Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DEN MİLLİ TAKIMA VE BREZİLYA OLİMPİYATLARINA TARİHİ BAŞARI..

Çekmeköy Belediyesi İşitme Engelliler

Çekmeköy Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübümüzün 5 oyuncusuyla adeta belkemiğini oluşturduğu Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımımız, Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda finalde İtalya’yı 3-1 yenerek tarihinde ilk kez dünya şampiyonu oldu..

Bu sene Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye Kadın Voleybol Takımı, büyük bir başarıya imza atarak tarih yazdı. Çekmeköy Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübümüzün 5 oyuncusuyla adeta belkeğimiğini oluşturduğu Türk milli takımı, Meksika’yı 3-0 yenerek yükseldiği finalde rakibi İtalya’yı da 3-1 mağlup edip tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Başarılı sonuçlar bütün Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da ve Çekmeköy’de de büyük sevinç yarattı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak filenin sessiz sultanlarını tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda (Deaflympics) altın madalya kazanarak olimpiyat şampiyonu olan İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı’nı tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında, “Brezilya’nın Caxias do Sul kentinde düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda İtalya’yı mağlup ederek altın madalya kazanan Türkiye İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı’mızı yürekten tebrik ediyorum. Harika bir performans gösteren milli voleybolcularımızı tek tek kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan milli takımın büyük başarısının Çekmeköy mimarlarından İşitme Engelliler Spor Kulübü Kurucu Başkanı Sıtkı Aydemir de yayınladığı mesajda, “Filenin sessiz sultanları sesimizi tüm dünyaya sporla duyurdu. Dünya olimpiyat şampiyonu bayan voleybol milli takımımızı canı gönülden kutluyorum. Bu gurur bütün ülkenin bütün Çekmeköy’ün. Sporcularımızı teknik ekip ve yöneticilerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

İşte Çekmeköy Spor Kulübümüzün Türk Milli Takımda yer alan altın kızları: Çekmeköy’ün gururları Kaptan Yeter Yalçın, Fikriye Hülür, Selinay Akçıl, Elif Akdemir ve Çağla Ateş.

Reklamı Geç