Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE ‘PARKA BENZİN İSTASYONU İSTEMİYORUZ’ MÜCADELESİ..

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi’nde

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi’nde Fiba Life Sitesi yanındaki Zeki Veli Togan Parkı’nın akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine yönelik vatandaşların tepkisi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bölgeye ilişkin planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanıp askıya çıkarılmasının ardından konu yargıya taşındı. Bugün de mahalle halkı ve siyasilerin katılımıyla büyük bir eylem başlatıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç da parkın benzin istasyonu yapılmasını istemeyen vatandaşlara destek verdi.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER / Başta Fiba Life Sitesi sakinleri olmak üzere Mimar Sinan Mahallesi ve Çekmeköylü birçok vatandaş ‘parka benzin istasyonu’ istemiyoruz sloganıyla buluştu. Akaryakıt istasyonu yapılmak istenen Zeki Veli Togan Parkı’nda biraraya gelerek tepkisini dile getiren vatandaşlara CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç da destek verdi. CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, DEVA Partisi İlçe Başkanı Abdulkadir Kacemer, il ve ilçe belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde çocukların taşıdığı; ‘bir kaydırak bir salıncak sizi yenecek’ ‘yeşilime dokunma’, ‘oyun parkıma dokunma’, ‘deprem toplanma alanına benzinlik istemiyoruz’, ‘parklar çocuklarındır’ gibi dövizler dikkat çekti.

Parkta toplanan vatandaşlara hitap eden CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, vatandaşın hayrına olmayan, ranta dayalı planlara her zaman karşı çıktıklarını, karşı çıkmaya devam edeceklerini ifade etti. Merkez 5 mahallede iptal edilen planlara da hayır oyu verdiklerini kaydeden Kızıldaş, “Çünkü planlar doğru yapılmıyordu. Okumuşlar Kereste’ye satılan belediyenin arazisinin planı yeniden yapılarak çevredeki sitelerin imarları adeta gasp edildi. Şimdi o bölgelerde vatandaş yerini yenilemek istese yarı yarıya hak kaybına uğrayacak. Çamlık, Hamidiye ve Mimar Sinan Mahalleleri devamındaki 1 milyon metrekarelik önemli bir askeri alan imara açıldı. Buranın bir kısmı da TRT’ye verildi. Sarıgazi sınırındaki askeri lojmanlar Alman Vakfı ve Tayip Erdoğan Üniversitesi’ne bakanlar kurulu kararı ile verildi. Yine Hamidiye’de otobüs son durak alanındaki 8 bin metrekarelik alanın satışı da dava açarak iptal ettirmemize rağmen yeniden özel bir okula tahsis edildi. İkinci kez davamız ise ret edildi” dedi.

Benzin istasyonu yapılmak istenen parkı anlatan Başkan Kızıldaş; “Şimdi bulunduğumuz bu alan da Çekmeköy Belediyesi’ne büyükşehirden benzinlik yapılması kaydıyla plana dahil olmuştu. Bu plan da Mimarlar Odası davası ile iptal edildiği için bu kez de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kanalıyla yeniden plan yapıldı. Yeniden burayı akaryakıt istasyonu alanı olması için kanunu arkadan dolanıp duruyorlar. Burası bu bölgede oturan vatandaşların olası bir depremde toplanma alanı. Bu çocuklarımızın, yavrularımızın oyun parkı. Askıdaki plana karşı dava da açıldı, gerekli itirazlar da yapıldı. Hukukun varlığına ve üstünlüğüne sonuna kadar inanıyoruz. Yine inanıyoruz ki bu plan da iptal edilecek ve bu alan çocuklarımızın parkı olarak kalacak” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da vatandaşın değil sadece rant için ve 3-5 kişiyi zengin etmek için yapılan planlara karşı durmaya devam edeceklerini ifade etti. “Kendileri de zaten itiraf ettiler İstanbul’a nasıl ihanet ettiklerini” diyen Kaftancıoğlu; “Belediyeler aracılığı ile yaptıkları rant yetmedi şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile yapıyorlar. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevi çevreyi ve şehirciliği korumak değil midir. İstanbul’u 25 yıldır yönetiyorlar ve gelinen noktada ne yazık ki Marmara’nın müsilaj sorunu her şeyi açık ve net olarak anlatıyor” dedi.

Konunun takipçisi olduklarını kaydeden Kaftancıoğlu; “Bakın burada siteler var, insanlarımız oturuyor. Bu yavrularımızın parkı, yeşil alanı nasıl akaryakıt istasyonu yapılır. Allah muhafaza olası bir depremde vatandaşlarımız nerede toplanacak. Bu çocuklarımızın zaten kısıtlı alanları var onu da benzinlik mi yapacaklar. Bu gidişle 10 sene sonra bu çocuklarımızın nefes alacağı, toprağa basacağı alanlar kalmayacak. Biz, hepimiz buraya sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu ülkede hukuk var, yargı var. Danıştay geçen hafta Ümraniye Elmalıkent Mahallesi’nin bir bölümünü riskli alan ilan eden Cumhurbaşkanlığı kararnamesini itiraz yolu kapalı olmak üzere iptal etti. Demek ki adaletli yargıçlarımız hukuk adamlarımız var. Bizler de hukuk yoluyla ve dayanışma içerisinde bu alanlarımıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Fiba Life Sitesi yöneticileri de başlattıkları hukuksal mücadeleye ilişkin bilgiler verdi ve bölge sakinleri olarak yapılmak istenen benzin istasyonuna karşı bütün haklarını savunmaya devam edeceklerini söylediler.

Yerel Gazete Özel Haberleri kopyalanıp başka yerel yayınlarda kullanılamaz. Aksi taktirde hukuki sonuçları kabul edilmiş sayılır.

Reklamı Geç