Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN DÜNYA MARKASI BALPARMAK’TAN DEV ORGANİZASYON..

Türkiye bal pazarının lider

Türkiye bal pazarının lider markası Balparmak, “Altın Sponsor” olduğu ve Türkiye’de ilk defa düzenlenecek 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi öncesi 25 kişilik kongre heyetini İstanbul Çekmeköy’deki merkezinde ağırladı. Kongre Heyeti, Balparmak’ın İstanbul Çekmeköy’deki Ar-Ge merkezini de ziyaret ederek, Türkiye’deki arıcılık, bal pazarı ve Balparmak’ın araştırma ve kalite kontrol süreçleri hakkında bilgiler aldı.

Bal sektöründe söz sahibi olan Çekmeköy’ün dünya markası Balparmak, 29 Eylül-4 Ekim 2017 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi öncesinde İcra Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Çekmeköy’deki Balparmak tesislerinde gerçekleşen toplantıya, dünyanın dört bir yanından bal üreticileri katıldı. Toplantıya katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da Balparmak Ar-Ge Merkezi’nin Çekmeköy ve İstanbul için önemine değindi. Balparmak Ar-Ge Merkezinin Çekmeköy için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz;“Temellerini birlikte attığımız ve açılışını birlikte yaptığımız Ar-Ge Merkezi ise sadece Çekmeköy için değil, kalite standartlarının geldiği nokta itibariyle ülkemiz adına bir gurur kaynağıdır.

Kongre heyetine Balparmak marka hikayesini anlatan Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak; “Balparmak olarak, inovasyona verdiğimiz önemle Türkiye ve dünyada ilkleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Türkiye bal sektörünün ve arıcılığın gelişmesi için verdiğimiz emeklerin karşılığını hem tüketicimizden, hem de bal sektörünün geldiği noktadan görmek de bizleri çok mutlu ediyor. Dünyanın pek çok ülkesinden sektör profesyonelleri ve uzmanlarını İstanbul’da buluşturacak olan bu kongre; sektörümüzün bir araya gelmesine ve güzel bir gelecek için ortak çalışmalar ve projeler yürütmesine de büyük katkılar sağlayacaktır.”diye belirtti.

Tesis ziyaretinde konuşan ve Balparmak’ın 37 yıllık öyküsünün büyük bir başarı öyküsü olduğunu belirten Apimondia Kongresi Başkanı Philip McCabe; “Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak’a ve tüm ekibine bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz. 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi’nin bu sene Türkiye’de düzenlemesinin arkasında çok büyük bir emek ve çaba var. Bu tesiste bunu bizzat yerinde görmüş olduk.” dedi.

Yönetim Kurulu Heyetiyle Türkiye’de bal sektörü, arıcılık ve Balparmak hakkında istatistiksel bilgiler paylaŞan Balparmak Genel Müdürü Yeşim Güra, tüketicilerin bal konusunda farkındalığı arttıkça ambalajlı bal pazarının ambalajsız bal pazarı karşısında büyüdüğüne dikkat çekti.Konuşmaların ardından Apimondia Heyeti, Ar-Ge ve Kalite Kontrol Direktörü Dr. Emel Damarlı eşliğinde tesisi gezdi.

Türk arıcılık sektöründe yeni dönem: Arıcılık alanında dünyanın en önemli kongresi olarak kabul edilen Apimondia, bu yıl ilk defa Balparmak’ın Altın Sponsorluğunda ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek. Kongre bu açıdan Türk arıcılık sektörü için bir milat olarak kabul ediliyor.

Balparmak Hakkında: Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden ve uzun yıllardır sektörün lideriolan şirket, 350’nin üzerinde çalışanı ve bugün bünyesinde bulundurduğu Balparmak, Binbirçiçek,Balkovan ve Apitera markalarıyla sağlığı, doğallığı, lezzeti her gün sofralara taşıyor. Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Balparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan Balparmak, gıda güvenliği sistemi ISO 22000:2005 ile global gıda standardı BRC (British Retail Consortium) gibi sertifikalara da sahip. Türkiye’nin gıda alanında 8’inci, bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk ve tek Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Balparmak; Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuarı sayesinde, tüketicilerine sunduğu ürünleri 92’den fazla parametre doğrultusunda analiz ediyor.

Reklamı Geç