Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE BÜYÜK AŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR..

Beraberinde İlçe Emniyet Müdürü

Beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Oğuz Namlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak ve İlçe Sağlık Müdürü Suzan Yetiş ile birlikte bölge yerel basın mensuplarıyla biraraya gelerek Çekmeköy’e ilişkin değerlendirme ve istişarelerde bulunan Kaymakam Adem Arslan, Covid-19’la mücadele sürecinde büyük bir aşılama seferberliği başlattıklarını açıkladı…

Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan, bölge yerel basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda biraraya gelerek ilçe gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Oğuz Namlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak ve İlçe Sağlık Müdürü Suzan Yetiş’in de katıldığı toplantıda eğitimden sağlığa, ulaşımdan yatırımlara pek çok konuda açıklamalarda bulunan Kaymakam Arslan, yılların sorunu Hükümet Konağı inşaasının 3. katta devam ettiğini ve 4. katın da bitirilerek önümüzdeki yıl hizmete gireceğini müjdeledi. Arslan, hükümet konağının vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, tüm birimleri kapsayan, tam teşekküllü bir bina olacağını ifade ederek, ilçe emniyet müdürlüğü binasının da Çamlık Mahallesi’nde yılbaşına kadar temelinin atılacağını kaydetti. İlçede eğitim alanında pek çok yeni okul inşaatının da devam ettiğini söyleyen Arslan, bir çok okulun da fiziki şartlarının yenilendiğini ifade etti. Arslan 13-14 yeni okul arsası ürettiklerini ve 4 okulun ruhsat ve ihale aşamasına geldiğini sözlerine ekledi. Arslan halk eğitim müdürlüğünün de taleplere cevap verdiğini açıkladı.

Asayiş ve güvenlik hususlarına da büyük önem verdiklerini söyleyen Kaymakam Arslan; “Gerek gece bekçilerimiz gerekse emniyet güçlerimiz olsun bütün arkadaşlarımız 7/24 sahada, görevlerinin başındalar. Bölgemizde uyuşturucu ve kumar ile mücadele sürüyor. Sorunlar elbette tam manası ile bitmiyor ama asgari düzeyde azaltılıyor. 13-14 tane kumarhane ilçemizden taşınıp gitti. Her gün torbacı diye tabir edilen bir çok uyuşturucu satıcısı alınıyor lakin yine de sonları tam manasıyla gelmiyor. Sorun olan her yerde ve her alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Suç oranlarını daha da düşürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depreme hazırlık konusunda ise güngörmüşler konağını AFAD Merkezi’ne dönüştürdük. Orada ekiplerimiz 7/24 görev başındalar” dedi.

Üzerinde helikopter pisti de bulunan 170 yataklı devlet hastanesinin pandemi öncesi açılmış olmasının Çekmeköy için büyük avantaj sağladığını söyleyen Kaymakam Adem Arslan, şunları kaydetti: “Pandemi ile mücadelede gerek filyasyon ekiplerimiz olsun, gerekse gönüllü vefa grubu sosyal destek birimlerimiz olsun tam bir uyum içinde hepimiz sahadaydık. Bütün insanlığın ortak sorunu ile amansız bir mücadele verdik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Günlük vaka sayılarımızın çok yüksek sayılara çıktığı da oldu düşük rakamlara indiği de ve şimdi yeni bir yükseliş trendi başladı. Vaka sayıları yeniden yükseliyor. Yeni vakaların yüzde 95’i aşısını olmamış vatandaşlarımız oluşturuyor”.

Çekmeköy’de aşılama oranının yüzde 65.6 olduğunu söyleyen Arslan; “Bizim hedefimiz en az yüzde 85’i yakalamak. İstanbul ilçeleri arasında sarı kategorideyiz ve hedefimiz en kısa zamanda maviye dönmek. Aşı etkinliğinin yüzde 95’lere kadar koruma sağladığı ortada. İlçemizin tüm önemli merkezlerinde, okullarda, Doğa Park’ta, aile sağlığı merkezlerinde, Cebir Camii avlusunda, işyerlerinde ve daha pek çok noktada büyük bir aşılama seferberliği başlattık. Siz yerel basın mensuplarımızdan bu seferberliği vatandaşlarımıza en etkin şekilde duyurmalarını rica ediyorum. Pandemi ile mücadelede en önemli silahımız hiç şüphesiz aşı. Aşılamada istenilen hedefleri yakalayıp maskelerden kurtulduğumuz gün hepimiz için büyük mutluluk olacak” dedi.

Ege ve Akdeniz’de süren orman yangınlarına değinen Kaymakam Adem Arslan, “Hepimizin ciğerleri yanıyor. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Canla başla mücadele veren ekiplerimizi ve dayanışma örneği sergileyen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Bizler de orman bölgesi Çekmeköy’de kurduğumuz özel ekiplerle denetimler sağlıyoruz. Yetkililerimizin talimatları doğrultusunda ormanlarımızı korumak için gece gündüz sahadayız” şeklinde konuştu.

Yerel basın mensuplarının çeşitli konulara ilişkin sorularının da yanıtlandığı toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Oğuz Namlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak ve İlçe Sağlık Müdürü Suzan Yetiş, emniyet, eğitim ve sağlık konularında bilgilendirmelerde bulundular.

Reklamı Geç