Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKULE’NİN AKIBETİ VE CANLI YAYIN ÖNERGELERİNE VERİLEN CEVAPLAR GÜNDEMDE..

Geçtiğimiz Temmuz ayında son

Geçtiğimiz Temmuz ayında son oturumlarını yaparak yaz tatiline giren Çekmeköy Belediye Meclisi’nde gündem, CHP grubunun canlı yayın ve Çekmekule Seyir Terası hakkında sunduğu önergelere verilen cevap yazıları ile yeniden hareketlendi. Belediyenin önergelere verdiği cevapları gazetemize özel değerlendiren CHP Üyesi Sami Yayla, “Çekmeköy halkının her bir kuruşuna sahip çıkacağız ve yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyemizin örnek uygulamaları gibi şeffaf olacağız” dedi..

Çekmeköy Belediye meclisinde muhalefetin etkin isimlerinden CHP Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Sami Yayla, www.yerelgazete.com.tr ye yaptığı açıklamada; ilçe belediyesinin metro, kapalı pazar alanı ve devlet hastanesi gibi yapımında ilgisi olmayan bitmiş projelere sahip çıkıp övünürken; harabe ve atıl halde, yarım kalmış seyir terası projesi konusunda topu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne atmasının mantık dışı bir cevap olduğunu ifade etti. İstanbul’da artık yenilenen bir büyükşehir yönetimi olduğuna vurgu yapan Yayla, eski yönetimden kalan bu içinden çıkılması zor durumun da yeni başkan Ekrem İmamoğlu ile kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Yayla, CHP grubu tarafından sunulan meclis toplantılarının canlı yayınlanmasına ilişkin önergesine verilen ‘ret’ cevabının da yeni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’da başlayan şeffaflık örneğine aykırılık teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

YEREL GAZETE aracılığı ile Çekmeköy kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunan CHP Meclis Üyesi Sami Yayla; “Meclis grubu olarak halkımıza söz verdiğimiz üzere Çekmeköy’ün her bir kuruşuna sahip çıkıyoruz. Belediyemizin taa 2014 yılı proje kitapçığında ve şu anda resmi web sitesinde planlanan projeler arasında yer alan Çekmekule Seyir Terası’nın içler acısı harabe, atıl ve sahipsiz durumunu sorup akıbetini öğrenmek istemişiz. Gelen cevabın özeti; projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu ve dolayısı ile gerekli bilgiyi oradan almamız yönünde” dedi.

Onerge Cevabi

Sami Yayla açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İyi tamam, hoş güzel de metrodan devlet hastanesine ilçe belediyemizin yapımında dahili olmadığı projeleri sahiplenip siyasi reklam malzemesi yapıyordunuz. Bunu sorduğumuzda ise büyük şehir ve merkezi yönetimin de sizinle aynı siyasi düşüncede olduğunu ifade ediyordunuz. Şimdi İstanbul Büyükşehir yönetimi de yeni Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile yeni bir döneme girdiğine göre biz, geçmişten kalan bu Çekmekule Seyir Terası’nın içler acısı durumun hesabını kime soracağız?.. Yeni İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile bu sorunun en kısa sürede giderileceğine olan inancımız tamdır lakin bugüne kadar heba edilen Çekmeköy halkının kaynaklarının hesabını kim verecek?.. İBB tarafından yapılıp bitirilen projelere sahip çıkıp övünerek siyasi reklam malzemesi yapacaksın, Çekmekule Seyir Terası gibi harabe, atıl ve sahipsiz bırakılan projenin hesabını ise bugün işbaşında bile olmayan eski İBB yönetimine yönlendireceksin.

Çekmekule Seyir Terası Projesi toplamda 350 dönüm üzerinde; 300 metrekare alanda 15 metre yükseklik ve 50 metre genişlikte bir kule, 7.500 metre yürüyüş alanı, 2.500 metre bisiklet yolu, 3 VC, 1 mescit, kır lokantası, tenis kortu, voleybol sahası ve basketbol sahası ile Anadolu yakasında ilçemizin en gözde vizyon projesi olarak halka tanıtıldı. 2014 yılında proje kitapçığına girerek Çekmeköy halkına vaat olarak sunuldu. Belediyemizin şu anda resmi web sitesinde projeler arasında halen yayında. Ve bu proje 25 Haziran 2018 günü teslim edilecekti. Oysa 2019 yılının ortalarına gelinen noktada harabe halinde inşaat kalıntıları ve ne olduğu belirsiz bir manzara var karşımızda. Duran inşaat çalışmalarını elbette yeni İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu ve ekibi en kısa zamanda ele alıp gerekli girişimleri başlatıp bu işi neticelendirecektir. Çekmeköy halkımızın bugüne kadar heba edilen kaynaklarının bundan sonra tek bir kuruşunun dahi israf olmayacağını bilmesini istiyoruz.”

Onerge Cevabi

Yine CHP Meclis Grubu tarafından verilen meclis toplantılarının canlı yayınlanması hususundaki önergesine verilen ‘ret’ cevabını da değerlendiren Sami Yayla; “Biz istiyoruz ki meclis toplantıları canlı yayınlansın tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyemizde olduğu gibi her şey halkın gözü önünde, kamuoyuna açık şekilde yapılsın. Bu yöndeki önergemize verilen cevabın özeti; toplantıların kayıt altına alındığı ve halkın katılımına açık olduğu dolayısı ile canlı yayınlanmasına gerek olmadığı yönünde. İyi tamam hoş güzel de; 250 bini aşkın Çekmeköy nüfusunun kaç kişisini belediye meclis salonunda ağırlayabiliyoruz?.. Çekmeköylü kaç vatandaşımız meclis toplantılarından haberdar olabiliyor?.. Kimden neyi gizleyerek toplantılar yapıyoruz?… Şeffaflık adına en büyük örnek yeni İstanbul Büyükşehir Belediyemizin canlı yayın uygulamasına İstanbul halkının gösterdiği ilgi ortada iken biz neden Çekmeköy olarak bunu yapmıyoruz? Meclis toplantılarını da ihale ve benzeri tüm çalışmaları da halkımızın gözü önünde gerçekleştirerek şeffaflıkta bizler de örnek olmalıyız. Çekmeköy halkının her bir kuruşunun hesabını kamuoyuna açık şekilde yapmalıyız” dedi.

Reklamı Geç