Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE KONUŞAN HAMZAÇEBİ; “BAŞKANLIĞINDA ÖTESİNDE BAMBAŞKA BİR ŞEY” DEDİ..

CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün

CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nün düzenlediği, “Geleceğimiz için Anayasa değişikliğine Hayır” panelinde partililere hitap eden Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Bu durum başkanlık ve rejim değişikliğinin de ötesinde bambaşka bir olay. Türkiye’yi diktatörlüğe götürmenin yolunu açacak olan tek adam düzeni yaratmaya ‘Hayır’ diyerek geçit vermeyeceğiz” dedi.

chp çekmeköy akif hamzaçebi 4Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına gideceğimiz Referandum tarihinin 16 Nisan olarak kesinleşmesinin ardından siyasi partiler de saha çalışmalarına hız verdi. Son aylarda partinin önde gelen isimlerini ilçede ağırlayarak Anayasa değişikliği hakkında kamuoyunu bilgilendiren CHP Çekmeköy Örgütü, Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin katıldığı panelle partilileri bilgilendirdi. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve geçen dönem Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım gibi pek çok ismin katıldığı panelde, Referandum gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Hamzaçebi, “OHAL ile her türlü altyapısını hazırladıkları yeni düzenle ülkeyi felakete götürmelerine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

chp çekmeköy akif hamzaçebi 5Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen yeni düzenin demokrasi ve özgürlüklerle zerre kadar alakasının olmadığını ifade eden Hamzaçebi, “Düşünün ki bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz, geri kalan her şeyi Cumhurbaşkanı seçiyor. Böyle bir düzenin anayasal demokrasiyle hiçbir ilgisi yoktur. Atatürk dönemi Anayasalarına, Atatürk dönemi Cumhurbaşkanlığı modeline dönüyoruz benzetmeleri son derece yanlıştır. avcilartasarim.com Atatürk döneminde, tek parti döneminde bir başbakan vardı, meclisten çıkan bir hükûmet vardı. Ayrıca, o dönem, çok partili demokrasiyi, seçimleri hedef alan, sonuçta bunu başaran, buna ulaşan bir dönemdi. Diktatör diye tanımladıkları İsmet İnönü’nün ‘Benim en büyük zaferim mağlubiyetimdir’ sözünü hatırlatmak isterim” dedi.

chp çekmeköy akif hamzaçebi 7Cumhuriyeti kuran partinin mensupları olarak Türkiye’nin sürüklenmek istenilen uçuruma gitmesine ‘Hayır’ oyu vererek engel olacaklarını kaydeden Hamzaçebi; “16 Haziran günü yapılacak referandum öncesi halkımıza gerçekleri çok iyi anlatmamız lazım. Sandıktan çıkacak olası bir ‘evet’ sonucu 141 yıllık parlamenter sistem yok olacak ve adına başkanlık bile diyemedikleri ‘tek adam’ düzeni ile ülke diktatörlükle tanışacak. Ondan sonrası büyük kırılma ve birlikte yaşama umutları hepten yok olacak. Meclis, yasa yapabilme özelliğini kaybedecek. Gelin bu gidişata hep birlikte dur diyelim ve sokağa inip kapı kapı gezerek insanlarımıza gerçekleri anlatalım” dedi.

chp çekmeköy akif hamzaçebi 2Hamzaçebi’ye bir teşekkür plaketi takdim eden CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da yaptığı konuşmasında; “Çocuklarımızın geleceği ve ülkemizin aydınlık günlere kavuşması için alanlarda halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. 16 Nisan akşamı referandum sandıkları açıldığında bu yüce halkın Cumhuriyete nasıl sahip çıktığını bütün dünya bir kez daha görecek. Buna gönülden inanıyorum ve sizlerdeki o ışığı görüyorum” şeklinde konuştu.

chp çekmeköy akif hamzaçebi 1

chp çekmeköy akif hamzaçebi 6Panel öncesi CHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’ye referandumda değerlendirilmek üzere mevcut sosyolojik ve psikolojik verilerden oluşturulan ‘iletişim stratejisi’ konulu çalışmasını sunan Sosyolog ve İletişim Uzmanı Hacer Ömür Efe, önemli ayrıntılara dikkat çektiği çalışmasının sürece katkı sunacağını dile getirdi.

chp çekmeköy akif hamzaçebi 3

Reklamı Geç