Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE ENGELSİZ ARAÇLARA YENİLERİ EKLENDİ

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ücretsiz olarak engellilerin ulaşımlarını sağlayan engelsiz araçlarına 2 yeni araç daha ekledi.

cekmekoy engelli aracı 1Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Belediye Engelli Merkezi bünyesinde hizmet veren engelsiz araçların sayısı çoğaltıldı. 2011 yılında hizmete sunulan araçlar, merkeze kayıtlı engelli vatandaşların tüm ulaşım ihtiyaçlarını karşılıyor. Belediye Engelli Merkezi’ne kayıtlı öğrencilerin ailelerinin güçlük çekmemesi için her gün okula ulaşımlarını da sağlayan engelsiz araçlarla, 2016 yılında 2140 sefer yapıldı. Araçlarla, son beş yılda 12 bin engelli vatandaşa taşıma hizmeti verildi.

cekmekoy engelli aracı 2Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Engelsiz araçlarımız hizmete girerken, ‘Bu araçlar sadece okula, eve, hastaneye ulaşım için değil, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını canlandıracak geziler için de kullanımda olacak,’ demiştim. Aradan geçen zamanda sefer sayılarına bakıyorum da çok şükür işe yarayan bir hizmet olduğunu görüyoruz. Bu araçlarla her gün okula bıraktığımız, okuldan evine götürdüğümüz öğrencilerimiz var. Bazıları mezun oldu. Ailelerinden aldığımız dua ve bu çocukların başarıyla okullarını bitirmeleri bizim için en büyük mükafat…  Bu alanda sevgisini de katarak çalışan ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. İhtiyaç doğrultusunda engelsiz araçlarımıza 2 yeni araç daha ekledik. Bundan sonra randevularda kısa süreli de olsa bekleme durumu olmayacak. Şimdiden tüm şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Reklamı Geç