Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN İMAR PLANI SORUNU BİTMEK BİLMİYOR…

Çekmeköy’ün bitmek bilmeyen imar

Çekmeköy’ün bitmek bilmeyen imar planı sorunu yine baş gösterdi. İstanbul Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucu 2015 yılında merkez 5 mahallenin mahkeme tarafından iptal edilen 1/1000’lik imar planları 2017 yılı Şubat ayında revize edilerek belediye meclisinde CHP’nin ret oyuna karşılık iktidar Ak Parti’nin oyçokluğuyla geçmişti. Aradan geçen süre zarfında aynı davanın devamında yine aynı 5 mahallenin bu kez hem 1/1000’lik hem de 1/5000’lik imar planları mahkemece iptal edildi. Karara karşın Danıştay’a itiraz hakkı kullanıldı fakat söz konusu iptal haberi başta inşaat sektörü olmak üzere ilçe kamuoyunda büyük huzursuzluğa neden oldu. Hamidiye, Mehmet Akif, Çamlık, Mimar Sinan ve Merkez Mahalleleri’nde planlanan inşaat projeleri durdu, devam eden inşaatlarda ise 28 Şubat’tan itibaren beton atmak kaçak inşaat yapmak anlamına gelecek. Hal böyle iken inşaat söktörünün ilçedeki sivil toplum örgütlenmesi Çekmeköy Müteahhitler ve İşadamları Derneği ÇEKMÜDER, siyasetçilerin kapısını çaldı, ‘İmar planı sorununa kesin ve kalıcı bir çözüm bulun artık yeter’ dedi.

Dernek yöneticileri ile birlikte Ak Parti İlçe Başkanı Av. Akın İlhan, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur’u ziyaret eden ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, “Bizim bu sütten daha evvel ağzımız yanmıştı. Şimdi yoğurdu üfleyerek yiyelim derken aynı şey başımıza geldi ve bu kez daha vahimi hem 1/1000’lik hem de 1/5000’lik planlar iptal oldu. Geçen sefer çok sayıda inşaat firmalarımız battı, ekonomik krize giren müteahhit arkadaşlarımız intihar etti. Şimdi aynı filmi bir kez daha izlemek istemiyoruz. Çekmeköy’ü yönetenlerimizden, siyasilerimizden ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızdan bu soruna daha kalıcı bir çözüm için destek bekliyoruz. Ne olur herkes taşın altına elini koysun. Bu işin siyaseti, a partisi, b partisi yok. Bu sorun hepimizin tüm Çekmeköy’ün ortak meselesi” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Başkan Evsen, önümüzdeki günlerde İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç ve bu konuda diğer yetkilileri de ziyaret ederek çalışmaların başlaması ve hızlanması için itici güç olmaya devam edeceklerini açıkladı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI AKIN İLHAN; “GEREKLİ ADIMLAR ATILACAKTIR..”

ÇEKMÜDER heyetini ağırlayan Ak Parti İlçe Başkanı Av. Akın İlhan, gerek iptal edilen imar planları, gerekse yüksek olduğu öne sürülen inşaat ruhsat harçlarına ilişkin yerel yönetim noktasında belediyede gerekli tüm girişimlerin yapılması ve çalışmaların ivedilikle yürütülmesi hususunda konunun takipçisi olacağını ifade etti. İptal kararına karşılık itiraz başvurusunun sonucunun beklendiğini ifade eden Başkan Akın İlhan, “Gelecek sonuca göre gerekli tüm adımlar atılacaktır” dedi. Sektörle yakın temasta alacaklarını söyleyen İlhan, Çekmeköylü her bir vatandaşın hakkını ve hukukunu koruyup kollayacaklarını kaydetti.

MHP İLÇE BAŞKANI CENAP YAĞMUR; “İKİNCİ KEZ İPTAL ÜZÜNTÜ VERİCİ..”

ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen ve yönetiminin ikinci durağı MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur oldu. Danıştay’dan itiraz sonucunun olumsuz gelmesi halinde imar planlarının revize edilmesi ya da yenilenmesi noktasında üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları en hızlı şekilde yerine getireceklerini söyleyen MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur, “Sonucun ikinci kez böyle olması, üzüntü verici bir durum. Yanlış neredeyse düzeltilmeli ve kamu yararına olacak şekilde vatandaşımızın her türlü hakkı ve hukuku sonuna kadar korunmalı” dedi.

CHP İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN KIZILDAŞ; “YAPMAYIN, ETMEYİN DEDİK AMA DİNLETEMEDİK..”

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ise ÇEKMÜDER heyetinin ziyaretinde yaptığı değerlendirmede; “2017 yılı Şubat ayında 1/1000’lik planlar meclise ikinci kez getirildiğinde adeta yalvardık. Mahkeme kararına gerekçe olan eksikler ve yanlışlar giderilmeden, düzeltilmeden yapmayın, etmeyin ikinci kez bu planlar iptal olur dedik fakat dinletemedik. Bugün gelinen noktada keşke bizler yanılsaydık ama ne yazık ki haklı çıktık. 1/1000’lik planın yanı sıra 1/5000’lik plan da iptal. Şimdi yazık değil mi onca vatandaşımız malı ile mülkü ile niye rezil, rüsva olsun. Sizler müteahhitlerimiz, inşaat firmalarımız niye bunca sıkıntıyı yeniden yaşayasınız. Biz bu filmi daha önce de yaşadık. Sonuçta olan oldu. Bundan sonra yapılması gereken hepimiz elbirliği ile bu soruna köklü ve kalıcı çözüm bulmak zorundayız. Merkezi hükümet, büyükşehir ve ilçe belediyemiz, biz siyasetçiler ve siz sektör temsilcileri birlikte çıkış yolu bulacağız” dedi.

Reklamı Geç