Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’E AFRİKALI NİJER’DEN KARDEŞ ŞEHİR..

Çekmeköy Belediyesi Batı Afrika’daki

Çekmeköy Belediyesi Batı Afrika’daki kardeş şehirlerinden Nijer, Agadez/İstanbulewa Bölgesi Bilma Belediye Başkanı Abba Marouma Elhadji Laouel, danışmanları Brahim Ekele ve Faimada Chegou’yu ağırladı.

Çekmeköy Belediyesi ile Bilma Belediyesi arasında, her iki ülke yetkilileri arasında yapılan ön temaslar sonucunda, iki ulusun geçmişten gelen kardeşlik ve dostlukla örülmüş ilişkileri göz önünde bulundurularak, ortak mirası pekiştirecek sağlam işbirliği temelleri atılabilmesi amacıyla Kardeş Şehir Protokolü imzalandı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Nijer Bilma Belediye Başkanı Abba Marouma Elhadji Laouel’in katıldığı imza töreni belediye binasında gerçekleşti.

Kardeş şehir protokolü ile; iki belediye arasında her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması, ortak çıkarlar ve pozisyonlar ile ilgili olarak koordinasyon ve işbirliği yapılması; uluslararası ilişkilerde karşılıklı destek sağlanması, iki kurum arasında kurum yetkililerine yönelik kapasite geliştirme ve eğitim programları düzenlenmesi, taraflar tarafından, öz kaynaklar, ulusal ve uluslararası kaynaklar ile ortak projeler geliştirilmesi ve uygulanması, iki şehrin ve ülkenin halkları arasında sosyal-kültürel-ekonomik işbirliği ağlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Tuz üretimi ve için lojistik altyapı ve araç desteği, hurma üretimi ve tarım güçlendirilmesi için sondaj ve sulama altyapısı ve makine desteği ve eko turizmin / çöl turizmi geliştirilmesi desteği konularında da iş birliği yapılacak.

Misafir heyete Çekmeköy ilçesinin genel özellikleri ve belediye işleyişine ilişkin, belediye başkan yardımcısı Latif Coşar tarafından bilgiler verildi. Misafir belediye Başkanı Abba Marouma Elhadji Laouel, Bilma nüfusu, eğitimi ve ekonomisine ilişkin bilgiler verdi ve ortak yapılabilecek proje önerilerini paylaştı. Bilma’lı misafir heyeti daha sonra kısa bir Çekmeköy gezisi yaptı. Heyete, Doğa Park, Taşdelen Kültür Merkezi, Nikah Sarayı ve Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi gezdirildi. Misafir belediye Başkanı Abba Marouma Elhadji Laouel, engelli vatandaşlara  yönelik düzenlenen pikniğe Başkan Yardımcıları Eyüp Yıldırım ve Latif Coşar’la birlikte katıldı. Engelli ailelere Bilma Belediye Başkanı kısa bir selamlama konuşması yaptı.

4 günlük ziyaret programında Çekmeköy Belediyesi ile görüş alış verişi dışında, Nijer İstanbul Fahri Konsolosluğu  ve çeşitli uluslar arası STK’lar ile görüşmeler yapıldı. Toplantı ve ziyaretlerden kalan zamanlarda ise misafirlere İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri anlatıldı. İmza töreninin ardından Başkan Poyraz Bilma heyetine hediye takdim etti.

Reklamı Geç