Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DEN RİZE’YE KARDEŞLİK PEDALİ

Çekmeköy Belediyesi’nin “Kültürlerin Kardeşliğine

Çekmeköy Belediyesi’nin “Kültürlerin Kardeşliğine Pedal Çeviriyoruz” sloganı ile her yıl başka bir ilde düzenlediği bisiklet yarışlarının bu yılki ev sahibi, Rize oldu.

cemmkyrizepdl1Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği bisiklet yarışına, bu yıl Rize ev sahipliği yaptı. Rize’nin Çayeli Belediyesi ve Atilla Bisiklet Kulübü ile gerçekleştirilen yarışta, Türkiye’nin dört bir tarafından katılan 100 bisikletçi pedal çevirdi. Rize’nin uçsuz bucaksız yeşilinin ve mavisinin yansıdığı parkur, 1.200 m olarak belirlendi. Kriteryum adı verilen yarışta bisikletçiler, 17, 30+ ve 40+ olarak 3 kategoriye ayrıldı. Sporcular, 30 turun sonunda yarışı tamamladılar.

cemmkyrizepdl4Samsun Ekstrem Grubu’nun akrobasi gösterileriyle başlayan yarış organizasyonuna yarışmacıların yanı sıra Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve ilçe halkı katıldı. Protokoldekiler, bisikletleriyle bir tur yarışmacılara eşlik ettikten sonra parkuru profesyonel sporculara bıraktılar.

cemmkyrizepdl3Yarış sonunda dereceye girenlere toplamda 20 bin TL ödül verildi. Sağlıklı nesiller için sporun önemine ve Türkiye’de farklı kültürlerin oluşturduğu bütünün güzelliğine dikkat çekmek için yapılan yarışın asıl kazananı dostluk ve kültürlerin kardeşliği oldu. Organizasyonunda bisiklet sporu, bisiklet kültürü ve kask kültürünü de benimsetmek amacıyla yarışmaya seyirci olarak katılanlar için 500 adet kask ve 10 adet bisiklet hediye çekiliş yapıldı.

cemmkyrizepdl5Ödül töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Belediye olarak daha önce bu etkinliği; Mardin, Ürgüp, Safranbolu, Şanlıurfa’da yaptık. Bugün de memleketim olan Çayeli’nde gerçekleştirdik.  Bundan sonra da yurdumuzun başka illerinde bu etkinliğimize devam etmek istiyoruz. Bu yarışlarla sporun sevdirilmesi kadar, kültürlerin kardeşliğine, farklılıklarımızla oluşturduğumuz bütünün güzelliğine dikkat çekmek istiyoruz. Maalesef yine ülkemiz zor günler geçiriyor. Cennet ülkemizde yaşanan acıların son bulmasını diliyoruz. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah birliğimizi bozmasın” dedi.

cemmkyrizepdl2Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen; “Belki coğrafi olarak imkânsızlıklara sahibiz, bundan dolayıdır ki ilçemizde bisiklet sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az.  Bu organizasyonla, Hollanda kadar olmasa bile bisiklet kültürünü, halkımıza tanıtmak, gençleri spor yapmaya alıştırmak istiyoruz.  Gençlerimiz bu tarz organizasyonlarla sosyalleşsinler, kahve köşelerinde zaman geçirmekten kurtulsunlar” dedi.

Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal; “Bugün de belediyemizin Çekmeköy Belediyesi ile ortaklaşa yaptığı, bisiklet kültürünün yayılması için yaptığı bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum. Avrupa ülkeleri gibi bisiklet kültürünün gelişmesini temenni ediyorum. Avrupa’da savcılar, hakimler hatta başbakanlar bile bisikletle işlerine gidip geliyor. Spor için, eğlence için ve güzel bir algı oluşturulması için yapılan bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Reklamı Geç