Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE HEDEF HER MAHALLEYE BİR KÜTÜPHANE..

Çekmeköy Belediyesi’nin dört mahallede

Çekmeköy Belediyesi’nin dört mahallede yapımını tamamladığı kütüphanelerin ilki Ekşioğlu Mahallesi’nde hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Ahmet Poyraz, “4 mahallemizin kütüphanesi tamam, 10 mahallenin daha projelendirmesini tamamladık hedefimiz her mahalleye bir kütüphane kazandırmak” dedi.

Çekmeköy Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle inşa ettiği kütüphanelerin ilki Ekşioğlu Mahallesi’nde açıldı. Afrin operasyonlarında şehit olan Fatih Mehmethan adının verildiği kütüphanenin açılış törenine; Çekmeköy Kaymakamı  Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Cenap Yağmur,  İl  Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, ilçe Müftüsü Vehbi Akşit, Şehit eşi Gamze Mehmethan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Ekşioğlu, Cumhuriyet, Merkez ve Mehmet Akif olmak üzere 4 mahalle Kütüphane çalışması gerçekleştirdik.  Bugün, yapımı tamamlanan Şehit Fatih Mehmethan Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz” diyen Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “İlçemize kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Çok kısa bir sürede dört mahallemizde bu kütüphanelerden inşa ettik. 10 tanesinin de yapım çalışmaları için projelendirmemiz tamamlandı. Çalışmalarımız tamamlandığında ilçemizin hemen hemen tüm mahallelerinde bir kütüphane olacak.  Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan şehidimizin eşi Gamze Mehmethan’a, kıymetli ailesine ve misafirlerimize teşekkür ediyorum,” dedi.

Kütüphanede neler var, ne gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz?

Kütüphanede; Felsefe, Psikoloji, Doğa Bilimleri, Matematik, Teknoloji, Sanat, Edebiyat, Tarih gibi birçok alanda yazılmış eser yer alıyor.  Bilgiye ve bilgi kaynaklarına daha kolay erişim sağlanması amacıyla kurulan kütüphanede çocuk, genç ve yetişkin kitapları ayrı ayrı sınıflandırılmış olup, toplamda 6500 kitap okuyucuların hizmetine sunuldu.  Kitap okuma ve çalışma alanı olarak kullanılan bölümünde aynı anda 32 kişi misafir edilebilecek. Çalışma ve okumalarına kısa bir mola vermek isteyen misafirlere ücretsiz olarak çay ikram edilecek. Ödünç kitap hizmeti ve diğer kütüphane hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar  e-Devlet kapısı üzerinden “Halk Kütüphanelerine e-Üyelik” sistemine kayıt olmalı yada kimlik kartları  ile kütüphanede bizzat müracaatta bulunmadırlar.

Kütüphaneye ismi verilen Fatih Mehmethan Kimdir?

Fatih Mehmethan 08.02.1991 tarihinde Kadıköy’de dünyaya geldi.2009-2011 yılları arasında Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gördükten sonra Isparta Eğirdir Dağ Komando okulunda ve sonrasında Tuzla Piyade Okulunda Eğitim aldı. 7 yıllık askeri hayatı boyunca kritik askeri operasyonlarda yer alan Fatih Mehmethan, Zeytindalı Harekâtı’nın 7. gününde 27.01.2018 Afrin’de tarihinde şehit olmuştur. Nihal ve Mehmet Mehmethan’ın oğlu olan şehidimizin kabri, Ümraniye Kocatepe mezarlığındadır. Şehidimizin eşi Gamze Mehmethan Çekmeköy Ekşioğlu Mahallemizde ikamet etmektedir.

Reklamı Geç