Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BUGÜNE KADAR YAPILMAYANLAR YAPILDI, YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar olan Millet İttifakı ortakları CHP – İyi Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyeleri Murat Cirav ve Bora Kılıç ile 23 Haziran’dan bugüne geçen bir yılın değerlendirmesini yaptık. Çekmeköy Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Ünal Bellek’in de katıldığı buluşmada, İBB Park-Bahçeler Müdürlüğü Bölge Şefi Murat Berber, İBB tarafından peyzaj düzenlemesi yapılarak bölge halkının hizmetine sunulan Madenler Meydanı’ndaki çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Madenler Meydanı Metro İstasyonu’nda oluşturdukları ‘otomatik sulama sistemli’ 1.350 metrekare yeşil alanla, bölgenin çehresini değiştirdiklerini ifade eden Berber, alandaki ağaçlandırma ve düzenleme çalışmalarının çok kısa zamanda tamamlandığını söyledi.

Başkan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 23 Haziran’dan bugüne geçen 1 yıllık kısa zaman diliminde hizmet ve yatırımlar noktasında; 39 ilçenin dört bir yanında olduğu gibi Çekmeköy’de de önemli başarılara imza attığını www.yerelgazete.com.tr ye anlatan CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, “31 Mart öncesinde temizliğini dahi yapmadıkları Madenler Meydanı’nın şu halini gördüklerinde bile bizim neler yaptığımızı anlarlar” sözleriyle son zamanlarda yapılan bazı eleştirilere yanıt verdi.

Kısa zamanda önemli mesafe kaydettiklerini ve yapılacak daha çok işlerinin olduğunu anlatan CHP meclis Üyesi Murat Cirav, şunları kaydetti: “Zaten batık ve bitik bir büyükşehir belediyesi devir-teslim aldık. Her fırsatta İBB yönetimini çalıştırmama üzerine bir meclis politikası ile karşı karşıyayız. Bunu üzerine geçen bir yılın 3 ayını da malum pandemi süreci meşgul etti. Büyükşehir belediyesi, tüm bunlara rağmen dolu dolu bir hizmet yılı geçirdi. İlçemiz açısından tek cümleyle özetleyecek olursak; Çekmeköy’de bugüne kadar yapılmayanlar yapıldı. Örneğin yardımların halka ulaşması konusunda, titizlikle hareket ederek en adaletli uygulamalara imza attık. Muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşın bireysel başvuruları sonucu yapılan değerlendirmeler kapsamında; 9.980 gıda kolisi dağıtıldı. Yine ihtiyaç sahibi vatandaşın kullanımı için alışveriş çekleri ve rutin sosyal yardımlar artarak devam etti. Lakin geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan olağanüstü mecliste Cumhur İttifakı oyları ile alınan karar gereği yeni yardım talep başvuruları ne yazık ki durdurulmak zorunda kaldı.”

İBB’de Millet İttifakı iktidarının halen kabullenilemediğini ve sindirilemediğini kaydeden İYİ Parti Çekmeköy ve Büyükşehir Meclis Üyesi Bora Kılıç, “İstanbul’un dört bir yanında olduğu gibi Çekmeköy’de de vatandaşın hayrına olan her işin yanında, hayrına olmayan her girişimin de karşısında durmaya devam edeceğiz. Başında söylediğimiz gibi vatandaşa hizmet yolunda birlik ve beraberlik içerisinde olmaya gayret edeceğiz. Hizmette ayrımcılık olmaz, siyaset olmaz. Çekmeköy’de muhtarlarımızla, STK’larımızla, siyasetçilerimizle ve tüm vatandaşlarımızla hizmet için seferber olmuş durumdayız. Hizmet noktasında Ak Parti’lilerin de taleplerine yardımcı olduğumuzu meclis toplantısında bizzat kendileri ifade ederek teşekkür ettiler. Bunlar güzel şeyler” dedi.

