Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’ÜN PARK GÜNDEMİ DEVAM EDİYOR!..

Çekmeköy’de günlerdir devam eden

Çekmeköy’de günlerdir devam eden Mehmet Akif Mahallesi’ndeki kapalı Pazar alanına katılmak istenen parkla ilgili tartışmalar gündemden düşmek bilmiyor. Belediyenin Hamidiye, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Çamlık ve Merkez Mahalleleri’nde kurulan sokak pazarlarını taşımak için mevcut kapalı Pazar alanını düz ayak haline getirmek amacıyla yapmak istediği projeye karşı çıkan bazı vatandaşların bugün de eylemi belediye önündeydi.

Başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere siyasilerin de destek verdiği vatandaşlar, “Parkımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” diyerek basın açıklaması yaparken Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da sabah saatlerinde İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, DEVA Partisi İlçe Başkanı A. Kadir Kacemer, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Bora Özlen, Demokrat Parti İlçe Başkanı M. Metin Özkan ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Yunus Başer gibi muhalefetin 5 ilçe başkanıyla biraraya gelerek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Akşam saatlerinde ise belediye meclisinde tartışmalara neden olan park meselesi, iktidar partili meclis üyeleri ile muhalefet partili meclis üyeleri ve bazı vatandaşları karşı karşıya getirdi. Söz konusu park alanında yıkım ve yapım işlerini yapacak müteahhit firmaya ait personel ve iş makinaları ile vatandaşlar ve polis ile zabıtanın da karşılıklı bekleyişi devam ediyor. Dün bir vatandaşın yürütmeyi durdurma talebiyle Bölge İdare Mahkemesi tarafından dava açılan parkın akıbeti mahkemeden gelecek karara bağlı.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, belediye meclis üyeleri ve partililerin de katılarak destek verdiği belediye önündeki basın açıklamasında bölgenin tek nefes alma yeri ve deprem toplanma alanı olan parkın ruhsatsız şekilde inşaat faaliyetine açıldığı kaydedildi. Bölge idare mahkemesine açılan davanın sonucu beklenmeden parkın yıkılmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada bölge sakinlerinin istemediği bir proje yapılmak istendiği dile getirildi. Çekmeköy Belediyesi yetkililerince, açıklama yapan gruba aralarında seçecekleri heyete basın mensuplarının da olduğu bir sunumla proje hakkında bilgilendirme yapılması yünündeki teklif de kabul edilmedi.

Belediye meclisinde de gündem dışı söz alınarak dile getirilen park meselesi zaman zaman tartışmalara da neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek tarafından meclis üyelerinin imzasıyla verilen park hakkındaki soru önergesi cevaplanmak üzere oybirliği ile başkanlık makamına havale edildi. CHP’li Meclis Üyeleri Zehra Hantaş Karaoul ve Av. Özgür Kip de yaptıkları gündem dışı konuşmalarda parkın yapılaşmayla kapalı Pazar alanına katılmak suretiyle yok edilmesinin doğru olmadığını ifade ettiler.

CHP Meclis Üyesi Av. Özgür Kip, “Biz pazar yapılmasına karşı değiliz. Modern pazar yerlerine herkesin hakkı var ancak vatandaşın nefes aldığı, deprem toplanma alanlarına pazar yeri yapılmasını istemiyoruz. Her ne kadar belediyenin kamuoyu açıklamasında, bu yerin 1/5000 ve 1/1000 planlarda belediye hizmet alanı olduğu ve burada semt pazarı yapılmasının planladığı belirtilmiş ise de bu planlar değişmez planlar değildir. Gerçekten halkın yeşil alan talebini dikkate almak istiyor ve katılımcı bir anlayışla belediyeyi yönetme niyetiniz var ise gelin bu planları değiştirmek için derhal birlikte çalışalım. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz tavır ile anlayışınız bu olmadığını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

Muhalefet partili meclis üyelerinin park olayına ilişkin sorularına yanıt Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı ve Meclis Üyesi Şahmettin Yüksel’den geldi. Söz konusu bölgede bulunan kapalı Pazar yerinin bu proje ile daha kullanışlı hale getirilerek 5 mahallede kurulan sokak pazarlarının bu yere taşınacağını anlatan Sırmacı ve Yüksel, parkta ruhsatsız inşaat faaliyetinin de olmadığını, sadece gerekli altyapı ve çevre güvenliği için planlama yapıldığını ve  konunun kamuoyuna yanlış aksettirildiğini dile getirdiler. Proje hakkında görsellerle anlatım yapan Ak Parti Meclis Üyesi Şahmettin Yüksel, “Son günlerde  sosyal medyada, haber kanalları ve web sitelerinde yer alan “Çekmeköy’ün En Büyük Parkı Yapılaşmaya Açılıyor”,  “Parkı Betona Çeviriyorlar “ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Ak Parti Meclis Üyesi Şahmettin Yüksel; “21.09.2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1486 sayılı meclis kararı ile Çekmeköy Belediyesi’ne devredilen kapalı pazarın yanında bulunan alan; 29.11.2021 tasdik tarihli 1/5000 Ölçekli Çekmeköy Nazım İmar Planı’nda “Belediye Hizmet Alanı” lejantında kalmaktadır. Toplam  6837 m2 olan bu alanın 4141 m2’si belediye hizmet alanıdır.  Belediye hizmet alanın içerisinde bulunan 2696 m2 ‘ye ise semt pazarı yapılması planlanmıştır. Yukarda belirtilen teslim tarihinden itibaren bu alan alışveriş yapan vatandaşlar için bir dinlenme alanı olarak tahsis edilmiştir. Bölgede kurulan semt pazarlarından alınan şikayetler ve yaşanan sorunlar değerlendirilerek çalışmalara başlanmıştır. Kaldı ki bu dinlenme alanı tüm Çekmeköylüler’in bildiği gibi ne ilçenin en büyük ne de ikinci büyük parkıdır.

Mahalle arası sokak pazarlarının özellikle pazar kurulan sokaklarda yaşayan vatandaşlarımıza; ulaşım, gürültü, acil durumlar gerekse de sağlık açısından oluşturduğu mağduriyetlerinin önüne geçilmesi adına; vatandaşlarımızın pazar ihtiyaçlarını karşılanabilmesi, hem hijyenik hem düzenli hem de daha konforlu bir şekilde alışverişlerini yapabileceği, etrafı tamamen açık sadece üstü kapalı olacak bir ek tesis yapılması planlanmıştır. Semt pazarının bitimiyle bölgedeki mahalle arası pazarlar bu alana taşınacaktır. Söz konusu alanın tamamına değil belirli bir bölgesine konumlandırılacak pazar alanında gerekli peyzaj çalışmaları da yapılacaktır. Proje çelik konstrüksiyondan yapılacak olup çatısındaki güneş enerjisi panelleri ile kendi elektriğini kendisi üretecektir. Ayrıca;  açık alanlarda aydınlatılmış ahşap oturma bölümleri bulunacak, mevcut park ve yürüyüş yolları da bu projeye uygun hale getirilecektir” dedi.

Reklamı Geç