Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN EN YETKİLİ MAKAMLARINDAN AÇIKLAMA GELDİ..

Her sene olduğu gibi

Her sene olduğu gibi bu sene de özellikle okulların kapanma dönemine yakın yayılan kasıtlı şehir efsaneleri yine dolaşımda. Yurdun çeşitli bölgelerinde özellikle veli vatsap grupları ve sosyal medya hesapları üzerinden yayılan ‘Parklardan çocuk kaçırılıyormuş’ türündeki söylemler Çekmeköy’ü de sarmış vaziyette. Aileleri tedirgin ederek korku ve paniğe sevkeden bilgi kirliliğine yönelik gerçekleri yerel gazete olarak araştırdık.

Bölgemizin sorumlu bir yayın kuruluşu olarak; son bir hafta içerisinde Çekmeköy Doğa Park, Mecidiye Parkı, Merkez Mahallesi’ndeki bazı parklar, Taşdelen ve Alemdağ’daki muhtelif parklarda çocuk kaçırılma vakalarının yaşandığına yönelik iddiaları ilçenin en yetkili makamlarına sorduk. Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ve İlçe Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından www.yerelgazete.com.tr ye yapılan açıklamada ilçemizde bu tür çocuk kaçırılma iddialarına ilişkin tek bir olayın dahi yaşanmadığı kaydedildi.

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, “Böyle bir tezviratın bir haftadır sosyal medya platformlarında dolaştığından bilgimiz vardır. Ne konuda olursa olsun halkımızın mal ve can emniyeti ile ilgili konuları hassasiyetle takip ediyoruz. Yerel basınımız olarak sizlere de destekleriniz için teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulunurken İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Oğuz Namlı da, “İlçemizde böyle bir konu yoktur. İlçemizde olmadığı gibi İstanbul’da da yoktur. Ülke genelinde böyle bir furyanın insanlarda panik ve endişe yaratmak için çıkarıldığı kanaati hasıl olmuştur” dedi.

Reklamı Geç