Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖYLÜ KADINLARDAN ŞİDDETE HAYIR BULUŞMASI..

25 Kasım Kadına Yönelik

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde çeşitli etkinlik programlarıyla farkındalık oluşturuldu. Çekmeköy’de DEVA Parti’li kadınlar, kadına yönelik şiddete dur demek için bir araya geldi. Programda hukukçu uzman isimler bilinçlendirme yaptı.

Deva Partisi Çekmeköy İlçe Başkan yardımcısı ve Kadın Çalışmaları Başkanı Serpil Erdoğan öncülüğünde düzenlenen programda kadına yönelik şiddet bir kez daha kınandı ve protesto edildi. Ceza Hukukçusu ve Aile Hukuku Avukatı Av. Selin Kırhan’ın konuşmacı olarak katılarak kadınları bilgilendirdiği programa sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden de destek geldi. Türkiye Değişim Partisi’nden kadınlar kadın dayanışmasına destek olmak için programa katıldılar. Kadına şiddet son bulsun diyen Çekmeköylü kadınlar, “Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadına yönelik her şiddet aynı zamanda anneye yönelik şiddettir. Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım’ı çıkarabilme ümidiyle kadına şiddetin olmadığı bir Türkiye ve dünya diliyoruz’’ diye haykırdı.

Programı düzenleyen Serpil Erdoğan; “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü kapsamında; siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Çekmeköy kadınları olarak buluşma noktamız da Avukat Selin Kırhan’ın desteği, Klinik Psikolog Neslihan Demirci Yılmaz’ın sunumlarıyla kadınlarımızı bilgilendirdik’’ dedi.

KADINA ŞİDDETE HAYIR GÜNÜ’NÜN TARİHÇESİ: Yıllar önce yaşanan ve günümüzde ne yazık ki halen devam eden kadına yönelik şiddet ilk olarak, BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bugünün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo’ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo’nun: “Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler” şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek öldürüldüler.

Reklamı Geç