Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN MECLİSTEN GEÇEN YENİ PLANLARINA DA YARGI YOLU GÖZÜKTÜ..

Çekmeköy’ün son zamanlardaki en

Çekmeköy’ün son zamanlardaki en büyük sorunlarından olan plan iptali, Şubat ayı belediye meclisinin ana gündem maddesi oldu. Büyükşehir’in 1/5000’lik planlarına uymadığı gerekçesiyle iptal olunan 1/1000’lik planlar yeniden yapılarak Çekmeköy Belediye Meclisi’nde Ak Parti’nin oy çokluğu ile kabul edildi. Ana muhalefet CHP ise, üzerinde yeteri kadar müzakere ve istişare edilmediği gerekçesi ile ‘bir ay daha erteleyip gerekli düzenlemelerden sonra oylayalım’ diyerek yeni planlara ‘hayır’ oyu kullandı. Başkan Ahmet Poyraz, “Plan iptali yüzünden halkımız büyük sıkıntı yaşadı ve bize hep yeni planları sordu. Önümüzde zaman kalmadı bunu daha ertelemenin anlamı yok” derken, meclis çıkışında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Bu işin içinde çok yanlışlar var, hukuk yoluna gideceğiz” dedi.

çekmeköy planları meclisten geçti 4Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’nın başvurusu üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 2016 yılının Eylül ayında gerçekleşen plan iptalinin ardından, vatandaşların daha beylikduzubizimkent.com fazla mağdur edilmemesi için hazırlanan Merkez, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Çamlık ve Hamidiye Mahalleleri’nin 1/1000’lik imar planları, Şubat Meclisi’nin 3. birleşiminde Ak Parti grubunun oy çokluğu ile kabul edildi. CHP ise üzerinde hiç müzakere edilmediği gerekçesiyle bir ay daha erteleme isteyip daha sonra oylanması isteğiyle yeni plana ‘hayır’ oyu kullandı.

çekmeköy planları meclisten geçti 2Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Plan iptalinin ardından, müteahhitlerle anlaşan, evlerinden çıkıp belirsizlik içinde kalan vatandaşlarımız mağdur oldu. Bu dönem bizden en çok beklenen ve istenen şeyin bu planların bir an önce çıkarılması olduğunu biliyoruz. Vatandaşımızın daha fazla mağdur olmaması için gece gündüz çalıştık. Bizim meclisimizden geçtikten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de onay süreci var. Normalde başka belediyeler bu planları dışarıda yaptırırlar. Benim ekip arkadaşlarım gecesini gündüze katarak burada hazırladılar. Büyük özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

çekmeköy planları meclisten geçti 3Başkan Poyraz, “Bu konuyu vatandaş ve müteahhitlerimiz açısından değerlendirdiğimizde bir ay, iki ay uzatabilme şansımız yoktu. Vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırılacak bu çalışmaya muhalefet grubunun da evet demesini beklerdik. Oy birliği ile geçmesini isterdik ama maalesef olmadı” dedi. Meclis çıkışında kısa bir değerlendirme yapan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, yapılan bu yeni planların da tıpkı daha önceden mahkemece iptal edilen ve kendilerinin yine hayır oyu kullandıkları planlar gibi sıkıntılı olduğunu ifade etti ve yine yargı yoluna gideceklerini kaydetti.

çekmeköy planları meclisten geçti 5

Reklamı Geç