Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN GURURU AVRUPA ŞAMPİYONU BÜŞRA’YA COŞKULU KARŞILAMA..

Boksta 3. kez Avrupa

Boksta 3. kez Avrupa Şampiyonu olan Çekmeköy Anadolu Spor Kulübü sporcusu Büşra Işıldar, Çekmeköy Belediyesi’nde düzenlenen kutlama programı ile karşılandı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy’ün gururu genç boksör Büşra Işıldar’ı belediyede misafir ederek, şampiyonluk hediyesini takdim etti. 

Zayıflamak için başladığı boksta azimle çalışan Büşra Işıldar, hem 15 kilo verip sağlığına kavuştu, hem de milli sporculuğa yükseldi. İstanbul Şampiyonluğu ile başlayıp üç kez Türkiye Şampiyonu, üç kez de Avrupa Şampiyonu olan 17 yaşındaki Büşra, son şampiyonaya kadar tüm maçlarını nakavt ile kazandı.

Geçtiğimiz hafta Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Ukraynalı rakibi Maria Kryvonis’i mağlup ederek 81 kiloda altın madalya kazanan Büşra Işıldar ve antrenörü Fikret Taşdemir’in bundan sonraki hedefi olimpiyatlarda İstiklal Marşı’mızı okutmak. 

Söylenecek bütün sözleri yumruklarıyla söyledi

Çekmeköy’de doğup büyüyen Büşra şampiyonalarda milli marşımızı okutarak tüm Türkiye’yi gururlandırıyor, söylenecek bütün sözleri o yumruklarıyla söyledi diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “İlk göreve geldiğimiz günden beri gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için onları spora, sanata ve bilime teşvik ediyoruz. Çok şükür 10 yıl sonunda birbiri ardına gelen başarılarla verdiğimiz kararda ne kadar haklı olduğumuzun mutluluğunu yaşıyor, bir yandan da ilçe halkımıza gurur yaşatıyoruz. Büşra kızımızın kendisine de kulübüne de bugüne kadar maddi manevi desteklerimiz olmuştu; şimdi hedefimizi olimpiyat olarak belirledik ve ona göre adımlarımızı atacağız” dedi.

3 kez Avrupa Şampiyonu Büşra Işıldar, “Avrupa’da tek temennim İstiklal Marşımızı okutup bayrağımızı dalgalandırmaktı onu yaptım; şimdiki hedeflerimiz olimpiyatlar. Zayıflamak için spora başladım, 15 kilo verdim, daha çok serileştim, +81’de mücadele ediyorum. Olimpiyatlarda en fazla 75 kilo vardı, o yüzden 15 kilo vermem gerekiyor. Çalışmalarım aralıksız devam ediyor”  şeklinde konuştu.

Büşra Işıldar’ın antrenörü Fikret Taşdemir, “Çok gururluyuz. Bu 3. Avrupa Şampiyonluğumuz. Bizim antrenmanlarımız biraz zor. Haftanın her günü antrenman yapıyoruz. Büşra normalde kilo vermek için spora başlayan bir kız çocuğuydu. Sonra bazı özelliklerini fark edince, “Şampiyon olmak ister misin?” dedim, Büşra da bu işe başladı” ifadelerini kullandı.

Reklamı Geç