Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE KADINA ŞİDDETLE ÖRNEK MÜCADELE

Çekmeköy Belediyesi ve İstanbul

Çekmeköy Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirilen ‘Danışan Aile Korunan Kadın Projesi’ kapsamında açılan Aile Danışma Merkezi, her gün onlarca kişiye rehberlik hizmeti vererek yol gösteriyor.

kadınasiddetÇekmeköy Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirilen Danışan Aile Korunan Kadın Projesi kapsamında açılan Aile Danışma Merkezi, Alemdağ Mahallesi’nde hizmet veriyor. Psikolog, psikiyatr, çocuk psikoloğu ve sosyologlarla hizmet veren merkezde, ailelerdeki sorunların şiddete dönüşmeden çözümü için rehberlik
hizmetleri veriliyor.

kadinsid2KAPI KAPI DOLAŞILIYOR..

Sosyal yardım ekipleri, sosyolog eşliğinde Çekmeköy’de ev ev dolaşıp, sorunları yerinde tespit ediyor. Ailelerin sosyolojik ve psikolojik analizlerini yapan ekipler, sonuçlar doğrultusunda gerekli görülen aileleri danışmanlık hizmetlerine yönlendiriyor. Merkezde sadece kadınlara değil tüm aile bireylerine hizmet veriliyor. Danışmanlık almaya ikna edilen erkeklerin şiddet eğilimini artıran işsizlik gibi sorunlarının da çözümü için uğraşılıyor.

kadinsid1TERÖR MAĞDURU DA VAR..

Danışmanlık hizmetleri sadece aile ile sınırlandırılmayarak çeşitli sosyolojik ve psikolojik nedenlerle sosyal yaşamdan kopmuş kişilerin hayata kazandırılması için de çaba sarf ediliyor. İstanbul’a kaçan terör mağduru bir ailenin kızı olan D.K, “Devlet bize yiyecek getiriyordu. Teröristler, gece köy basıp, devletin verdiği erzakı elimizden alıyordu. Benim kafama silah dayadılar. Annemi, babamı köyümüzde bıraktım. Canımızı kurtaralım diye geldik ama canlarımız orada kaldı. Şimdi burada normal hayata alışmakta, insanlarla birlikte hareket etmekte zorlanıyorum” dedi.

TÜM BİLGİLER GİZLİ TUTULUYOR..

Paylaşılan konuların hasta-doktor ilişkisi içinde gizli tutulduğunu belirten yetkililer, mahalle baskısının da merkeze başvurularda tereddüt yaşattığını söylüyor. Alemdağ Aile Danışmanlık Merkezi: 0216 312 88 12

 

Reklamı Geç