Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN 2022 YILI BÜTÇESİ OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ..

Ekim ayı oturumlarını tamamlayan

Ekim ayı oturumlarını tamamlayan Çekmeköy Belediye Meclisi, 2022 yılı mali bütçesini 432 milyon 500 bin lira olarak oyçokluğu ile kabul etti. Muhalefetin geçen yıla oranla yüzde 37 artırılan bütçenin merkezi hükümetin açıkladığı enflasyon oranlarıyla bile uyuşmadığını söyleyerek ret oyu kullandığı görüşmelerde Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bu milletin emaneti en büyük hassasiyetimdir” dedi.

Çekmeköy Belediyesi, Ekim ayı meclis oturumlarını tamamladı. Meclis 1. Başkan Vekili Şenol Alan yönetiminde toplanan meclis bu ay 2022 yılı performans programı ve mali yılı bütçesini görüşerek oyladı. Oyçokluğu ile geçen bütçe görüşmelerinde zaman zaman tansiyon yükseldi, meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Haftanın ilk günü yapılan bütçe görüşmelerinde Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı, bütçe sunumunu yaptı. 2022 yılı tahmini gelir ve gider kalemlerine ilişkin öngörülerini maddeler halinde anlatan Sırmacı, yeni yılın bütçesini 432 milyon 500 bin lira olduğunu açıkladı.

Bütçe görüşmeleri üzerine muhalefet grubu adına söz alan CHP Meclis Üyesi Sami Yayla, “Ülkede ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor, alım gücü her geçen gün düşüyor ve yolsuzluk ile gelir dağılımındaki adaletsizlikle çocuklar yatağa aç giriyor, insanlar çöpten yiyecek topluyor ama bu artış oranlarına bakınca merkezi yönetimin söylemleriyle hayatın gerçeklerinin taban tabana zıt olduğunu yüzümüze çarpıyor. TÜİK verilerinin de ne kadar gerçek dışı olduğunu gösteriyor. Bütçeyi etkin ve verimli kullanıp tasarruf tedbirleri alınması gerekirken rakamlara baktığımızda, vatandaştan toplanan gelirlerin yine verimli kullanılmayacağı ortaya çıkıyor” dedi.

CHP’li Sami Yayla şunları kaydetti: “Bu bütçeye göre vergilerin adaletli harcanacağı şüpheli. Pandemiye rağmen bunca ekonomik krize rağmen  tasarruf yok, gereksiz harcamalar halen devam ediyor. Mesela dergiler, broşürler, filmler.. Kaldırın örneğin bazı özel kalem müdürlüklerini, temsil ağırlama giderlerini. Sosyal yardımlar daha da artırılabilir. Yine bu bütçeye göre 53 milyon lira gayrimenkul satışı geliri var. Arkadaşlar hazıra dağ dayanmaz. Merkezi yönetim nasıl sata sata ülkeyi çökertti ve bitirdiyse sizler de sata sata Çekmeköy’ü bitireceksiniz. Özel ve ticari okullarla dolu vadi Çekmeköy’de bğitim alanlarını bile sattınız şimdi çocuklarımız devlet okullarında 50-55 kişilik sınıflarda eğitim görmeye çalışıyor. Bütçe geçen yıla oranla % 37 oranında artırılmış, tabi geçen ay bütçe artımını da baz alırsak 2021 yılı için 348 milyonluk bütçe 2022 yılında %24 lük bir artışla 432.500.00,00 TL öngörülmüş. Tabi bu artış yukarda da bahsettiğimiz gibi, yeni vergi,yeni zam ve yeni cezalar demek. Büyümek; teknolojiyle, bilimle, sanayi ve eğitimle olur. Yoksa tek başına vergi toplayarak büyüyemez, gelişemezsiniz. Çok gelişmiş ülkede değiliz ki vergileri adil toplayıp adil bölüşerek büyüyelim diyor ve yukarıdan bahsettiğimiz gerekçelerden dolayı 2022 yılı bütçesine red oyu veriyoruz.”

Ak Parti Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Emrullah Gür, hazırlanan 2022 yılı mali bütçesinin Çekmeköy’e yeni hizmet ve yatırımlar adına hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yapılan oylamada CHP ve İyi Parti’li 11 üyenin ret oyuna karşılık Ak Parti ve MHP’nin 23 evet oyuyla bütçe oyçokluğuyla kabul edildi.

Meclise teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 336 oy farkıyla kazandıkları günden bugüne geçen her gün Çekmeköy halkının daha çok güvenini kazandıklarını ifade etti. Yaptıkları anketlere göre kendisinin geçen seçimde CHP’li seçmenden 15 oy alırken bugün bu rakamın yüzde 28’lere çıktığını açıklayan Başkan Poyraz, “Bunun ispatı burada benim. Bizde öyle laga luga yok, bu şehre ve bu şehrin halkına hizmet var. Benim insani yönümü CHP’li önceki Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye sorun size anlatsınlar. Bu milletin emaneti benim en büyük hassasiyetimdir. Eleştiriler, tartışmalar elbette olacak. Eksiklerimiz yok mu? Tabi ki var. Şehir yaşamı sürdüğü müddetçe de eksikler olacak. Önemli olan bu ihtiyaçları aciliyet sırasına göre gidermek. Okul ziyaretlerimde kalabalık sınıfları görünce ben de üzülüyorum. Bakın ilçemize yeni okullar kazandırıyoruz. 6 okulumuzun daha temelini atıyoruz. Bütçeye burada hayır deyip büyükşehirde evet oyu vermenizi anlamış değilim” dedi.

Meclis toplantısında CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav tarafından CHP grubu adına eski Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz’ın eşi Sultan Kaymaz’ın vurulduğu yer olan 88. sokağa isminin verilmesi yönünde sözlü önerge verildi.

İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da yaptığı konuşmada, Başkan Poyraz’ın dile getirdiği ilçede hayır, büyükşehirde evet oyu verilmesi konusunu siyasi yozlaşmaya bağlayarak; “Olması gereken elbette ilçede neyse büyükşehirde de aynı oydur. Ak Parti’li meclis üyeleri millet ittifakının belediyelerinde bizler de Ak Parti’li belediyelerde büyükşehirde eve diyorsak buralarda da evet demeliyiz. Sizler bizim hasmımız değil siyasi rakibimizsiniz. Hepimiz Çekmeköy’e ve İstanbul’a hizmet için buralardayız” dedi.

Reklamı Geç