Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN 2020-2024 STRATEJİK PLANI OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ..

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020-2024 yılları

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020-2024 yılları için hazırladığı projeleri içeren Stratejik Plan ve 2020 Yılı Performans Programı Ekim ayı meclis toplantısında görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi. Plan hakkında Ak Parti grubu adını konuşan Şahmettin Yüksel, “Büyük düşünüp büyük işler yaptık ve bundan sonra da birlikte büyük işler yapmaya devam edeceğiz” derken, plana ret oyu kullanan CHP grubu adına konuşan Ünal Bellek, “10 yıldır yapmadığınız kadın sığınma evleri ve kreş projeleri şimdi mi aklınıza geldi. Bu konularda İBB ile irtibata geçmemizde yarar var çünkü Başkan Ekrem İmamoğlu kreş projelerine ayrı bir önem veriyor” dedi. Yine CHP Meclis Üyesi İlhan Bayram da yaptığı konuşmada, “15 milyon lira bütçe kalemi ayrılan çöp toplama işleri, CHP’nin İBB’yi kazandığı 23 Haziran’dan bugüne iyi gitmiyor olmalı ki sokaklarda ve caddelerde çöpler taşıyor” dedi.

Ekim ayı toplantılarında bütçe ve stratejik planı gündemine alan Çekmeköy Belediye Meclisi, oturumlarını sürdürüyor. Bugün Meclis Birinci Başkan Vekili Şenol Alan yönetiminde toplanan Ekim Meclisi ikinci birleşiminde, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar meclis üyelerine 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programı hakkında bilgi verdi. Paydaşlarla birlikte hazırlanan stratejik planda 5 ana bölümde 19 hedefe ulaşılmanın hedeflendiğini anlatan Coşar, bu vesile ile belediyenin 270 milyon liralık bütçesinin de paydaşlarla birlikte yönetildiğine dikkat çekti.

Başkan Yardımcısı Coşar: “Bu planları hazırlamak için birçok belediye, firmalardan ücretli danışmanlık alıyorlar. Biz, belediye personelimizle bu planı hazırladık. Hatta kamu kurumlarına hiç borcumuz olmadığı için Marmara Belediyeler Birliği’nden ödül olarak ücretsiz olarak bir hocamız gelip ekibimize eğitim verdi. Stratejik plan mevzuatına uygun olarak hazırladığımız 5 yıllık planda, belediye bütçemizi verimli kullanarak Çekmeköy’e vereceğimiz hizmetler yer alıyor. Üçüncü dönem hedeflerini içeren bu planı; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri ve anketler yoluyla vatandaşlarımızla yapılan istişareler sonucunda birlikte hazırladık” dedi. 

Plan hakkında CHP grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Ünal Bellek, planı incelediklerinde kendi önerilerinin çok az yansıdığını gördüklerini kaydetti. Başkaı Ahmet Poyraz’ın 31 Mart’ta vermiş olduğu Teknopark, Serindere gibi seçim vaatlerini dahi göremedikleri planın sayısal hatalarla dolu olduğunu ifade eden Bellek, “Örneğin belediye başkan yardımcılarımızın sayısı bile bir sayfada 5, diğerinde 6 olarak yazılmış” dedi. Bellek şunları kaydetti; “10 yıldır yapmadığınız kadın sığınma evleri ve çocuk kreşlerini bunca zaman sonra görmek düşündürücü. Bu gibi projelerde İBB ile irtibata geçmekte büyük yarar olur çünkü Başkanımız Ekrem İmamoğlu, bu konulara ağırlık veriyor. Çekmeköy denildiği vakit akla ormanlar geliyor ancak ne yazık ki ilçemiz halkı yeşile hasret. Şu an kişi başı yeşil alan miktarı 1.9 metrekare olan ilçemizde hedeflenen 3 metrekare oysa bunun dünya ortalaması 10 metrekare. 10 yıldır belediye yönetiyorsunuz ve bizler halen kaldırım ve altyapı konuşuyoruz. Dünya kentleri, akıllı şehirleri, enerji verimliliği ve sosyal/kültürel programları tartışırken bizler her sene kaldırım yeniliyoruz. Yine planda yer alan arsa kiralama işine akıl erdirmek mümkün değil. Bir yandan belediyemizin arsalarını satıyoruz, diğer yandan arsa kiralıyoruz. Yine planda gelirden daha fazla gider var ve oluşan açığı kapatmak için yine arsa satışı gündeme gelecek. Pazar demirlerini toplamak için bile 700 bin lira bütçe kalemi ayrılmış oysa Pazar demirlerini esnaf kendisi topluyor. Tasarruf yok. Onun için bizler CHP grubu adına bu plana ret oyu kullanacağız” dedi.   

Grup Başkan Vekili olarak AK Parti adına söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, 270 milyonluk belediye bütçesinin personel giderleri çıkarıldıktan sonra geriye kalan 199 milyonunun Çekmeköy halkı ile birlikte yönetildiğine vurgu yaptı. Yüksel şunları söyledi: “Ulusal ve uluslararası alanlarda marka projelere imza atan belediyemiz önümüzdeki dönem için de büyük çalışmalar planladı. Bu planda yer alan çalışmalarımız tamamen belediye bütçesi ile uygulanacak projelerdir. Seçim döneminde vaatlerimiz arasında yer alan projelerimizden Merkezi Hükümet ve İBB iş birliği ile yapacağımız projelerimiz bu planda yer almıyor ama onların da uygulanması için konuları yakından takip ediyoruz.  Cumhur ittifakı olarak kabul oyu vereceğimiz 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programı’nın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Plan üzerine söz alarak kürsüde konuşan CHP Meclis Üyesi İlhan Bayram da, “Katılımcı bir anlayış çerçevesinde hazırlanmış bir çalışma değil” diyerek planı eleştirdi. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın meclis toplantılarına katılmamasını da eleştiren Bayram; “Planda çöp toplama işleri için 15 milyon lira bütçe ayrıldığını görüyoruz fakat her ne hikmetse İBB’yi kazandığımız 23 Haziran’dan bugüne Çekmeköy’ün cadde ve sokaklarından çöpler taşıyor ve insanlarımız şikayetçi” dedi. “Keşke bu planlar halka açık konferans salonu gibi yerlerde Çekmeköylü paydaşlarla ihtiyaçlar doğrultusunda yapılsaydı” diyen İlhan Bayram; “Planı incelemek için bizim bile yeterli zamanımız olmadı. Örneğin güvenlik personeli alımı için 7.5 milyon lira bütçe kullanılmış. Bu fahiş bir ücrettir. Bu yüksek harcama kalemi ile kim ya da kimler nasıl korunacak?” dedi.

2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 Performans Programı, yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.

Reklamı Geç