Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN 2018 BÜTÇESİ 255 MİLYON TL OLARAK MECLİSTEN GEÇTİ..

Çekmeköy Belediye Meclisi Ekim

Çekmeköy Belediye Meclisi Ekim ayı 4. birleşiminde görüşülen 2018 yılı performans programı ve 2018 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. 255 milyon lira olarak meclisten oyçokluğu ile geçen bütçe görüşmelerinde konuşan Başkan Ahmet Poyraz, 2017 yılında hiç satış yapmadan bütçeyi yüzde yüz gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Çekmeköy Belediye Meclisi Ekim ayında beş birleşimle tamamlandı. Meclisin 4. Birleşiminde 2018 yılı performans programı ve bütçesi görüşüldü. Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün’ün başkanlık yaptığı oturumda performans programı ve bütçe sunumları yapıldı. Bağımsız Meclis Üyesi Sıtkı Aydemir’in ‘evet’ oyu kullanacağını açıkladığı meclis toplantısında Performans Değerlendirmesini Başkan Yardımcısı Latif Coşar sunarken, bütçeyi de Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı sundu. Ana muhalefet CHP adına ise atacitybahcesehir.com Meclis Üyesi Yusuf Polat konuşarak ‘ret’ oyu verecekleri bütçe hakkında grubu adına eleştirel görüşlerini dile getirdi. Bir önceki arsa satış yetkisinin oylandığı meclis toplantısına katılmadıkları için eleştiri konusu olan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, bu kez ilçe yöneticileri ile birlikte salondaydılar.

Muhalefet partileri ve bağımsız üyenin yaptığı konuşmaların ardından söz alan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2018 yılı yatırımları ile ilgili birbiri ardına müjdeler verdi. 2017 yılında hiç satış yapmadan bütçenin yüzde 100 gerçekleştiğini,  2009 yılında 34 milyon olan geliri 205 milyara çıkardıklarını belirterek, “Çekmeköy aynı Çekmeköy ama bizler kuruş israf etmeden, halkın parasını çoğaltmak için çalışıyoruz. Kesinlikle seçmen ayrımı yapmadan hizmet ediyoruz ve sokağa çıktığımda farklı partilerden insanların da bunun farkında olduklarını görünce mutlu oluyorum” dedi.

Muhalefetin eleştirilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Poyraz, “Siyasette yapıcı eleştiri her zaman kalite getirir.   Fen işleri bölümünde İBB ve İSKİ’nin çalışmalarını yürüttüğü ama  bize fatura edilen kalemler de yer alıyor.  Araç masraflarının içinde de, yeni aldığımız 10 teker kamyonların yıllık bakımları yer alıyor. İmar konusunda Çekmeköy’ün 7-8 aylık kaybı vardı; bunu telafi etmek için arkadaşlar geceleri ve hafta sonları da çalıştı ve 13 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında 1 milyon 840 bin m2 ruhsat verildi. Yıl sonuna kadar bu rakamın  2 milyon m2’yi geçmesi öngörülüyor. Mesai arkadaşlarıma her zaman söylüyorum. Vatandaşların lehine çalışın, burada istediği yapılamayan vatandaş bile en azından ellerinden geleni yaptılar diye memnun ayrılsın. İnsanları yüzde 100 memnun etmek imkansız ama biz elimizden geleni yaptıktan sonra memnun olmayanların da canı sağ olsun” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “6 arsamızı okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettik. Valimizle görüştük, planlarının çizilmesini bekliyoruz; yakın zamanda yeni okullarımıza başlıyoruz. Bir bağışçımız engelli yavrularımız için okul yapmak istediğini söyledi, iki yer gösterdik, beğendiği arsa tahsis edildi. Bu arsalarımızı bilabedel veriyoruz ve kamuya tek kuruş borcumuz yok” dedi.

Devlet hastanesinin yapımında sona yaklaşıldığını söyleyen Başkan Poyraz, “Merkez Mahallesi’ndeki Şehit Ömer Aktuğ Parkı’nın yanında 10 aile hekiminin çalışacağı bir aile sağlığı merkezi ve Mimar Sinan Mahallesi’nde Güç Kardeşler Lisesi’nin olduğu bölgede butik bir aile sağlığı merkezi yapılacak ve Nişantepe Aile Sağlığı Merkezi yenilenecek.  Taşdelen meydanı ile ilgili kurumlar arası iletişim sorun yaşandı; onu da çözdük bir ay içinde ihaleye çıkılacak. Metro çalışmaları başlamadan önce Nikah Sarayı kavşağındaki trafiğin rahatlatılmasını, otobandan Ekşioğlu Mahallesi’ne giriş verilmesini planlıyoruz” dedi. Çekmeköy meclisindeki yapıcı eleştiriler ve kaliteli siyaset için meclis üyelerine ve bütün mesai arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerini bitiren Başkan Poyraz, “Allah bu planlarımızı bir an önce tamamlamamızı ve bu bütçenin kuruşunu israf etmeden vatandaşa hizmet edebilmeyi nasip etsin” dedi.

Reklamı Geç