Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE MÜTEAHHİTLERİN DERDİNE KİM ÇARE OLACAK?..

Çekmeköy denildiğinde akla gelen

Çekmeköy denildiğinde akla gelen sektörlerin başında yer alan inşaatçıları tek çatı altında toplayarak camiayı daha güçlü kılmak maksadıyla kurulan Çekmeköy Müteahhitler Derneği ÇEKMÜDER’de işler bir türlü yoluna girmiyor. Halk arasındaki deyimle; adeta ‘iki yakası bir araya gelmeyen’ ÇEKMÜDER’de her dönem bambaşka bir hava esiyor fakat icraata gelince bu hava tez sönüyor. Plan iptaliyle büyük sıkıntılar yaşayan Çekmeköy’ün müteahhitleri, “Şimdi bizim hakkımızı ve hukukumuzu kim savunacak, derdimize kim çare olacak?” diye soruyor.

cekmuder iki ya 1Derneğin; sektör sorunlarına çareler bulan, daha aktif ve daha etkin bir konuma gelmesi için işbaşına gelen Kurucu Başkan Hakkı Çelik’ten Salih Boleli’ye, Nihat Atam’dan Yaşar Kıldan’a kadar her başkan döneminde adeta gelenin gideni arattığı bir pozisyona düştüğünü ifade eden bazı ÇEKMÜDER üyeleri, artık bu gidişatın değişmesi gerektiğini açık açık ifade ediyorlar. Bölgenin en önemli geçim kaynağı müteahhitliğin sorunları ve çözümleri noktasında ne yaptığı merak konusu olan ÇEKMÜDER’in son zamanlarda sesi soluğu hepten kısılmış vaziyette. İlçe merkezinde özellikle planların iptal edilmesinden dolayı büyük bir çıkmaza giren ve iflasın eşiğine gelen onlarca müteahhit firma, ÇEKMÜDER’in gerek yerelde gerekse genelde haklarını aramasını ve bu işte sorumluluğu bulunanları kamuoyu nezdinde takip etmesini istiyor.

Bölgedeki diğer STK’lara göre daha farklı bir duruşu olan ÇEKMÜDER, zaman zaman başarılı çalışmalara da imza attı. Derneğin kendi mülkü olan bir yer edinme başarısını göz ardı etmeyen ÇEKMÜDER üyeleri ve bölge kamuoyu, koskoca bir ilçenin imarını yapan müteahhitlerin kendi dernek yerinin sahibi olmasının da son derece doğal olduğunu ifade ediyor. Kurulduğu günden bugüne; kamuoyu nezdinde dile getirdiği hedeflerine bir türlü ulaşamayan ve tam manasıyla etkinliğini ortaya koyamayan ÇEKMÜDER’in bugünlerde yeni bir rota çizmeye çalıştığı bilgileri geliyor. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan kongreyle yine bir değişim yaşanması beklenen ÇEKMÜDER’in bundan sonra kimlerle, nerelere doğru yol alacağı merak konusu.

Reklamı Geç