Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN 2020 FAALİYET RAPORU OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ..

Çekmeköy Belediye Meclisi Nisan

Çekmeköy Belediye Meclisi Nisan ayı 3. birleşiminde görüşülen, 2020 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Meclise hitap eden Başkan Ahmet Poyraz, “Sürekli anket yaptırıyorum, milletimiz bizden ve hizmetlerimizden son derece memnun” derken muhalefet adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, Çevre Bakanı Murat Kurum’un ziyaretini hatırlatarak bir kez daha yeşil alan talanı yapılacağını iddia etti.

Çekmeköy Belediyesi Nisan ayı 3. Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Şenol Alan başkanlığında toplandı. Eski Meclis Üyesi Sait Yurttapan ve AK Parti Meclis Üyesi Bülent Aydoğdu’nun vefatı sebebiyle saygı duruşuyla başlayan Nisan ayı meclisinde 2020 yılı faaliyetlerini içeren Faaliyet Raporu’nun kabulü  görüşüldü. Muhalefet adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, eleştirilerini dile getirdi. Faaliyet bülteninde geçtiğimiz 2009 yılında İBB başkanının resmi olmasına rağmen 2021 yılında Başkan Ekrem İmamoğlu’nun resminin olmamasını eleştiren Ünal Bellek, “Bizler İBB ile ilçe belediyemiz arasında daha fazla hizmet ve yatırım için köprü görevi görmeye devam edeceğiz” dedi.

Çekmeköy Belediyesi reklam, tanıtım ve ajans hizmetleri altında sürekli aynı firmaya iş verilmesini de eleştiren CHP’li Ünal Bellek, “Neden yıllardır hep aynı firmaya afiş, vinil, gezi, kültür işleri verilir anlamak mümkün değil. Bu ilçede başka firma mı yok? Çanakkale gezi işi bile bu firmaya veriliyor. Kaynak kullanımı ve kaynak paylaşımı daha adil olmalı” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ilçeyi ziyaretini hatırlatarak yeşil alan talanı iddiasını bir kez daha gündeme getiren Bellek, “Geçen söyledim yine tekrar ediyorum. İstanbul’un akciğerleri 3 milyon metrekare yeşil alan ne yazık ki imara açılmak kaydıyla betonlaşacak ve bu şehre ağır bir yük getirilecek. Bu şehrin nüfus yoğunluğu ortada iken gelin bu kente daha fazla kötülük etmeyelim. Ormanları, doğayı, gölleri yok etmeyelim. Lüks konutlar sadece ve sadece birkaç firmayı zengin eder. Görmeyen göz, hissetmeyen vicdan olmayalım” dedi.

İYİ Parti adına konuşan Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da vefat eden Ak Parti’li Meclis Üyesi Bülent Aydoğdu ile geçen dönem meclis üyesi Sait Yurttapan ve eski belde belediye başkan yardımcısı Mustafa Kaynar’ı rahmetle andı. Zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Bora Kılıç, “Aslında uzun bir konuşma hazırlamıştım lakin bu vefat haberleri ve malum pandemi sürecinden dolayı sözlerimi kısa tutacağım. Her zaman söylediğim gibi bizler seçildiğimiz günden bugüne parti rozetlerimizi kenara koyduk ilçemiz, ilimiz ve milletimiz için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti’nin yeni Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Alparslan Şahinoğlu da yaptıkları kısa konuşmada vefat eden Meclis Üyesi Bülent Aydoğdu ile geçen dönem meclis üyesi Sait Yurttapan ve eski belde belediye başkan yardımcısı Mustafa Kaynar’ı rahmetle anarak başsağlığı dilediler.

Oylama öncesi söz alan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; bütçe, okullar ve spor salonları, sağlık çalışmaları, park ve yeşil alan, kütüphane ve gençlik kafeler, fen işleri imalat çalışmaları, ibadethaneler, kültürel etkinlikler, ulusal ve uluslararası projeler, spor etkinlikleri ve sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmaları anlattı.

“Geçtiğimiz dönemlerde meclis üyeliğimiz yapan Sait Yurttapan abimizi, belde döneminde belediye başkan yardımcılığında bulunan Mustafa Kaynar abimizi ve bugün ebediyete uğurladığımız mesai arkadaşımız AK Parti Meclis Üyemiz Bülent Aydoğdu kardeşimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Ahmet Poyraz; “12 yıllık görev süresi boyunca bu memlekette taş üstüne taş koymuş tüm kardeşlerime, temizlik işçilerimiz ve  fen işlerinde kaldırım imalatı yapan asfalt döken kardeşlerimize başta olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarıma, müdürlerimize, belediye başkan yardımcılarıma ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Daha yaşanılabilir bir Çekmeköy için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Hizmette hiçbir ayrım yapmadıklarını kaydeden Başkan Poyraz, sadece pandemi sürecinde 17 milyon 25 bin lira maddi yardım yaptıklarını ifade etti. “Bu şehre hizmet yolunda yanlış yapsaydık 336 olan oy farkı 30 binlere çıkmazdı” diyen Poyraz; “Sadece hizmetlerimizle değil her gün istinasız 10 kilometre yol yürüyorum ben halkımızla birlikte. Oy veren, vermeyen her vatandaşımızın bize sıcak ve samimi bir muhabbeti var. Sürekli anket yaptırıyorum sonuçlarını söylersem nazar olur ama şurasını açıkça söyleyebilirim ki bu şehrin halkı bizden de hizmetlerimizden de son derece memnun. Muhalefet tabiki görevini yapacak eleştirecek. Yapıcı eleştiriler başımızın üstünde fakat bu şehre hiçbir hizmet yapılmadı denirse olmaz” dedi.

Açık yapılan oylamada Çekmeköy Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile Çekmeköy Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Reklamı Geç