Özellikle Taşdelen ve Alemdağ bölgelerinde karanlık caddelerin aydınlatılması, trafik keşmekeşinin yaşandığı noktalara ufak dokunuşlarla çözüm bulunması ve çevre düzenlemeleri ile önemli rahatlama sağladıklarını anlatan Bora Kılıç, Taşdelen merkezdeki otobüs durağı yerinin değiştirilmesi sonucu bölgedeki trafik yoğunluğuna çözüm sağlandığını söyledi. Taşdelen’de Atatürk büstünün de yer aldığı tören alanının tüm taleplere rağmen ilçe belediyesi tarafından 1 yıldır düzenlenmediğini hatırlatan Kılıç, mecliste de defalarca dile getirdikleri konunun takipçisi olduklarını ifade etti.

İBB’nin çok kısa zamanda Şile Otoyolu üzerindeki üstgeçitlere engellilere özel asansör yapacağını müjdeleyen Kılıç, şunları kaydetti: “30 milyar lira civarında borçla devir-teslim alınan İBB’nin, yüzde 50 iller bankası payının kesilmesine ve Pandemi sürecine rağmen İstanbul’un her tarafında hizmet ve yatırımlar artarak devam ediyor. Bizi üzen husus sanki 3-5 yıldır büyükşehri yönetiyormuşuz gibi eleştiriler yapılması. Bizler Millet İttifakı meclis üyeleri olarak gece gündüz halkın arasındayız ve hiçbir ayrım yapmaksızın milletin derdiyle ilgileniyoruz. Yine pandemi sürecinde İBB evde sağlık hizmeti olarak. Çekmeköy ilçe sağlık vefa grubu ile ortak hareket ederek 150 hanedeki bakıma muhtaç vatandaşımıza sağlık hizmeti ulaştırdık. Vatandaşımızın cenaze hizmetleri ve mezarlıklar hususunda da gece gündüz demeden taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Cumhur ittifakının da İBB’de meclis üyeleri var. Ne yaptıklarını çıkıp halka anlatsınlar da görelim.”

Öteden beri yılan hikayesine haline dönüşen Çekmekule Seyir Terası Projesi, Yenidoğan-Taşdelen-Hastane Metro hattı ve çökme tehlikesi yarattığı iddiaları ile gündemde olan Çamlık Kültür Merkezi inşası hakkında bilgilendirmeyi de CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek yaptı. Çekmekule Seyir Terası Projesi’nin eski başkan Kadir Topbaş döneminde Nuhoğlu İnşaat’a ihale edildiğini söyleyen Bellek, şunları kaydetti:

“Nuhoğlu İnşaat Örnek Mahallesi’ndeki projesi yüzünden batınca ve Topbaş da görevden alınınca yeni başkan Mevlüt Uysal döneminde kesin hesap görülmeden başkanlık oluruyla başka firmaya ihale edildi. Dolayısıyla iş, hukuk mahkemelerine taşındı ve inşaat ortada kaldı. Onca yatırım ve milletin parası pulu orada çürümeye terkedildi. Şimdi İBB bir yandan bu hukuki süreci takip ediyor bir yandan da projeyi tamamlamanın planlarını yapıyor. O dönem bir bekçi ile milletin dağ başındaki malına mülküne sahip çıkmayanlar bugün kalkmış bizi eleştiriyorlar. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, ilçemizi ziyaretinde projeyi yerinde gördü, inceledi ve gerekli girişimler için planlamayı başlattı. Göreve geleli daha dün bir bugün iki. Sonuçta bu proje yapılacak, tamamlanacak ve Çekmeköy halkının hizmetine açılacak.

Metronun kılçık tabir edilen Taşdelen-Yenidoğan ve Hastane hattı da aynı şekilde ihale edilmiş fakat Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamış. Bu hattın eninde sonunda yapılıp bölge insanının hizmetine açılacağını İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu da her fırsatta ifade ediyor. Yine Çamlık Kültür Merkezi inşası da önceki yönetim döneminden yarım bırakılan bir iş ve şimdi finansmanı olmamasına rağmen İBB tarafından yol seviyesine kadar yapımı tamamlanmak üzere. İnşaat, bölgede herhangi bir göçük v.s, tehlikesi oluşturmayacak seviyeye geldi ve bundan sonrası da tamamlanacak. Ramazan öncesi pandemi sürecinde 530 bin yardım kolisinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için işbirliği yapılması hususundaki toplantılara davet edilen 25 ilçe belediye başkanının katılmaması, covidle mücadele toplantılarına gitmemeleri karşımızdaki samimiyeti gösteriyor.”

 

Reklamı Geç