Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE KORONAVİRÜS’LE TOPYEKÜN MÜCADELE..

Bütün dünyada olduğu gibi

Bütün dünyada olduğu gibi yurdumuzun da dört bir yanında amansız bir mücadele verdiğimiz Koronavirüs ile Çekmeköy’de de büyük bir hassasiyetle başa çıkılmaya çalışılıyor. Bu noktada sağlık çalışanlarının yanı sıra belediye ekipleri de gece-gündüz demeden sahada görev yapıyor. Çarşı, pazar ve fırınlarda halk sağlığı için denetimlerini sıklaştıran Çekmeköy Belediyesi ekipleri, ihtiyaç sahibi muhtaç ve yaşlı vatandaşlara da yardım elini uzatıyor.

Çekmeköy Belediyesi zabıta ekipleri virüs tedbirlerinin uygulanması konusunda denetim ve bilgilendirmelerini hız kesmeden sürdürüyor.  Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında yayımladığı ekmek ve ekmek çeşitlerinin ambalajda satışı ile ilgili genelgeye istinaden satış yerlerini rutin olarak kontrol eden ekipler, ziyaretleri sırasında müşterileri de bilgilendiriyor.

Halk sağlığı açısından, ekmeklerin gıda temasına uygun bir ambalaj malzemesine konularak satış yapılmasını denetleyen ekipler, ilçedeki bazı marketlerin meyve ve sebze reyonunda da bu uygulamaya geçildiğini tespit etti. Ürünle teması azaltarak taşıyıcılık riskini ortadan kaldırmayı hedefleyen uygulamada meyve ve sebzeler birer kiloluk paketler halinde hazır olarak satılıyor. Zabıta yetkilileri satış yerlerindeki görevlilerin de ateşlerini ölçerek kontrollerini tamamlıyor.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN EVDE BAKIMLARI DEVAM EDİYOR

Çekmeköy Belediyesi evde bakım hizmeti, hız kesmeden devam ediyor. Çekmeköy Belediyesi, evde kimsesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşların ev temizliklerini yapıyor. Ekipler, gittikleri evlerde vatandaşların ateşlerini ölçerek sağlık durumlarını da kontrol ederek işe başlıyor. Evin genel temizliğini yapan ekipler, vatandaşların diğer ihtiyaçları ile ilgili de bilgi alıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Birkaç yıldır yürüttüğümüz bu çalışma, Koronavirüs salgını ile evlerinde kalmak zorunda olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız için daha da önemli hale geldi. Ekiplerimiz, büyüklerimizin hem ev temizliği ihtiyacını karşılıyor, hem sağlık durumlarını kontrol ediyor hem de başka bir ihtiyaçları varsa Kaymakamlığımız öncülüğünde kurduğumuz Vefa grubuna bildiriyor. Böylece Çekmeköy’ümüzün çınarlarını bu zor günlerde de yalnız bırakmıyoruz” dedi.

HANIM TEYZE BELEDİYEYE EMANET..

Koronavirüs tedbirlerinden dolayı 77 yaşındaki Ağrılı Hanım Sabaz evden çıkamayınca yakınları, yaşlı kadının Türkçe bilmediğini de belirterek sosyal medya aracılığıyla belediyeden yardım istedi. Çekmeköy Belediyesi ekipleri bunun üzerine harekete geçerek yaşlı teyzenin yardımına koştu. Türkçe bilmemesinden dolayı yaşlı teyzeye Kürtçe bilen bir zabıta memuru tercümanlık yaptı. İlk önce yaşlı kadının ateşini ölçerek işe başlayan ekipler, sıcak yemek yardımında bulunarak, evini temizledi.

Belediye ekipleri çalışma sonrası ayrılırken duygusal anlar yaşandı.  77 yaşındaki yaşlı kadın Çekmeköy Belediyesi ekiplerine teşekkür eti. Öte yandan Belediye ekipleri Hanım Teyze’yi ‘Sıcak Yemek ve Evde Bakım’ projelerine dahil ettiklerini belirterek, artık her gün kapısını çalacaklarını söyledi.

Reklamı Geç