Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE AŞURE BEREKETİ..

Çekmeköy Belediyesi, geleneksel hale

Çekmeköy Belediyesi, geleneksel hale gelen aşure dağıtımına bu yıl Madenler Meydanı’ndan başladı. Başkan Ahmet Poyraz ve Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Muharrem ayı münasebetiyle pişirilen aşureleri vatandaşlara ikram etti.

cekmekoy asure bereket 2Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda aşure kazanları sabahın erken saatlerinde kaynamaya başladı. Aşureler Cuma günü, Cuma Namazı sonrası ilçedeki cemevleri ve camilerde de cemaate ikram edilecek. Kerbela’da şehit düşen ehlibeyt, 15 Temmuz gecesinde ve vatan müdafasında şehit düşenler için Kur’an tilavetiyle başlayan programa Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Alevi Dedesi Nihat Dede ve vatandaşlar katıldı.

cekmekoy asure bereket 4Program öncesi söz alan Alevi Dedesi Nihat Dede; “Merhaba canlar. Cümlemizin yası matemini rabbim kabul eylesin. Sayın başkanımıza ve kaymakamımıza böyle güzel bir program düzenledikleri için teşekkür ederim. Birbirimize sevgiyle bakalım. Sevgiyle bakarsak kusur aramayız. Bayrağımız tek vatanımız tek. Bu aylar vesilesi ile  birlik beraberliğimiz daim olsun. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

cekmekoy asure bereket 3Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, dinimizde faziletli aylardan biri olan Muharrem ayının ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Başkan Poyraz; “Aşure’nin yapımı ve paylaşılması çok önemlidir. Birçok malzemenin buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlının bizim farklılıklarımızı temsil ettiğine inanıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, ülkemizi bölmeye çalışanlara aramızı açmaya çalışanlara fırsat vermesin. Tıpkı Kerbela’da olduğu gibi bir 15 Temmuz gecesi yaşadık. O gün bir olduk birlik olduk. Rabbim şehitlerimize de rahmet eylesin. Bu mübarek ayda dualarımızda İslam alemini unutmayalım. Aşurelerin yapımında ve size ulaştırılmasında emeği geçen kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

cekmekoy asure bereket 1

Reklamı Geç