marka haline getirmeye gayret ettik. Çekmeköy’e İstanbul’umuzun yükselen değeri yükselen yıldızı dedik. Ama Anadolu’nun devam ettiği bir ilçe dedik. Tam da bu anlamda gerçekten erozyona uğrayan bir kültürel değerimizi gerçekleştirme biraz daha güçlendirme yolundaki bu anlamlı faaliyeti çok heyecanla karşılıyorum” dedi.

Reklamı Geç