Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DEN TÜRKİYE’YE DALGA DALGA YAYILACAK BİR PROJE..

Çekmeköy Belediyesi’nin, Milli Eğitim

Çekmeköy Belediyesi’nin, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçedeki özel okullar iş birliği ile hayata geçirdiği Mavi Yıldızlar Eğitim Projesi ile anne ya da babasını kaybeden yetim ve öksüz çocuklar ile şehit aile çocuklarının eğitim hayatlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri amaçlanıyor. Eğitim Vadisi Çekmeköy’de eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Ahmet Poyraz, “Göreve geldiğimizde attığımız ilk imza okul ruhsatı imzasıdır” dedi.

Çocukların maddi ve manevi yaşadıkları zorlukları en aza indirebilmek amacıyla hazırlanan projede; Çekmeköy’ün eğitimdeki mavi yıldızlarının açması için özel eğitim kurumları sorumluluk üstlendiler.  Proje ile ilçedeki 120 yetim ve öksüz çocuğun eğitimleri belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü güvencesi ile özel okullar tarafından üstleniliyor. Çocukların mutlu ve donanımlı birer birey olarak yetiştirilmesi için hayata geçirilen çalışmada; okul kıyafetleri, kırtasiye malzemeleri, yemek, servis gibi iyi bir eğitim için gerekli olan tüm ihtiyaçları da proje kapsamında yer alıyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı projenin tanıtım toplantısına; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Şahmettin Yüksel ve Fatih Sırmacı ile özel okul yöneticileri katıldı.

İstanbul’da sadece Çekmeköy’de yetişen, tıp alanında da değerli bir endemik bitki olan Mavi Yıldız çiçeğinin ismini projeye verdiklerini belirten Başkan Ahmet Poyraz, “Bu proje ile inşallah bu değerli çocuklarımız da en iyi şekilde eğitim alacak; ilçemizin ve ülkemizin geleceği için kıymetli işler yapacaklar. İlçemizdeki eğitim kalitesini artırmak için 9 yıldır önemli yatırımlar yapıyoruz. Yeni okullar yapılmasından, mevcut okulların ihtiyaçlarının karşılanmasına; kırtasiye ve giyim yarımından, çocukların genel kültürlerinin artırılmasına kadar birçok konuda elimizi taşın altına koymuştuk. Bu yolda bizi yalnız bırakmayan birçok destekçimiz oldu. Bugün bunlara ilçemizde faaliyet gösteren özel eğitim kurumları da katıldı. Ailelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan çocuklarımıza en azından eğitimleri konusunda, onların yokluklarını hissetmesinler istedik. Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamalarını sağladık. İleride bu çocuklarımızın başarıları ile gurur duyacağımıza inanıyorum”  dedi.

Reklamı Geç