Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE YENİ BİR KENTSEL TASARIM HAMLESİ BAŞLIYOR..

Son zamanlarda emlak sektöründe

Son zamanlarda emlak sektöründe adından sıkça söz edilen Çekmeköy’deki değer artışı devam ediyor. 3. köprü bağlantısı, 3 ayrı metro hattı planlaması ve ilçe belediyesi tarafından yapılan yatırımlar, Çekmeköy’deki değer artışına hız kazandırdı. Çekmeköy Belediyesi mevcut yerleşim yerleri olan üç bölgenin imar izinlerinin çıkmasının ardından hazırladığı kentsel tasarım projeleri ile bölgenin yeniden yapılanma sürecinde modern zaman estetiği ile tarihe not düşmeyi hedefliyor. Kentsel tasarımdaki yeni hedefler Taşdelen Nikah Sarayı’ndaki yemekli toplantıda ‘Şehircilikte Çekmeköy Modeli’ başlığıyla kamuoyuna tanıtıldı.

cekmikoy kentsel tasarım 12Çekmeköy Belediyesi, çeşitli nedenlerle bugüne kadar imar izni olmayan yerleşim yerlerindeki dönüşüm için Kentsel Tasarım Projeleri hazırladı. Hazırlanan yeni projeler Taşdelen Nikah Sarayı’nadaki yemekli toplantıyla ilçe kamuoyuna tanıtıldı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Yardımcıları Fatih Sırmacı, Şahmettin Yüksel, Ahmet Epli, Eyüp Yıldırım ve Latif Coşar’ın ev sahibi olarak katıldığı tanıtım yemeğine; Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy Sanayici İşadamları Derneği ÇEKSİAD Başkanı Neşat Zeytin, Çekmeköy Müteahhitler Derneği ÇEKMÜDER Başkanı Yaşar Kıldan, müteahhitler, gayrimenkul yatırım firmaları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

cekmikoy kentsel tasarım 13Gecenin açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı yaptı. Çekmeköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerin bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandığını söyleyen Sırmacı; Çekmeköy’deki bu yerinde kentsel dönüşümün değer artışını hızlandırdığını ifade etti.

cekmikoy kentsel tasarım 8Gecede kürsüye davet edilen ÇEKSİAD Başkanı Neşat Zeytin ve ÇEKMÜDER Başkanı Yaşar Kıldan ile bazı yapı firmalarının sahipleri, planlanan kentsel tasarım projelerine destek olacaklarını kaydettiler.

cekmikoy kentsel tasarım 2Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da projeler hakkında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Projeler hazırlanırken, bölge insanın bizden beklentilerini ve doğal yapıyı esas aldık. Abdülhamit Han’dan, Mehmet Akif’e, Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya kadar bir çok önemli devlet adamına ev sahipliği yapan, Sait Faik Abasıyanık’a kitap yazdıran, filmlerde ve kitaplarda çokça adından söz ettiren ilçemizin nadide köşeleri için hazırladığımız bu tasarımlarda; modern yaşama uyum sağlarken, tüm yerel güzellikleri kaybetmemeyi, doğal hayatı ve kültürel değerleri çağın yeniliklerine entegre etmeyi hedefledik.

cekmikoy kentsel tasarım 1Gelişmiş toplumlarda kent planlama ilkelerinin yeniden geleneksel değerleri önemsediğini, doğaya özlemin artığını görüyoruz. Bizler, elimizde olan mevcut doğal hazinelerin kıymetini ve mahalle kültürünün değerini biliyoruz. Bizde mahalle olgusu ilçe geneline yayılıyor ve geniş bir aile olarak sosyal hayatımızı devam ettiriyoruz. Bizim hala anahtarını birbirine veren komşularımız, sokakta oynayan çocuklarımız, cenaze evine elinde yemekle koşan komşularımız, bahçelerde piknik yapabilen ailelerimiz var. Projelerimizde kentin fiziksel yapısının bu değerlere engel olmamasına dikkat ettik.

cekmikoy kentsel tasarım 7Kentsel değişim uygulanırken şehirlerimizin yaşam kalitesini nasıl yükseltebiliriz bunun için çalıştık. Sadece yapıları değil şehir mobilyaları, sokak kesitlerinde park etme ölçüleri, kaldırım ölçüleri, bisiklet yolu ve bunları çevreleyen binaların yüksekliklerinin uyum içinde olmasına gayret gösterdik. Bölgelerin sosyal yaşam ve ekonomilerinin canlanması için planlama yaptık.”

cekmikoy kentsel tasarım 10PROJELER ÇEKMEKÖY’ÜN DEĞERİNE DEĞER KATACAK..

Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi ve bu caddelere çıkan tüm sokakları kapsayan kentsel tasarım projeleriyle; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmalardan peyzaj çalışmalarına, kaldırım ölçülerinden bisiklet yollarına kadar tüm detayların, bölgeye uygun bir şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

cekmikoy kentsel tasarım 4Çekmeköy’de 2009 yılında 130 bin olan nüfus, 2016 yılında 230 bin olarak açıklandı. 17 bin 500 hektarlık alanı ile İstanbul’un yüzölçümü bakımından en büyük ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alan Çekmeköy’de şuanda kullanılabilen, imara açık olan alan 3 bin 500 hektar. Geriye kalan 14 bin hektarlık alan tamamen orman.

cekmikoy kentsel tasarım 52009 yılından bugüne kadar yapılan plan çalışmalarında, tüm mahallelerin imar planları kısa süre içinde çıkarıldı. Çekmeköy’e yapılan yatırımlar ve büyük projelerle arsaların değer kazanması ve açık imar planları sayesinde kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce Çekmeköy’de bir kentsel dönüşüm hareketi başlamış oldu. 7 yılda, 7 bine yakın ruhsat verildi. 4 bin civarında ruhsat yıkımla birlikte verildi. 35 binin üzerinde daire 7 yılda dönüştü.

cekmikoy kentsel tasarım 11Projelerin Özellikleri:
Merkez Mahallesi Dere Planları Kentsel Tasarım Özellikleri
4 kat, 3 kat ve 2 kat binalar yapılacak.
Eski Türk mimarisinin modernize edilmiş hali uygulanacak.
Kültürümüzdeki çeşitliliği yansıtan vitray detayları yer alacak.
Cumbalar olacak
Ahşap cephe kaplamaları kullanılacak.
Osmanlı’da sınırı simgeleyen selvi ağaçları sokak başlarına konularak sokak sınırları belirlenecek.

cekmikoy kentsel tasarım 3Alemdağ Saray Caddesi Kentsel Tasarım Özelikleri
Yapılar azami 6 kat olacak.
Bulvar mantığıyla yapılan uygulama, ticaret ve konut olarak karma kullanıma göre dizayn edildi.
Bölgenin doğal yapımına uygun olarak, kısmi ahşap kaplamalar kullanılacak. Cephelerin kalan kısımları pastel renklerle boyanacak.

Alemdağ İlim Caddesi Kentsel Tasarım Özellikleri: 
Bölgenin tarihinde de önemli yer tutan, huzur kavramının simgesi olarak beyaz renk hakim olacak.
Bölgenin sosyal yaşam ve ekonomisinin canlandıracak karma kullanım esas alındı.
Azami 6 kat üzerine yapılacak binalarda bir örnek ferforjeler kullanılacak.

Reklamı Geç