Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAÇAK YAPILAŞMA İDDİALARI, SORU ÖNERGELERİ İLE MECLİSTE…

Çekmeköy Belediye Meclisi, son

Çekmeköy Belediye Meclisi, son dönemlerin en bol soru önergeli meclis oturumuna sahne oldu. CHP ve DP’li meclis üyelerinin vermiş olduğu, tamamı kaçak yapılaşma iddialarına yönelik soru önergeleri karşısında Meclis 1. Başkanvekili Şenol Alan bile ‘Maşallah’ çekti.

Kasım ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi’nde adeta soru önergesi furyası yaşandı. Muhalefet partileri CHP ve Demokrat Parti’nin, Çekmeköy’ün farklı bölgelerinde gerçekleştiğini öne sürdükleri çeşitli kaçak yapılaşmalara ilişkin önergeleri cevaplanmak üzere oy birliği ile başkanlık makamına havale edilirken; DP Üyesi Erdoğan Bozkurt’un 4 adet soru önergesini Meclis 1. Başkanvekili Şenol Alan ‘Maşallah’ çekerek aldı ve okutarak oylamaya sundu. CHP ve DP’nin Koçullu Köyü’nde Alp Hindi Fabrikası’nın yanı başına yapmış olduğu inşaat ile Alemdağ bölgesindeki Canovate firmasının merkez binasını kaçak yapılaşma yoluyla büyüttüğü iddialarına ilişkin soru önergeleri de aynı olduğu için ‘pişti’ oldu.

Bu iki önergenin dışında DP’li Erdoğan Bozkurt’un Merkez Mahallesi’nde 567/1, 567/2, 567/3 ve 567/4 parsellerdeki imar uygulamaları ve devam eden inşaat ile 0/4009 parseldeki imar uygulamaları ve devam eden inşaatlar hakkında verdiği soru önergelerinde Anayasa’nın 36. maddesindeki eşitlik ilkesinin ihlal edildiği ve haksız kazanç sağlandığı için derhal gereğinin yapılarak bu yerlere müdahale edilmesi gerektiği ifade edildi.

CHP’li meclis üyelerinin de vermiş olduğu önergelerde ise Koçullu Köyü’nde faaliyet gösteren Alp Hindi Fabrikası’nın 0/175 parselde yapmakta olduğu devasa bina inşaatının Tarımsal Niteliği Korunacak Alan statüsünde olduğu için suç işlendiği ifade edildi ve Alemdağ bölgesindeki Canovate Firması’nın 0/510 parseldeki ek bina inşaatının da kaçak olarak yapıldığı iddialarına yer verildi.

CHP, AKARYAKIT İSTASYONU YERİ İÇİN MAHKEMEYİ İŞARET ETTİ…

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ikinci toplantısı kaçak yapılaşmalara yönelik iddiaların yer aldığı bol soru önergelerin dışında gündeme gelen Mimar Sinan Mahallesi’ndeki 3580 nolu parseldeki akaryakıt ve servis istasyonu yeri ile de tartışmalara sahne oldu. Mimar Sinan Mahallesi’nde Fiba Life Sitesi yöneticileri ve sakinlerinin de katılımcı olarak izlediği meclisin gündem maddelerinden olan bölgedeki akaryakıt ve servis istasyonu yeri için CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, yargı yolunu işaret ederek; “Bu yer, bölgedeki yapılaşma gereği kamu yararına kullanılmak üzere terk edilmiş olan hizmet alanı. Kamunun ve o bölgede yaşayan insanların kullanımına ait olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bu akaryakıt istasyonu yeri kararına karşı her türlü hukuki yola başvurarak Çekmeköy’ün yeşil alanlarına sonuna kadar sahip çıkacağız. İlçemizdeki bu gibi yeşil alanların yok edilmesine birlikte engel olmamız gerekir. Oysa bu karar yeşil alan eksiltmesinden başka bir şey değil. Kaldı ki büyükşehir meclisinde Ak Parti’nin grup başkanı da her fırsatta İstanbul’daki yeşil alan sayısının artırılması yönünde söylemlerde bulunmaktadır” şeklinde konuştu. CHP’li Ünal Bellek’in mahkemeyi işaret eden konuşması Fiba Life Sitesi sakinlerinden alkış alırken oylamaya sunulan madde Ak Parti’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Şimdi gözler CHP’nin başlatacağı yargı sürecinde.

Demokrat Parti Meclis Üyesi Erdoğan Bozkurt ve CHP Meclis Üyelerini’nin vermiş olduğu soru önergeleri ile önergelere ek görseller şu şekildeydi:

Reklamı Geç